Βίντεο: Εκτός Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε η Αϊντχόβεν

Βίντεο: Εκτός Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε η Αϊντχόβεν

Πανδαισία γκολ και θεάματος στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής - Το σκορ (8-0) της ημέρας η Ρεάλ επί της Μάλμε - Ολική ανατροπή για τη Σίτι, που νίκησε με 4-2 την Γκλάντμπαχ

Βίντεο: Εκτός Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε η Αϊντχόβεν
Ανατροπές, δεκάδες γκολ, υπερθέαμα και αγωνία μέχρι - κυριολεκτικά - το φινάλε... Με άλλα λόγια, διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Την ίδια στιγμή που το ποδόσφαιρο δέχεται απανωτά χτυπήματα εξαιτίας της των σκανδάλων στη FIFA, το Champions League αναλαμβάνει να... βάλει πλάτη και να σηκώσει το βάρος τόσο της αξιοπιστίας, όσο και του ενδιαφέροντος.

Το πρώτο μισό της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, είχε να παρουσιάσει όλα όσα έχει ονειρευτεί ακόμη και ο πλέον απαιτητικός φίλος του αθλήματος. Σημειώθηκαν συνολικά 30 γκολ, έγιναν ανατροπές επί ανατροπών, μεγάλα ονόματα, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν εκτός και το θέαμα κτύπησε... κόκκινο.

Πιο αναλυτικά, στον 1ο όμιλο τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και έγιναν ακόμη περισσότερο με τις νίκες των Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης επί των Σαχτάρ και Μάλμε αντίστοιχα.

Στο 2ο όμιλο έγινε... κόλαση, με χαμένους τους «κόκκινους διάβολους» του Λουίς Φαν Γκάαλ, οι οποίοι έχασαν από τη Βόλφσμπουργκ με 3-2 και παράλληλα η Αϊντχόβεν νίκησε με ανατροπή και 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, «τσεκάροντας» εκείνη το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στον 3ο όμιλο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα έπαιξαν για την πρωτιά. Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε, ενώ την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, εξασφάλισε η Γαλατασαράι, παρά την εντός έδρας ισοπαλία με την Αστάνα.
Κλείσιμο

Στον 4ο όμιλο, η Γιουβέντους πέρασε, αλλά έχασε την πρωτιά από τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Σεβίλλη, ενώ οι «πολίτες» επικράτησαν με ανατροπή και 4-2 της Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:


Παρί Σεν Ζερμέν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
Η πρωτιά είχε χαθεί στη Μαδρίτη, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σαχτάρ επικρατώντας 2-0! Mάλιστα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο έχοντας την κορυφαία άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Στον αντίποδα, οι Ουκρανοί είχαν ευκαιρίες, όχι όμως και ουσία, με το νέο έτος να τους βρίσκει στο Europa League!
Οι Παριζιάνοι με αλλαγές στο βασικό σχήμα είχαν τον έλεγχο στο α' μέρος, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, η Σαχτάρ ήταν αυτή που απείλησε δυο φορές, αλλά ο Τροπ νίκησε σε ισάριθμες περιπτώσεις τον Εντουάρντο! Η Παρί έγινε πιο πιεστική μετά το 30', όμως άφηνε και κενά στα μετόπισθεν, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο Τεϊσέιρα!
Ωστόσο, το ξεκίνημα της Παρί στην επανάληψη ήταν δυνατό, με τον Φαν ντε Βιλ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 47'! Στο 57' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Λούκας και τον Ζλάταν να σερβίρει! Με την είσοδο των Καβάνι, Ντι Μαρία, η Παρί έγινε πιο πιεστική και η εστία της Σαχτάρ αισθάνθηκε αρκετές φορές τον κίνδυνο! Ωστόσο, στο 72' και στο 76' ο Ιμπραΐμοβιτς δεν βρήκε τον στόχο!!! Στο 86' οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Λούκας έκανε την ασίστ και ο Σουηδός διαμόρφωσε το 2-0! Μάλιστα, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Παρί στην Ευρώπη, καθώς έφτασε τα 17 τέρματα!

Παρί: Τραπ, Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Κουρζαβα, Μαρκίνιος, Ματουϊντί (68' Ντι Μαρία), Σταμπουλί, Λούκας (87'Ν' Κουνκου), Ραμπιό, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι (69' Καβάνι)

Σαχτάρ: Κανιμπολότσκι, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαϊλι, Μαρλος (74' Κοβαλένκο), Τεϊσέιρα, Στεπανένκο, Φρεντ, Ντα Σίλβα (78' Ντεντίνιο), Τάισον (69' Μπερνάρντ)


Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0
Η Ρεάλ ήταν δεδομένα 1η στον 1ο όμιλο. Αυτό δεν θα άλλαζε. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι άδραξαν την ευκαιρία και φρόντισαν κόντρα στη Μάλμε να φτιάξουν τόσο τα συλλογικά νούμερα τους όσο και τα ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο. Αυτή η αναφορά δηλαδή γίνεται για τους Μπενζεμά, Κριστιάνο, οι οποίοι στήνουν τρομερά επιτεύγματα στην ιστορία του Champions League και κυρίως τον δεύτερο. Αμφότεροι ξεκίνησαν το παιχνίδι με αγριεμένη διάθεση και ουσιαστικά το καθάρισαν μόνοι τους, οδηγώντας την ομάδα τους στο μυθικό 8-0. Το ίδιο σκορ δηλαδή με το οποίο είχε νικήσει το 2007 η Λίβερπουλ τη Μπεσίκτας (και τότε με προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ) και που σηματοδοτεί την πιο ευρεία νίκη στο σεντόνι.

Τα μισά γκολ τα έβαλε ο CR7 που έγινε ο πρώτος της Βασίλισσας με καρέ στη σημαντικότερη διοργάνωση από το 1965 (Πούσκας) και έφτασε τα 11 στη φάση των ομίλων, κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ κανείς στο παρελθόν.

Ο Κριστιάνο ξεκίνησε σαν δημιουργός. Στη φάση του 1-0 (12') έδωσε στον Ισκο που σούταρε, ένας αμυντικός έσωσε στη γραμμή και στην επαναφορά ο Μπενζεμά πλάσαρε εύστοχα. Στο 24' από ωραία σέντρα του Κριστιάνο, ο Γάλλος φορ με κεφαλιά έφτασε τα 45 τέρματα στον θεσμό και βρέθηκε στην 10η θέση των σκόρερ (σ.σ.: σε 77 αγώνες. Μόνο οι Φαν Νίστελροϊ σε 56 και ο Μέσι σε 64 χρειάστηκαν λιγότερα παιχνίδια για τα 45 γκολ).

Αμέσως μετά ο... σερβιτόρος έγινε εκτελεστής. Στο 39' έβαλε απ ευθείας φάουλ (με τη συνδρομή του Βίλαντ) και έφτασε τα 10 στον θεσμό (μόνο ο Ντελ Πιέρο έχει 11). Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ρονάλντο στάθηκε τυχερός, όταν από κόντρα η μπάλα του στρώθηκε και σκόραρε εξ επαφής. Στο 50' ο Κριστιάνο έκανε το 5-0, με τον Βίλαντ να έχει αστεία αντίδραση, φτάνοντας τα τέσσερα χατ τρικ με τα λευκά στην Ευρώπη. Στο 60' ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου, για να ακολουθήσει έπειτα από 10 λεπτά ο Κόβατσιτς με σουτ από επαναφορά. Ο Μπενζεμά με ντρίμπλα και πλασέ (74') έκλεισε με τη σειρά του χατ τρικ και από εκείνο το σημείο οι Μαδριλένοι προσπαθούσαν να βάλουν κι άλλο και να κάνουν δικό τους το απόλυτο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

* Το χατ τρικ του Κριστιάνο είναι το πιο γρήγορο για τη Ρεάλ στην Ευρώπη μετά από εκείνο του Αμάνθιο το 1968!

* Είναι η τρίτη φορά που κάνουν δύο παίκτες της Ρεάλ χατ τρικ στο ίδιο ματς στο Πρωταθλητριών/ Champions League (1960 Πούσκας-Ντι Στέφανο, 1990 Μπουτραγκένιο-Ούγκο Σάντες)!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κίκο Κασίγια, Πέπε (52' Μαρσέλο), Νάτσο, Αρμπελόα, Ντανίλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (75' Τσερίσεβ), Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες (65' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Βίλαντ, Γιοτούν, Καρβάλιο, Ρακίπ (75' Κρόον), Τίνερχολμ, Λεβίτσκι, Αντού, Αρνασον, Σάνα (64' Μεχμέντι), Μπέργκετ, Ντούρτζιτς (46' Ρόντιτς).


Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2
Απίστευτο φινάλε στον δεύτερο όμιλο. Η μία ανατροπή μετά την άλλη για το ποιος θα πάρει την πρόκριση, όμως στο τέλος εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν η Βόλφσμπουργκ και η Αϊντχόφεν. Οι Λύκοι επιβλήθηκαν με 3-2 της Γιουνάιτεντ, που κατάφερε να προηγηθεί (0-1) και να ισοφαρίσει (2-2), ενώ οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή στο τέλος και έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Ο Φαν Χάαλ έκανε εκπλήξεις στην 11άδα, όμως το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του. Ο Σίρλε έχασε τεράστια ευκαιρία στο 3' και στο 10' ο Μαρσιάλ έδωσε το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ με την πρώτη ευκαιρία των Άγγλων. Με τρεις πάσες οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, με τον Μπλιντ να αφήνει στον Μάτα, τον Ισπανό να δίνει την ασίστ στον Μαρσιάλ και τον Γάλλο να κάνει το 0-1! Η απάντηση των Λύκων, όμως, ήταν άμεση. Φάουλ του Ροντρίγκες στο 13' και εκπληκτικό τελείωμα του Νάλντο στην κίνηση για το 1-1!

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Χέκινγκ να είναι καλύτεροι και η ανατροπή ήρθε στο 29'. Εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας, ασίστ του Ντράξλερ και γκολ προ κενής εστίας του Βιεϊρίνια για το 2-1! Στο 39', μάλιστα, ο Ντράξλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, καθώς στιγμές αργότερα ο διαιτητής Μάζιτς ακύρωσε το γκολ του Λίνγκαρντ για οφσάιντ του Μάτα, σε μία δύσκολη φάση. Στην επανάληψη οι παίκτες του Φαν Χάαλ ανέβασαν ρυθμό, οι γηπεδούχοι γύρισαν πολύ πίσω και σιγά-σιγά η Γιουνάιτεντ ανέβαζε την πίεσή της.

Το ματς άνοιξε, με τον Μπενάλιο να κάνει κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις και τους αμυντικούς της Βόλφσμπουργκ να πέφτουν συνεχώς με αυτοθυσία και να βάζουν κόντρες. Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν, με εκείνες των γηπεδούχων να έρχονται κυρίως στην αντεπίθεση. Σίρλε (64', 67') και Κρούζε (68') έχασαν καλές ευκαιρίες, με την πίεση της Γιουνάιτεντ να αυξάνεται μετά το 70'. Το φάουλ του Ντεπάι στο 73' πέρασε λίγο άουτ, ενώ το γκολ που δικαιούνταν οι Άγγλοι ήρθε στο 82', όταν ο Γκιλαβογκί πέτυχε ένα παράξενο αυτογκόλ για το 2-2! Η πρόκριση, όμως, δεν έμελλε να έρθει για τους κόκκινους διάβολους, καθώς στο 84' μετά από κόρνερ ο Νάλντο έκανε το 3-2! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Ροντρίγκες (16' Σέφερ), Ντάντε, Νάλντο, Τρες, Γκιλαβογκί, Άρνολντ, Ντράξλερ (85' Καλιγκιούρι), Βιεϊρίνια (78' Κλόζε), Σίρλε, κρούζε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν (43' Μπόρθγουικ-Τζάκσον), Φελαϊνί, Σβάινσταϊγκερ (69' Κάρικ), Λίνγκαρντ, Ντεπάι, Μάτα (69' Πάουελ), Μαρσιάλ


Αϊντχόφεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1
Η Αϊντχόφεν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ, για να ξυπνήσει και να κάνει στο τέλος την ανατροπή. Οι παίκτες του Κοκού είχαν την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 27', για να δούμε την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντε Γιονγκ για τους γηπεδούχους. Η καλύτερη στιγμή για τους Ρώσους από την άλλη ήρθε με το φάουλ του Τόσιτς και το 0-0 έμεινε πολύ φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα, με τον Μπρούμα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 58', πριν ο Μουσά βρεθεί μία ανάσα από το 0-1 στο 61'. Τελικά, κόντρα στη ροή του ματς η ΤΣΣΚΑ πήρε το προβάδισμα στο 76'. Ο διαιτητής Φερνάντεθ ανακάλυψε πέναλτι του Γκουαρδάδο στον Τόσιτς και ο Ιγκνασέβιτς νίκησε τον Ζουτ από την άσπρη βούλα! Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 78' έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Ντε Γιονγκ να σκοράρει από κοντά μετά από αδράνεια της άμυνας των Ρώσων, πριν ο Πρέπερ κάνει το τελικό 2-1 στο 85' με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή!

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μπρένετ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μορένο, Μπρούμα, Πρέπερ, Χέντριξ, Περέιρο (85' Μπέργκουιν), Γκουαρδάδο, Λοκάντια, Ντε Γιονγκ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λιονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Ιγκνασέβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Τσάουνα, Βέρνμπλουμ, Νάτχο, Τόσιτς, Τζαγκόεβ, Μουσά, Ντουμπιά


2ος Ομιλος
1. Βόλφσμπουργκ 9-6 12
2. PSV 8-7 10
3. Μαν. Γιουνάιτεντ 7-7 8
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-9 4

Μπενφίκα – Ατλέτικο 1-2
Η Μπενφίκα είχε νικήσει στη Μαδρίτη. Οπότε ο μοναδικός τρόπος για να προκριθεί ως 1η από τον 3ο όμιλο η Ατλέτικο, ήταν να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα: να πάρει το ματς στο «Ντα Λουζ». Και αφού αυτό έπρεπε, το έκανε. Οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν καλύτερα στο Α' μέρος και από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα, έκαναν το δικό τους σετ παιχνίδι, κλέβοντας με το υπέρ τους 2-1 το καλό εισιτήριο.

Ο Σαούλ προειδοποίησε με βολίδα (21'), με τον Ζούλιο Σέζαρ να πραγματοποιεί φοβερή επέμβαση. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι, όταν οι Γκριεζμάν, Βιέτο συνδυάστηκαν γρήγορα με μία επαφή και ο Σαούλ πλάσαρε εύστοχα. Στην επανάληψη μπήκε ο Κώστας Μήτρογλου και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα άγγιξε την ισοφάριση, καθώς άδειασε δύο αντιπάλους ταυτόχρονα, αλλά πλάσαρε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Ο Ελληνας επιθετικός όμως το είχε το γκολάκι και το έβαλε στο 75' με πολύ όμορφη ενέργεια και πλασέ στο αριστερό δοκάρι και μέσα. Μέχρι το φινάλε οι Λουζιτανοί πίεσαν, είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές, μα δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και έτσι προκρίθηκαν τελικά ως 2οι, με την Ατλέτικο να τερματίζει 1η για τέταρτη φορά σε φάση ομίλων.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Λισάντρο Λόπεζ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Πίτσι, Ζόνας (61' Ραούλ Χιμένες), Γκουέντες (46' Μήτρογλου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (73' Ολιβερ Τόρες), Βιέτο (63' Φ. Τόρες), Γκριεζμάν (90' Χοσέ Χιμένες).



Γαλατασαράι – Αστάνα 1-1
Στην Κωνσταντινούπολη υποτίθεται ότι η Γαλατάσαραϊ θα είχε σχετικά εύκολο έργο απέναντι στην Αστάνα. Μόνο που οι Καζάκοι δεν είχαν αποκλειστεί και είπαν να το παλέψουν. Πόσ μάλλον από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι γκολ δεν έβαζαν. Είπαν λοιπόν να το κάνουν οι πρωτάρηδες του θεσμού, με τον Τουμάσι να τελειώνει τη φάση με ωραίο χαμηλό μονοκόμματο (63'). Οι Τούρκοι εκεί ξύπνησαν με το σοκ και δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από όμορφο συνδυασμό, ο Σελτζούκ Ινάν ισοφάρισε στην επαναφορά. Με αυτό το 1-1 η Γαλατά διατηρήθηκε στο +1 από την Αστανα και θα συνεχίσει στο Europa League.

Γαλατάσαραϊ (Μουσταφά Ντενιζλί): Μουσλέρα, Χακάν Μπαλτά, Σεμίχ Καγιά, Τσετζού, Σαμπρί, Γιασίν, Σελτσούκ Ινάν (82' Ουμούτ Μπουλούτ), Ολκάν (88' Χοσέ Ροδρίγκες), Σνάιντερ, Μπουράκ Γιλμάζ, Ποντόλσκι

Αστάνα (Στάνιμιρ Στοΐλοβ): Εριτς, Ανιτσιτς, Ιλιτς, Ποστνίκοβ, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Κετεβοάμα (74' Νουσερμπάγιεβ), Μουζίκοβ (88' Ζουκόβ), Κάνιας, Τουμάσι, Καμπανάνγκα (74' Τζολτσίγιεβ).


Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-2
Στο Μάντσεστερ η Σίτι ήξερε ότι δεν κρατούσε την τύχη της στα χέρια της. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήθελε μόνο νίκη επί της Γκλάντμπαχ και παράλληλα ήττα της Γιουβέντους στην Ισπανία ώστε η 1η θέση να πάει στην ομάδα του. Και πήγε, μετά από ένα τρελό ματς με συνεχείς ανατροπές! Ενα ματς που άρχισε με την Γκλάντμπαχ να έχει την υπεροχή αλλά το γκολ το έβαλαν οι Αγγλοι, με τον Σίλβα στο 16' να εκτελεί τον Ζόμερ (1-0). Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική καλή φάση της Σίτι στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο ανήκε στους Γερμανούς.

Η Μπορούσια ισοφάρισε στο 19' με το σουτ του Κορμπ, ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση και στο 42' έφτασε στο 1-2 με το σουτ του Ράφαελ! Στην επανάληψη η Σίτι μπήκε πιο δυνατά, απέναντι σε μια Γκλάντμπαχ που ήθελε απλά να κρατήσει το σκορ για να συνεχίσει στο Europa League. Το κρατούσε μέχρι και το 79', όταν ο Στέρλινγκ με σουτ έκανε το 2-2 και έβαλε φωτιά στις εξέδρες καθώς η Γιουβέντους έχανε στη Σεβίλλη.

Αυτό σήμαινε ότι η ομάδα του Πελεγκρίνι ήθελε ακόμη ένα γκολ για να αγκαλιάσει την 1η θέση και το έβαλε άμεσα, στο 81', ξανά με τον Στέρλινγκ (3-2)! Οι Γερμανί τα είχαν χαμένα, οι Αγγλοι... πετούσαν και στο 85' ο Μπονί έγραψε το τελικό 4-2 μέσα σε παραλήρημα!

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κλισί (80' Σανιά), Οταμέντι, Μανγκαλά, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Ντελφ (65' Μπονί), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (65' Νάβας), Στέρλινγκ

Γκλάντμπαχ (Αντρέ Σούμπερτ): Σόμερ, Βεντ (84' Αζάρ), Τζόνσον (72' Ντρίμιτς), Κρίστενσεν, Ελβέντι, Νόρντβεϊτ, Στιντλ, Τσάκα, Κορμπ, Νταχούντ (67' Σουλτζ), Ράφαελ.



Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-0
Στο «Σαντσέθ Πιθχουάν» η Γιουβέντους ήθελε απλά την ισοπαλία για να κλειδώσει την 1η θέση αλλά μπήκε για τη νίκη, απέναντι σε μια Σεβίλλη που είχε ως μονόδρομο το τρίποντο. Οι Μπιανκονέρι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο 5λεπτο με τον Μοράτα, για να ακολουθήσει στο 17' το πολύ καλό σουτ του Ντιμπάλα που έφυγε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρίκο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Στουράρο, για να απαντήσουν οι Ισπανοί στο 19' με τους Γιορέντε-Κονοπλιάνκα αλλά ο Μπουφόν τους σταμάτησε.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και «αφεντικό» την Γιούβε, η οποία στο 25' έφτασε μια ανάσα από το 0-1 αλλά ο Μοράτα κυριολεκτικά από τα δύο μέτρα δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά-πάσα του Ντιμπάλα! Η Σεβίλλη προσπαθούσε με σέντρες για τον Γιορέντε να κάνει κάτι καλό αλλά ο Μπουφόν αντέδρασε σωστά και στο 31', για να κλείσει το πρώτο μέρος με την απόκρουση του Ρίκο, στο 41', σε εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους μπήκε με την ίδια λογική και στο 48' χρειάστηκε νέα επέμβαση του Ρίκο, αυτή τη φορά σε ωραίο δυνατό σουτ του Πογκμπά, για να μείνει το 0-0, με τους Ανδαλουσιανούς να προσπαθούν στα επόμενα λεπτά να μεταφέρουν το ματς προς την περιοχή των Ιταλών. Το κατάφεραν για περίπου ένα 5λεπτο και αποδείχθηκε αρκετό για να σκοράρουν, με την κεφαλιά του -πρώην Μπιανκονέρο- Γιορέντε στο 65' μετά το κόρνερ του Κονοπλιάνκα (1-0)!

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η Γιούβε είχε την 1η θέση του ομίλου καθώς την ίδια ώρα η Σίτι έχανε από την Γκλάντμπαχ, για να αλλάξουν όλα στο επόμενο 10λεπτο. Και αφού άλλαξαν στην Αγγλία, αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και οι Τορινέζοι μετά το 75', ψάχνοντας την ισοφάριση. Την άγγιξαν στο 81', όταν η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι από το πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής του Ντιμπάλα, πλησίασαν ξανά στο 85' με τον Πογκμπά και πίστεψαν ότι έκαναν το 1-1 στο 91', όταν ο Κουαδράδο κατέβασε ωραία και έδωσε... γκολ στον Μοράτα (που θα συνεχίσει να ζεσταίνει πάγκο) αλλά αυτός από πολύ κοντά δεν νίκησε τον Ρίκο...

Ετσι, η Σεβίλλη πανηγύρισε για το γεγονός ότι θα συνεχίσει στην Ευρώπη και στο αγαπημένο της Europa League ενώ η Γιουβέντους θα μπει ως 2η στην κλήρωση για τους «16» του Champions League.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σέρχιο Ρίκο, Κόκε, Ραμί, Κολοτζέτζακ (57' Μαριάνο), Τρεμουλινάς, Κρικόβιακ, Ν' Ζόνζι, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα (68' Κρον-Ντέλι), Γιορέντε (77' Γκαμέιρο).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (77' Κουαδράδο), Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Αλεξ Σάντρο, Μοράτα, Ντιμπάλα.



 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (12-8)
2. Γιουβέντους 11 (6-3)
3. Σεβίλλη 6 (8-11)
4. Γκλάντμπαχ 5 (8-12)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης