Νίκος Γκάλης: Όταν δάκρυσε ο «θεός» - Συγκινημένος ο «γκάνγκστερ», στην οροφή του ΟΑΚΑ η φανέλα με το Νο4

Νίκος Γκάλης: Όταν δάκρυσε ο «θεός» - Συγκινημένος ο «γκάνγκστερ», στην οροφή του ΟΑΚΑ η φανέλα με το Νο4

Ο άνθρωπος που έβαλε το άθλημα στις καρδιές όλων των Ελλήνων τιμήθηκε από την ΕΟΚ πριν την έναρξη του φιλικού της Ελλάδας με την Σλοβενία και «βούρκωσε» εν μέσω αποθέωσης

gkalis_mak
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι σπουδαίοι αθλητές κι αν βγουν από το ελληνικό μπάσκετ, η σκιά του Νίκου Γκάλη θα παραμένει πάντα πάνω από το άθλημα...

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας (μαζί και με τα άλλα παιδιά που οι περισσότεροι συνοδοιπόροι του σε εκείνη την σπουδαία Εθνική ομάδα βρέθηκαν σήμερα στο ΟΑΚΑ), μέλος εδώ και λίγα χρόνια του Hall of Fame, έζησε μία ακόμη σπουδαία στιγμή στη σημερινή βράβευση του από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία απέσυρε τη φανέλα του με το Νο4 λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με τη Σλοβενία.

nick-galis-oaka__5_
nick-galis-oaka__4_
nick-galis-oaka__3_



Με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ του κλειστού το ΟΑΚΑ, παρόλο που οι κερκίδες δεν ήταν γεμάτες, το γήπεδο σείστηκε πραγματικά. Όπως τα χρόνια που μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κάνοντας πράγματα αδιανότητα για την εποχή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujvvug0shll)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujw3pda7m9t)


Κλείσιμο
Αφού πέρασε και χαιρέτισε τις αποστολές των δύο ομάδων, από τα μάτριξ του γηπέδου άρχισε να παρουσιάζεται ένα βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του «γκάνγκστερ» στην Εθνική ομάδα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujw4kj78zy1)


Ο ίδιος κι ο κόσμος έκαναν μαζί ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν και λίγα λεπτά αργότερα η θρυλική φανέλα με το Νο4 που φορούσε με την Εθνική ομάδα ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujw607y3q4x)


Κι ήταν η στιγμή που ο Θεός του μπάσκετ λύγισε, ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει ασταμάτητα «Νίκος Γκάλης, οε οε οε». Ακόμη κι αυτός ο ψυχρός εκτελεστής των παρκέ, ο αθλητής με το κρύο αίμα που σπάνια άφηνε τα αισθήματα του να αποτυπώνονται στις ανθρώπινες αντιδράσεις του, σήμερα αφέθηκε και έδειξε ότι κι αυτός έχει τις αδυναμίες του... 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujw89frymjt)


«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μεγάλη στιγμή», ήταν τα μοναδικά λόγια που μπόρεσε να ψελίσσει με βουρκωμένα μάτια και την συγκίνηση να χτυπά κόκκινο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujw9lk1ot5t)


Αμέσως μετά παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από τη FIBA και την ΕΟΚ, βγήκε την αναμνηστική φωτογραφία με τις δύο ομάδες και με την προτροπή του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το «ζντο» με την ελληνική ομάδα, πριν πάρει τη θέση του στα επίσημα.



nick-galis-oaka__2_
nick-galis-oaka__8_
nick-galis-oaka__7_
nick-galis-oaka__6_
nick-galis-oaka__1_


Παίρνοντας μαζί του την αγάπη του κόσμου και αφήνοντας όλους εμάς να θυμόμαστε τις εικόνες του και να σιγοτραγουδάμε «τι την έκανε τη μπάλα ο Θεός...»

Γκάλης: «Θα ήθελα κάθε αθλητής να ζήσει τέτοιες στιγμές» 
Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στην ΕΡΤ και στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τόσο για την βράβευση του, όσο και για τα συναισθήματα που βίωσε με την απόσυρση της φανέλας του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujxj8p3ke35)


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την βράβευση του: «Είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερη γιατί είναι η αθλητική μου οικογένεια. Και όταν τιμάς την αθλητική σου οικογένεια, για μένα είναι από τις μεγαλύτερες τιμές».

Για την απόσυρση της φανέλας: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, είναι τεράστια στιγμή για έναν αθλητή το να κρεμάσουν τη φανέλα του. Είναι σαν να έπαιζα χθες... Τώρα πριν μπήκα εδώ μέσα (σ.σ. στο παρκέ το ΟΑΚΑ) και σήκωσα το κύπελλο του 1987. Δεν ξεχνάω ποτέ τις στιγμές που έζησα με την εθνική ομάδα, με τον κόσμο στο γήπεδο. Θα ήθελα ο κάθε αθλητής να μπορεί να ζήσει τέτοιες στιγμές.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης