Κύπρος: Έπαιξαν ξανά ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές του Euro 2004

Κύπρος: Έπαιξαν ξανά ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές του Euro 2004

 Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και Κύπριοι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές έδωσαν αγώνα αφιερωμένο στο  Fair Play - Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο   «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» 

euro2004
Ο χρόνος γύρισε τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω και το παρκέ του «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» ξεχείλισε από ταλέντο αλλά και Fair Play το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και Κύπριοι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές έδωσαν αγώνα αφιερωμένο στο Fair Play, μεταδίδοντας τα μηνύματα του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο αγώνας έγινε στην παρουσία του Κύπριου υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες απέναντι στον Αντώνη Νικοπολίδη.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης και ο Φοίβος Ζαχαριάδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Θεμάτων Αθλητισμού.

Στο στάδιο βρέθηκαν 2.500 μαθητές για μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή», ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, με τη μεγάλη χορηγία και αρωγή της ΟΠΑΠ Κύπρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομάδας Ποδοσφαίρου και της διά βίου Πρέσβειρας του #BeActive, Κάλλης Χατζηϊωσήφ.

Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Πρεσβευτή Fair Play 2018 Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η προβολή 6λεπτου βίντεο με την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004.

Κλείσιμο
Οι μαθητές ετοίμασαν και πανό με την ευκαιρία της εκδήλωσης, αφιερωμένα στο Fair Play.

Αναδείχθηκαν τα καλύτερα και τα σχολεία θα τιμηθούν από τον Πρεσβευτή Fair Play Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

Για την ιστορία το παιχνίδι Φούτσαλ (6x6) – δύο 20λεπτα ημίχρονα- έληξε με νίκη των LEGENDS 2004 με 4-7, το Γιώργο Καραγκούνη να πετυχαίνει χατ – τρικ και τον Κωνσταντίνο Χαλαραμπίδη δύο γκολ.

Παρότι οι Κύπριοι διεθνείς είχαν βάθος στον πάγκο και την πολυτέλεια περισσότερων αλλαγών, εντούτοις, οι Πρωταθλητές Ευρώπης εμφανίστηκαν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και πέτυχαν τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο, ως απάντηση στην ισοφάριση σε 4-4 που είχε καταφέρει η Κύπρος (σκορ ημιχρόνου 1-4).

Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Χαραλάμπους, Κρασσάς, Εγκωμίτης, Χριστοδούλου, Μαλέκκος, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου, Γιασεμάκης, Μακρίδης, Μιχαήλ, Σατσιάς.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος.

Με το τέλος του αγώνα τόσο οι Legends 2004 όσο και οι Κύπριοι διεθνείς πήραν και έγιναν αντικείμενο λατρείας για τους μαθητές, οι πιο τυχεροί εκ των οποίων έφυγαν από το γήπεδο με σουβενίρ φανέλες που έριξαν οι ποδοσφαιριστές στην εξέδρα.

Στο μεταξύ, στο προεδρικό μέγαρο χθες το βράδυ οι Legends του 2004 τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε μια όμορφη εκδήλωση που έντυσε μουσικά το Μουσικό Λύκειο Πάφου.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν και όλοι οι Πρεσβευτές Fair Play από το 1996 έως και το 2018.

.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης