Super League, Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-0: Στο «Γεντί Κουλέ» το... ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Super League, Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-0: Στο «Γεντί Κουλέ» το... ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Σε ένα καταπληκτικό, για την εποχή, παιχνίδι που έγινε στα Περιβόλια των Χανίων, ο Πλατανιάς και ο ΟΦΗ αν κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ (είχαν από ένα δοκάρι) έμειναν στο 0-0! «Ψυχολογικό προβάδισμα» για τους Ηρακλειώτες που στην έδρα τους, την Τετάρτη, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την θέση τους στην Super League 

4807526
Αμφότεροι έψαξαν το γκολ και είχαν σημαντικές ευκαιρίες. Κανείς από τους δυο όμως δεν τα κατάφερε, με τους γηπεδούχους να δικαιούνται να έχουν «παράπονα» από την αναποτελεσματικότητά τους. Το τελικό 0-0 αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς, όπου ο ΟΦΗ θα κληθεί να επιδείξει την εμπειρία του και ο Πλατανιάς την ίδια θέληση, με την οποία διεκδίκησε τη νίκη απόψε στα Περιβόλια.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΝΩΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΟΦΗ

Μόλις στο 6’ οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Λουκίνα να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση, να «αδειάζει» τον Γιαννούλη και να πασάρει στον Μπιανκόνι, όμως ο Παπάζογλου πρόλαβε να τον πιέσει και να καταστήσει ακίνδυνο το πλασέ του, που το μπλόκαρε ο Σωτηρίου χαμηλά.

Στην επόμενη φάση ξανά ο Λουκίνας άφησε ωραία για τον Μπιανκόνι, αυτός δεν πρόλαβε να σουτάρει και η μπάλα κατέληξε στον Ουές, που σούταρε άστοχα μεν, αλλά εμπέδωσε το «φορτσάτο» ξεκίνημα των Χανιωτών απέναντι στους σαστισμένους Ηρακλειώτες.

Ο ρυθμός αναμενόμενα έπεσε στη συνέχεια, με τον ΟΦΗ να δείχνη νωθρή εικόνα στο γήπεδο, δίχως αυτοματισμούς και επιθετικές ενέργειες άξιες λόγου. Το φάουλ του Ναμπί στο τείχος (23’) και το σουτ του στην επαναφορά, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αποτέλεσε την πρώτη απειλητική στιγμή του.

Η επόμενη δεν άργησε, ενώ ήταν σαφώς πιο ήχηρη και παραλίγο αποτελεσματική. Έπειτα από ωραία πάσα του Νέιρα στην πλάτη της άμυνας, ο Φερέιρα έκανε επίδειξη ταχύτητας και τεχνικής, ντριμπλάροντας εξαιρετικά τους αμυντικούς και πλασάροντας από την αριστερή γωνία της, με τον Γκοτ να πέφτει και να αποκρούει!

Κλείσιμο
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το «φιλμ» του πρώτου ημιχρόνου, δίχως πολλές στιγμές που συγκίνησαν και τις δυο ομάδες να ψάχνουν αναποτελεσματικά τον τρόπο για να πάρουν κεφαλή στην «κούρσα».

«ΓΕΜΑΤΟ» ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Αντίστοιχο ήταν το τέμπο και στο δεύτερο μέρος. Ο Γιακουμάκης πέρασε στη θέση του Φερέιρα στο 57’, ώστε να πιέσει περισσότερο την ευάλωτη άμυνα του Πλατανιά και στο 62’ λίγο έλειψε να σκοράρει, όταν μπήκε «σφήνα» στο αμυντικό δίδυμο και πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

Συνολικά όσο περνούσε η ώρα, τόσο τα κουράγια διαμορφώνονταν αντίστροφα: οι παίκτες του Βέρα έκαναν όλο και χειρότερες επιλογές, ενώ αντίθετα αυτοί του Τάτση πίεζαν κι έμοιαζαν να πιστεύουν στη νίκη περισσότερο.

Η φάση του 71’ ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω: ο νεοεισελθείς Καραγκούνης βρήκε χώρο στην περιοχή, έπειτα από την ολιγωρία των αμυντικών προ του Μπιανκόνι. Ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Ακολούθησε διπλή προσπάθεια του Νίλι, με τη μπάλα να καταλήγει τελικά κόρνερ, τον ΟΦΗ να ανακουφίζεται και τον Βέρα να βάζει στο παιχνίδι τον Νάστο και τον Ντίνα, βλέποντας την ομάδα του να χάνει και την αμυντική συνοχή της, μετά την επιθετική αποτελεσματικότητα που έψαχνε σχεδόν συνέχεια.

Η «απάντηση» ήρθε σχεδόν αμέσως (76’). Ο Ντίνας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, εκεί χαμηλά ο Παπάζογλου πλάσαρε, όμως ο Σάαντο έδιωξε πάνω στη γραμμή! Οι αλλαγές βελτίωσαν συνολικά την εικόνα των φιλοξενούμενων, που στο 84’ ξανά με τον Παπάζογλου έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι!

MVP: Ο Σωτηρίου κράτησε ανέπαφη την εστία του, με την απόδοσή του να βάζει υποψηφιότητα ως κομβική, όταν θα αξιολογηθεί η εικόνα του ΟΦΗ στα μπαράζ και εφόσον η ομάδα του Βέρα έχει επικρατήσει. Ειδικά στη φάση του 71’ συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου οι Ομιλίτες να κρατήσουν το «μηδέν» σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο γεμάτο πίεση στα μετόπισθεν.

Στο ύψος του: Ο Παπάζογλου «άγγιξε» δυο φορές το γκολ, απειλώντας ουσιαστικά τον Πλατανιά και φτάνοντας πολύ κοντά στο να κρίνει την τύχη της αναμέτρησης. Αμυντικά άργησε να «μπει» στο παιχνίδι, αλλά δεν αντιμετώπισε προβλήματα στη συνέχεια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φερέιρα δημιούργησε την πιο εντυπωσιακή φάση στο πρώτο μέρος, όταν κόντεψε να σκοράρει με τρομερή κίνηση, όμως ατύχησε. Έκτοτε, αλλά και μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά, αποχωρώντας σχετικά νωρίς (57’) κι αφήνοντας τη θέση του στον Γιακουμάκη.

Η γκάφα: Ως τέτοια αξιολογείται συνολικά η αντίδραση της άμυνας του ΟΦΗ στο 71’ και στο δοκάρι του Πλατανιά. Τόσο ο Μπιανκόνι, όσο και ο Νίλι βρήκαν άπλετο χρόνο στην περιοχή για να δράσουν και οι Ομιλίτες κινδύνευσαν περισσότερο από ποτέ.

Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τζήλου, που δεν χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αν και οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μάλλον ευνοϊκό για τον ΟΦΗ, που με νίκη στο Γεντί Κουλέ θα πανηγυρίσει την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Βαζ (75’ Ντίνας), Ναμπί (75’ Νάστος), Φερέιρα (57’ Γιακουμάκης), Σάσι
Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης (87’ Παπουτσογιαννόπουλος), Τσιαμούρης (92’ Πουρζιτίδης), Μποσέττι, Παπανικολάου, Λουκίνας (65’ Καραγκούνης), Μπιανκόνι, Κόρτσμαν, Σαάντο, Νίλι
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης