La Liga, Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 3-0: Νίκη στο ρελαντί στο ματς των «αντίο» - Δείτε βίντεο με τα γκολ

La Liga, Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 3-0: Νίκη στο ρελαντί στο ματς των «αντίο» - Δείτε βίντεο με τα γκολ

Την βραδιά που αποχαιρέτησε το (παλιό) «Καμπ Νόου», τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Τζόρντι Άλμπα, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο ρελαντί την Μαγιόρκα (3-0) με δύο γκολ του (επίσης φευγάτου;) Ανσού Φατί – Στο Champions League επιστρέφει η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά από εννέα χρόνια, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Εσπανιόλ

27246334
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αφού ήταν το τελευταίο ματς των Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα στο «αντίο» και του (παλιού) «Καμπ Νόου», η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες, επικρατώντας στο ρελαντί της Μαγιόρκα με 3-0.

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος θεωρείται το φαβορί προς πώληση για να πάρει οικονομική ανάσα ο σύλλογος, σημείωσε δύο γκολ μέσα σε 24 λεπτά (1’, 24’), με το πρώτο (στα 48 δευτερόλεπτα) να είναι το πιο γρήγορο εντός έδρας της Μπάρτσα στη La Liga από τις 11 Απριίου του 2009, όταν ο Αντρές Ινιέστα είχε σκοράρει στα 45 δευτερόλεπτα εις βάρος της Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας εξασφαλίσει άνετα την παραμονή τους, έμειναν με δέκα μόλις στο 14’ λόγω αποβολής του Αμάτ Ντιαγιέ για δολοφονικό τάκλιν στον Αλεχάντρο Μπάλντε, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη συνδέσμου στο δεξί αστράγαλο, θα μείνει επτά εβδομάδες εκτός δράσης και θα χάσει το Φάιναλ Φορ της Nations League.

Ο Γκάβι, με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή (70’), έδωσε διαστάσεις στη νίκη των Μπλαουγκράνα, με τον κόσμο να αποθεώνει τους δακρυσμένους Άλμπα και Μπουσκέτς για την προσφορά τους.


Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε (17’ λ. τρ. Σέρτζι Ρομπέρτο), Κουντέ, Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα (81’ Μάρκος Αλόνσο) – Γκάβι, Μπουσκέτς (85’ Έρικ Γκαρθία), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (84’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Φατί (79’ Ραφίνια).

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Γκρέιφ – Μαφέο, Γκαγιά (46’ Γκρενιέ), Κοπέτε, Βάλιεντ, Τζάουμε Κόστα (87’ Κιντανίγια) – Ντάνι Ροντρίγκεθ (72’ Άνχελ Ροντρίγκεθ), Μπαμπά, Μορλάνες – Ντιαγιέ, Μουρίκι (79’ Αμπντόν).

Η Σοσιεδάδ στο Champions League, εννέα χρόνια μετά
Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε στο «κόλπο» της (τιμητικής) δεύτερης θέσης, αφού επικράτησε με πειστικό τρόπο της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Μετροπολιτάνο» (2-1), με γκολ των Αντουάν Γκριεζμάν (37’) και Ναουέλ Μολίνα (73’).

Γλυκιά ήττα για τους Βάσκους, οι οποίοι μείωσαν στο φινάλε με τον Αλεξάντερ Σόρλοτ (88'), αφού εξασφάλισαν και μαθηματικά την τέταρτη θέση (πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο), η οποία τους επιτρέπει να επιτρέψουν στο Champions League μετά από εννέα χρόνια.

Οριστικά πέμπτη η Βιγιαρεάλ
Η Σοσιεδάδ καπάρωσε την τέταρτη θέση γιατί η Βιγιαρεάλ, η μοναδική ομάδα που την απειλούσε, ηττήθηκε στην Μαδρίτη με 2-1 από την Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία παραμένει στο «κόλπο» της έβδομης θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League.

Κλείσιμο
Ραούλ Ντε Τομάς (56’) και Ίσι Παλαθόν (63’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (φευγάτου) Άντονι Ιραόλα, με τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο να μειώνει απλά για το Κίτρινο Υποβρύχιο (83’).

Νίκη γοήτρου της Μπέτις
Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, η Μπέτις διεκδικούσε την έξοδο στο Champions League. Εντέλει, η ομάδα της Ανδαλουσίας θα… βολευτεί με την έκτη θέση που της δίνει το εισιτήριο για το Europa League.

Σε έναν αγώνα με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού η Τζιρόνα κυνηγουσε (μαθηματικά έστω) την έβδομη θέση, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε τη νίκη γοήτρου με ανατροπή με 2-1 (36’ Γκουτιέρεθ – 47’, 77’ Μπόρχα Ιγκλέσιας).

Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, σώθηκαν Βαλένθια και Κάντιθ
Ισόπαλος αναδείχθηκε ο τελικός παραμονής μεταξύ Βαλένθια και Εσπανιόλ (2-2), όμως ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ξεκάθαρος! Το γκολ ισοφάρισης που δέχθηκε από τον Σαμουέλ Λίνο στο 90+3΄άλλωστε σήμανε τον υποβιβασμό της Εσπανιόλ στη δεύτερη κατηγορία, η οποία δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη La Liga. Παρά την ανατροπή των Καταλανών μετά το γκολ του Ντιέγκο Λόπεθ με δράστες τους Θέσαρ Μόντες (40') και Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (50'), οι Νυχτερίδες έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε και εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Σε παρόμοια μοίρα και η Κάντιθ, η οποία επικράτησε 1-0 της Θέλτα και εξασφάλισε την παραμονή. Το γκολ του Σομπρίνο στο 53΄χάρισε το σωτήριο τρίποντο για τους γηπεδούχους απέναντι στην ομάδα του Βίγκο, η οποία παίζει τα ρέστα στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη... Μπαρτσελόνα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 37ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της LaLiga έχουν ως εξης:
Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (3΄ Μιρ - 29΄, 69΄ Ροντρίγκο)

Resumen de Sevilla FC vs Real Madrid (1-2)


Αλμερία-Βαγιαδολίδ 0-0

Previa UD Almería vs Real Valladolid


Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελτσε 0-1 (90΄+3΄ Μπογιέ) 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-1 (37΄ Γκριεζμάν, 73΄ Μολίνα - 88΄ Σόρλοθ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 3-0 (1΄, 24΄ Φάτι, 70΄ Γκάβι)  - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Κάντιθ-Θέλτα 1-0 (53΄ Θομπρίνο) 

Resumen de Cádiz CF vs RC Celta (1-0)


Χετάφε-Οσασούνα 2-1 (39΄ Λατάσα, 90΄ Μάτα - 2΄ Άβιλα)

Previa Getafe CF vs CA Osasuna


Τζιρόνα-Μπέτις 1-2 (36΄ Γκουτιέρες - 47΄, 77΄ Ιγκλέσιας)

Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 2-1 (56΄ Ντε Τόμας, 63΄ Παλασόν - 83΄ Λο Σέλσο)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2 (38΄ Λόπες, 90΄+3΄ Λίνο - 40΄ Μόντες, 50΄ Μπρέιθγουεϊτ)

Resumen de Valencia CF vs RCD Espanyol (2-2)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 88 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ--

Ρεάλ Μαδρίτης 77 --Champions League--

Ατλέτικο Μαδρίτης 76 --Champions League--

Σοσιεδάδ 68 --Champions League--

Βιγιαρεάλ 63 --Europa League--

Μπέτις 59 --Europa League--

Οσασούνα 50

Αθλέτικ Μπιλμπάο 50

Τζιρόνα 49

Ράγιο Βαγεκάνο 49

Σεβίλη 49

Μαγιόρκα 47

Κάντιθ 41

Χετάφε 41

Βαλένθια 41

Αλμερία 40

Θέλτα 40

Βαγιαδολίδ 39

Εσπανιόλ 36 --Υποβιβαστηκε--

Έλτσε 24 --Υποβιβάστηκε--


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Ο Ερντογάν νίκησε με αναβαθμισμένη εθνικιστική ρητορική  - Η επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά

Πάνος Μουζουράκης: Οι πρώτες δηλώσεις - Βίντεο και φωτογραφίες από το beach party μετά τον γάμο

Selfies, χαμόγελα και νέα πρόσωπα στην ορκωμοσία των «βουλευτών της μίας μέρας»


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης