Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 91-86: Οι Γιουλ και Μούσα έκριναν το clasico

Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 91-86: Οι Γιουλ και Μούσα έκριναν το clasico

H Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το clasico από την Μπαρτσελόνα με τον Σέρχιο Γιουλ να οδηγεί στην κανονική διάρκεια και τον Ντζάναν Μούσα να «καθαρίζει» στην παράταση με 9 πόντους

26736668
Το clasico βάφτηκε ολόλευκο. Στα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελικό 91-86 στην παράταση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήρθε με κόπο. Με ανατροπές. Και δύο μεγάλες μορφές τη Ρεάλ. Το παρελθόν της, τον Σέρχιο Γιουλ και το μέλλον της, τον Ντζάναν Μούσα.

Κλείσιμο


Ο πρώτος μέτρησε 13 πόντους στην 4η περίοδο (από τους 19 σε όλο το ματς) και ο δεύτερος 9 πόντους (από τους 18 συνολικά) στην παράταση για να οδηγήσουν τη Ρεάλ σε μία μεγάλη νίκη με διπλή σημασία. Η Ρεάλ, σε ένα ντέρμπι με 45 λάθη (!) έφτασε στο 14-7 και με το +5 υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας στον 1ο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι στο πιθανό ενδεχόμενο της ισοβαθμίας θα έχει το πλεονέκτημα.

Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γκάμπριελ Ντεκ με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για την Μπαρτσελόνα, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 17 πόντους, αλλά και ένα σημαντικό λάθος στην κρίσιμη (προτελευταία) επίθεση της κανονικής διάρκειας.

Το ματς
Απίθανες οι εναλλαγές στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο του αγώνα, σχεδόν τον απόλυτο. Προηγήθηκε 9-2 και 12-4 και για τα πρώτα επτά λεπτά της περιόδου κράτησε τη Ρεάλ στους 6 πόντους (18-6 με ένα τρίποντο του Λαπροβίτολα).


Στο χρόνο που απέμεινε μέχρι το τέλος, η Ρεάλ έκανε ένα επί μέρους 10-2 (με αιχμή τον Μούσα, 5π. και τον Ντεκ, 8π. στο πρώτο ημίχρονο), το οποίο είχε ένα σερί 7-0, από το 20-9 σε 20-16, προκειμένου το clasico να παραμείνει ντέρμπι!

Στο ξεκίνημα της 2ης, η Μπάρτσα έκανε ό,τι και στο ξεκίνημα, κράτησε τη Ρεάλ δίχως πόντο για παραπάνω από τρία λεπτά, κάνοντας το σκορ 25-16.

Και ενώ η Ρεάλ είχε μόλις 1/6 τρίποντα, η Μπαρτσελόνα έφτασε στα 5/12 (41.7%) με τον Αμπρίνες να έχει 2/2 τρίποντα, 1/1 δίποντο και 7 πόντους. Σε ένα ματς με πολλά λάθη, αφού στο όριο των 15 λεπτών, κάθε... μονομάχος είχε από 8 ασίστ.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ φρόντισε να ξυπνήσει το κοινό στο Wizink Center, ζητώντας μετά από καλή άμυνα, επιτακτικά, να ακούσει φασαρία! Το έκανε και στην πράξη με ένα τρίποντο στη λήξη του χρόνου της επίθεσης της Ρεάλ, για να μειώσει σε 30-26.



Η περιφέρεια της Μπαρτσελόνα επιχείρησε και πέτυχε να φέρει τους Καταλανούς σε απόσταση ασφαλείας, ξανά. Δύο κολλητά τρίποντα από τους Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα έκαναν το σκορ 39-30.

Ένα μίνι σερί 5-0 για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, της επέτρεψε να φέρει τη διαφορά στους 10 (44-34), προτού οι Ντεκ (4π.), Σέρχιο (2π.) και Γιαμπουσέλε (2π.) έκαναν το σερί της Ρεάλ (8-0 για το 44-42)!

Και εκεί που η Ρεάλ έκανε το ματς ντέρμπι, ήρθε η σειρά του Νίκολα Κάλινιτς: 2/2 τρίποντα και 50-42. Μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, η Μπάρτσα σούταρε με 47.6% στα τρίποντα (10/21).

Ο Ντεκ μείωσε στους 5, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε το momentum: Νέο 5-0 με ένα εύστοχο τρίποντο και στο +10 (55-45).


Το δεκάλεπτο του Γιουλ
Ό,τι και αν επιχειρούσε να κάνει η Ρεάλ, η αντίπαλός της έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί τη διαφορά στους 9-10 πόντους. Το πρώτο τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ στο ντέρμπι επέτρεψε στην ομάδα της Μαδρίτης να... σπάσει το καλούπι της διαφοράς (61-55, 8:17 πριν το τέλος).

Και μερικές κατοχές ένα καλάθι που δεν... μπήκε από τον Ντεκ (τράβηξε τη στεφάνη ο Αμπρίνες) μείωσε ξανά τη διαφορά στους 4 (61-57).

Το 10ο κλέψιμο της Ρεάλ σε συνδυασμό με το 20ό λάθος της Μπαρτσελόνα έφερε ένα λέι απ του Γιουλ και το σκορ έγινε 65-63. Σχεδόν... φτου και από την αρχή.

Και ένα μεγάλο τρίποντο του Γιουλ, έδωσε το πρώτο προβάδισμα του αγώνα στην αναμέτρηση (69-67, 3:11 πριν το τέλος). Με τον Ισπανό γκαρντ να είναι άποντος μέχρι το 32' και σε διάστημα 6 αγωνιστικών λεπτών να σημειώνει 13 πόντους!

Ο Χίγκινς απάντησε με το ίδιο... νόμισμα, το αγαπημένο της Μπαρτσελόνα στο ματς: Τρίποντο για το προσπέρασμα, 71-69.

O Μάριο Χεζόνια πρώτα έκανε airball σε ελεύθερο τρίποντο και μετά έβαλε ένα απίθανο και δύσκολο δίποντο για να κρατήσει τη Ρεάλ στο ματς (73-71). Ο Γιουλ ανέλαβε να φέρει το ματς στην ισοπαλία με δύο ελεύθερες βολές (73-73, 37 δεύτερα για το τέλος).


Ο Μίροτιτς έκανε βήματα και έδωσε την τελευταία ευκαιρία στη Ρεάλ (21.5 δεύτερα για το τέλος). Όμως βήματα έκανε και ο Γιουλ (2.2 πριν το τέλος). Η πρώτη επαναφορά της Μπαρτσελόνα δεν ήταν καλή. Το άμεσο ριπλέι, μετά από 2 λεπτά παρακολούθησης, «έδειξε» Μπαρτσελόνα με 1.4 δεύτερα για ένα σουτ που δεν μπήκε.

Η παράταση
Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με την απώλεια του Έντι Ταβάρες (5 φάουλ, 10π., 7 ριμπ.). Και η Ρεάλ βρήκε εύκολους πόντους από τις βολές (4/4) για το 79-75, τη μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση, μετά από 42 λεπτά στο ματς. Και ένα απίθανο καλάθι του Μούσα, πάνω στην άμυνα του Μίροτιτς, έφερε το +5, με τον Βόσνιο να έχει 15 πόντους, τους 6 στην παράταση.

Ο Μούσα είχε συμμετοχή και στην άμυνα, βοηθώντας στο κλέψιμο, το οποίο έφερε το τρίποντό του για το +8!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στους απανωτούς πόντους του Μούσα στην παράταση. Το τρίποντό του, 1:39 πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου, έκανε το σκορ 84-76.

Οι ΜVP's: Πολλοί. Ο Μούσα είχε 9 πόντους στην παράταση, ο Γιουλ 19 (13 στην 4η), ενώ ο Ντεκ με 23 πόντους μοιάζει αδικημένος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εκτός κλίματος οι Σανλί και Ντα Σίλβα, μοιραία λάθη από τον Μίροτιτς.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ρούντι έδωσε... φλόγα στη Ρεάλ όταν τη χρειάστηκε, κρίσιμες οι άμυνες του Χεζόνια στην παράταση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 25 λάθη της Μπάρτσα και τα 20 της Ρεάλ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 75-73. Αυτό σημαίνει ότι η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα (με το +5) στο ενδεχόμενο τελικής ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να ελεγχει το ματς. Και έτσι ήταν μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί ανέλαβε η ποιότητα της Ρεάλ. Το ματς ήταν κακό, με 45 συνολικά λάθη, αλλά στο φινάλε η Ρεάλ είχε τις λύσεις και η Μπαρτσελόνα όχι.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-39, 50-59, 73-73 (κ.α.), 91-86 (παρ.).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση MRB: Ανοίγει λίγο η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Καρανίκας - Γεωργιάδης: «Παρεξηγημένος υπουργός ο Άδωνις» - «Πρωτοπόρος ο Νίκος» για τη φαρμακευτική κάνναβη

Netflix: Τέλος στους... τζαμπατζήδες χρήστες, «στοπ» στους δανεικούς κωδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης