Μουντομπάσκετ 2019, Κολέ: Δεν είναι δίκαιο μια ομάδα να έχει δύο ημέρες ξεκούρασης και η άλλη μόνο μία

Μουντομπάσκετ 2019, Κολέ: Δεν είναι δίκαιο μια ομάδα να έχει δύο ημέρες ξεκούρασης και η άλλη μόνο μία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, τόνισε πως η Αργεντινή άξιζε τη νίκη με την εμφάνιση που έκανε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα παράπονά του για το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου

kole
Μετά την ήττα της Γαλλίας από την Αργεντινή με 80-66 στον συναρπαστικό ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο τεχνικός της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του είχε μία μέρα λιγότερης ξεκούρασης και προετοιμασίας από τους λατινομαρικάνους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Αργεντινή για τη νίκη, την άξιζαν. Συνηθίζουμε να λέμε πως σε τέτοια ματς το "κλειδί" είναι η επιθετικότητα και προφανώς απόψε δεν την είχαμε, ειδικά στην άμυνα. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν μπορούσαμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας, μας έβαλαν πολύ πίεση. Στο μοναδικό σημείο που πήγαμε να επιστρέψουμε, δυστυχώς χάσαμε βολές και ένα δυο καλάθια, ώστε να κάνουμε ένα restart».

Για το ότι η Ισπανία και η Αργεντινή είχαν δύο μέρες ξεκούρασης μέχρι τους ημιτελικούς, ενώ η Γαλλία και η Αυστραλία μία, και αν αυτό επηρέασε τις ομάδες, τόνισε: «Σίγουρα, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες, αλλά το πιστεύω. Είναι θέμα ενέργειας. Δεν είναι δίκαιο μια ομάδα να έχει δύο ημέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας, ειδικά όταν ταξιδεύουμε. Αν ήμασταν στο ίδιο μέρος, δεν θα είχε σημασία, αλλά όταν πρέπει να ταξιδέψεις για 8 ώρες, είναι δύσκολο. Για παράδειγμα, δεν κάναμε προπόνηση, γιατί οι παίκτες ήταν εξαντλημένοι. Και θα μου πείτε "γιατί;". Επειδή οι παίκτες έπαιζαν την προηγούμενη ημέρα. Αλλά και πάλι, η Αργεντινή έπαιξε υπέροχα και άξιζε τη νίκη».

Για το αν επηρέασε τους παίκτες του η νίκη επί των ΗΠΑ, υποστήριξε: «Είναι πιθανό, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ό,τι είπα χθες σε σχόλια ήταν πως ήταν ένα πολύ διαφορετικό ματς από την Αργεντινή. Η ΗΠΑ ήταν καλή στο "1 εναντίον 1", ενώ η Αργεντινή έχει βοήθεια από όλους. Η Αργεντινή μας πίεσε πολύ και κάποιες φορές κάποιος νικά, έρχεται κοντά στο σκορ. Το πνεύμα της Αργεντινής ήταν πολύ διαφορετικό και δεν προσαρμοστήκαμε καλά σε αυτό. Δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, προσπαθήσαμε πολύ για να νικήσουμε, αλλά δεν έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθήσαμε μετά να είμαστε καλύτεροι στο σουτ, όπως ήμασταν μέχρι τώρα, αλλά και πάλι δεν ήταν καλό το ποσοστό μας. Η μόνη φορά που μπορούσαμε να επιστρέψουμε ήταν όταν χάσαμε 4 βολές».

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης