ΑΕΚ, Προμηθέας: Δύσκολες αποστολές για το BCL

ΑΕΚ, Προμηθέας: Δύσκολες αποστολές για το BCL

Μακριά από τις έδρες τους θα δώσουν τα ματς για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League η ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πάτρας καθώς θα φιλοξενηθούν από τη Χάποελ Χολόν (30/1, 19:00) και τη Μούρθια (30/1, 21:30) αντίστοιχα

s-basket
Μετά τον «εμφύλιο» στην πρεμιέρα της φάσης των «16» του BCL και τη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ Betsson, οι δύο ομάδες «δοκιμάζονται» εκτός έδρας για την 2η αγωνιστική.

Την ελληνική αυλαία στα ευρωπαϊκά παρκέ θα ανοίξει καθώς θα αντιμετωπίσει στο Σζομπατέλι της Ουγγαρίας την Χάποελ Χολόν. Ένα ματς το οποίο διεξάγεται σε ουδέτερη έδρα και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών λόγω των γνωστών γεγονότων στο Ισραήλ. Φυσικά τα βλέμματα έχουν στραφεί στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου, ο οποίος μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του απέναντι στην Καρδίτσα για την Basket League ευελπιστεί να ξεκινήσει με το... δεξί και στο BCL.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει για αυτό το ματς στους Δημήτρη Φλιώνη καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, στον Λάνγκστον Χολ ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα αλλά και στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο οποίος ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Όπως είπε και ο Ζούρος, «κάθε νίκη στο BCL είναι χρυσάφι» και αυτό ακριβώς περιμένει στην σημερινή αναμέτρηση (30/1, 19:00) η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 5.

Λίγο αργότερα σειρά θα πάρει ο Προμηθέας απέναντι στην φορμαρισμένη Μούρθια. Οι Πατρινοί θελουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους αν και το έργο τους είναι πολύ δύσκολο στην έδρα της ισπανικής ομάδας. Την προηγούμενη αγωνιστική η Μούρθια δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Χολόν και επικράτησε ευκολα με 78-61. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Ετσενίκε, ο οποίος είχε απουσιάσει από τα τρία τελευταία ματς της ομάδας του. Στον αντίποδα αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Κούρουκς ενώ θα είναι εκτός ο Χάκανσον.

Κλείσιμο
Το Τζάμπολ του αγώνα (30/1) στο «Palacio de los Deportes» θα δοθεί στις 21:30 με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 4.

Ο όμιλος της ΑΕΚ και του Προμηθέα
  1. Μούρθια 1-0
  2. Προμηθέας 1-0
  3. ΑΕΚ 0-1
  4. Χολόν 0-1

Η 2η αγωνιστική
  • Χολόν - ΑΕΚ Betsson (19:00)
  • Μούρθια - Προμηθέας (21:30)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης