Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-2: Ανίκανος να κερδίσει μακριά από την Τούμπα

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-2: Ανίκανος να κερδίσει μακριά από την Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ για άλλο ένα ματς μακριά από την Τούμπα αποδείχθηκε λίγος (2-2)! Οι συνθήκες ήταν ιδανικές - «Μισός» Πανιώνιος και 0-1 πριν το ημίχρονο. Κι όμως οι «επτάψυχοι» Νεοσμυρνιώτες γύρισαν το ματς κι απλά ο Μάτος έσωσε τον βαθμό στο 93'!

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-2: Ανίκανος να κερδίσει μακριά από την Τούμπα
Το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων χτύπησε ξανά για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς για άλλο ένα ματς μακριά από το σπίτι τους δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σε ένα ματς που ξεκίνησε ιδανικά γι αυτούς, σε ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και το καλύτερό τους εκτός έδρας. Η αστοχία όμως, αλλά και το πάθος και η εξυπνάδα του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν το 2-2 με τον Δικέφαλο του Βορρά να αφήνει δύο σημαντικούς βαθμούς στη Νέα Σμύρνη στην μάχη που δίνει για τον τίτλο.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες αφού για διάφορους λόγους εκτός ήταν οι Μασούντ, Οικονόμου, Σιώπης αλλά και ο Λάμπρου.

Κλείσιμο
 Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Χατζισαφί. Κόρμπος και Ταπόκο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Σπιριντόνοβιτς (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ντουρμισάι.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήρθε στη Νέα Σμύρνη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην υπολογίζει τους Λέοβατς και Μαουρίσιο που προέρχονταν από τραυματισμό, αλλά και τον Σαμπράνο ο οποίος έμεινε στην Θεσσαλονίκη μετά από απόφαση του Ρουμάνου τεχνικού.  Έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβηκε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρέι κάτω από τα γκολπόστ με τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό. Κρέσπο και Βαρέλα αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Τσίμιροτ και Κάνιας να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Μακ, Ελ Καντουρί και Κάμπος είχαν τις τρεις θέσεις από τα αριστερά προς τα δεξιά πίσω από τον Κουλούρη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ και δίκαιο προβάδισμα

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες στη Νέα Σμύρνη. Οι πολλές απουσίες όμως των γηπεδούχων, αλλά και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να πάρει το πρώτο του διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι ήταν όλοι πίσω από την μπάλα, περιμένοντας τον αντίπαλό τους την ώρα που οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν από τα άκρα με τους Μάτος και Μακ να να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ώστε να φτάσουν στην εστία του Κότνικ. Το ματς ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ ο οποίος έψαχνε το γρήγορο γκολ το οποίο θα έδιωχνε το άγχος και θα έβαζε τις βάσεις για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά σιγά να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Κότνικ και στο 13' έφτασαν κοντά στο 1-0 με τον Κουλούρη, αλλά ο Κότνικ είπε όχι. Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι σέντρες των ακραιών του αλλά και των μπακ του ήταν εύκολη λεία για τους Μπανανά και Γκιοατά. Έτσι, ξεκίνησαν τα σουτ εκτός περιοχής με τον Κάμπος να απειλεί δύο φορές στο 23' και στο 26'.

Μετά το ημίωρο ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει, πήρε μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ρέι ο οποίος ήταν θεατής στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, οι συνεχόμενς διακοπές και τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν ήρθε ένα τραγικό λάθος του Γκιοατά σε μια ακίνδυνη φάση, αλλά και η οξυδέρκεια του Κουλούρη να κυνηγήσει το άσχημο γύρισμα του Καμερουνέζου στόπερ προς τον Κότνικ, να φέρει την ανατροπή του επιθετικού του ΠΑΟΚ και το πέναλτι.

Ο Κουλούρης δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα ολοκληρώνοντας το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της ομάδας του εκτός μακριά από την Τούμπα.

Ισοφάριση και ροντέο

Στην επανάληψη ο αγώνας πήρε άγρια ομορφιά, αφού παρότι ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά επιθετικά, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που στην πρώτη του επίθεση στο 48' κατάφερε να φτάσει στο 1-1 όταν ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το «κρύο» γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά έδειχνε ιδιαίτερα νευρικός χωρίς να κάνει μια οργανωμένη επίθεση. Έτσι, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και μέσα σε τέσσερα λεπτά έριξε στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Πέλκα όσο και τον Πρίγιοβιτς.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε όλα τα επιθετικά του όπλα μέσα, άλλαξε το σύστημα και με την είσοδο του Κάργα έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Από το 70' και μετά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους ανεβάζοντας ακόμα και τα μπακ που έπαιζαν ως εξτρέμ πλέον.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να αποκτήσει τρομερό ρυθμό, αφού και ο Πανιώνιος στις αντεπιθέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Κότνικ στο 74' απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πέλκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν την δική τους καλή στιγμή με τον Σπιριντόνοβιτς στο 75' το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Ρέι.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει τους «κυανέρυθρους» κι έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ της νίκης και στο 84' έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν μόνος απέναντι στον Κότνικ κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.  Η μπάλα όμως τιμωρεί και αφού ο Πρίγιοβιτς έχασε την ευκαιρία του αγώνα, δύο λεπτά αργότερα σε μια νέα ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Γεσίλ έγινε ο ήρωας του παιχνιδιού αφού κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Ρέι για να κάνει το 2-1. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει και οι παίκτες του Λουτσέσκου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στο 93' ο Μάτος με ωραία κεφαλιά γλίτωσε την ομάδα του από την ήττα.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατλα, Χατζισαφί, Κόρμπος, Ταπόκο (18' Πηνιώτης),  Μασούρας, Σαββίδης (69' Κάργας), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77' Γεσίλ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (62' Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος (84' Λημνιός), Ελ Καντουρί, Μακ (66' Πρίγιοβιτς), Κουλούρης

MVP: Έτσι, όπως εξελίχθηκε το ματς ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις, γλίτωσε την ομάδα του από ένα απίστευτο κάζο. Ο Εκτός από το γκολ όμως ο Μάτος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του αλλά και του αγώνα με την εν γένει παρουσία.

Στο ύψος του: Ο Μάτιτς Κότνικ. Ο Σλοβένος πορτιέρο του Πανιωνίου έπαιζε μόνος του τον ΠΑΟΚ και αν δεν ήταν αυτός με τι επεμβάσεις του, ειδικά στην κεφαλιά του Πέλκα να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος άσος κινήθηκε σε ρηχά νερά. Κι ενώ ξεκίνησε ορεξάτος η απόδοσή του έπεσε δραματικά, δεν κατάφερε να κάνει τις κούρσες που ήθελε, αναγκάζοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον κάνει αλλαγή.

Η γκάφα: Ανήκει στον Γκιοατά στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ. Ο Καμερουνέζος αμυντικός του Πανιωνίου σε μια ακίνδυνη φάση κάνει τραγικό γύρισμα στον τερματοφύλακά του με αποτέλεσμα ο Κουλούρης που παραμόνευε να τσιμπίσει την μπάλα και στη συνέχεια να κερδίσει το πέναλτι.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου. Ο διεθνής διαιτητής σωστά υπέδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Κουλούρη από τον Κότνικ, ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο. Κοντά στις φάσεις, σφύριζε όποτε χρειαζόταν.

Το ταμείο του Gazzetta: Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου για άλλο ένα εκτός έδρας ματς έμεινε μακριά από τη νίκη. Και όμως ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να αισθάνεται αδικημένος αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιξε το καλύτερό του παιχνίδι μακριά από την Τούμπα και κατάφερε να προηγηθεί με τον Κουλούρη και γενικότερα να δείχνει πως ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Δεν υπολόγισε όμως την ψυχή του Πανιωνίου αλλά και την αστοχία του Πρίγιοβιτς. Οι «κυανέρυθροι» παίζοντας έξυπνα στην επανάληψη κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, και να αισθάνονται και αυτοί από την πλευρά τους αδικημένοι αν σκεφτεί κανείς ότι δέχτηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει χωρίς εκτός έδρας νίκη, αφήνοντας παράλληλα δύο βαθμούς σε μια έδρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν περάσει με νίκη. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, η ισοπαλία είναι σαν νίκη αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα που είχε πριν το ξεκίνημα του αγώνα, μια ισοπαλία που φέρνει ξανά την ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας που τόσο είχε διαταρχθεί όλη την εβδομάδα.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης