Η επίσκεψη του Ολυμπιακού το 2013 στο Βίλα Παρκ και η μάχη τετράδας με την Άστον Βίλα - Βίντεο

Η επίσκεψη του Ολυμπιακού το 2013 στο Βίλα Παρκ και η μάχη τετράδας με την Άστον Βίλα - Βίντεο

Το 2013 οι Νέοι του Ολυμπιακού είχαν παίξει με την Άστον Βίλα στον προημιτελικό του Next Gen Series - Οι «χωριάτες» κέρδισαν και στο τέλος κατέκτησαν την κούπα

olympiakos-aston-vila-xr
Μια χρονιά πριν ξεκινήσει το UEFA Youth League, το Champions League σε επίπεδο Νέων, οι σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης υπό την αιγίδα της UEFA είχαν φτιάξει ένα πρωτάθλημα το οποίο ονομάστηκε Next Gen Series. 

Αυτό το πρωτάθλημα ήταν προάγγελος του Youth League και συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο συμμετείχε αλλά έφτασε έως τους "8" της Ευρώπης. Στο πρωτάθλημα έπαιξαν ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Σίτι, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ, ο Άγιαξ, η Παρί και άλλες. 

NextGen Series: Aston Villa v Olympiacos Pireus


Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον όμιλο μαζί με την Άρσεναλ, την Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Μαρσέιγ. Μετά από έξι παιχνίδια τερμάτισε με 9 βαθμούς στην 1η θέση και άφησε 2η την Άρσεναλ. 

Τα εντός έδρας παιχνίδια του τα έδωσε στο Καραϊσκάκη και ο μέσος όρος θεατών ξεπερνούσε τους 15.000. Προπονητής της ομάδας Νέων ήταν τότε ο Γερμανός Μπερντ Στορκ. Μετά από την σπουδαία πορεία στον όμιλο ο Ολυμπιακός απέκλεισε στους "16" την Άντερλεχτ και στους "8" έπαιξε με την Άστον Βίλα. 

Ο προημιτελικός ήταν μονός και διεξήχθη στις 20/3/2013 στο Βίλα Παρκ του Μπέρμιγχαμ, εκεί όπου θα παίξει την Μεγάλη Πέμτη η ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού τον ημιτελικό του Conference League. 

O Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 και αποκλείστηκε από το Final Four. H Άστον Βίλα έφτασε στον τελικό στο Κόμο της Ιταλίας και κερδίζοντας 2-0 την Τσέλσι κατέκτησε την κούπα. 


Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (70' Βέργος), Βουτσιώτης (46' Παπασάββας), Ιωαννίδης, Γκίνο (70' Πασαλίδης), Λύρας (70' Παιδάκης).


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Μεξικό: Δεκάδες καλεσμένοι γάμου στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης - Δείτε βίντεο

Ιωάννινα: Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο κέντρο της πόλης - Νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης