Ντένις Ρόντμαν ο διπλωμάτης - Πηγαίνει στη Μόσχα για να απελευθερώσει την Γκρέινερ

Ντένις Ρόντμαν ο διπλωμάτης - Πηγαίνει στη Μόσχα για να απελευθερώσει την Γκρέινερ

Ο παλαίμαχος άσος του NBA, ο οποίος έφερε κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκάλυψε ότι θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να βοηθήσει στην αποφυλάκιση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, χωρίς όμως την έγκριση του Λευκού Οίκου

rodman-kim-jong-un
Η περίφημη «διπλωματία του μπάσκετ» επανεμφανίστηκε με τον... ιδρυτή της, Ντένις Ρόντμαν να ετοιμάζεται για μία νέα δύσκολη αποστολή! Κι ίσως αυτό το εγχείρημα του παλαίμαχου άσου είναι πολύ πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Το όνομα του το έφτιαξε ως μέλος των «Bad Boys» των Ντιτρόιτ Πίστονς, που κυριαρχούσαν στο NBA στις αρχές της δεκαετίας του '90, ωστόσο την καθολική αναγνώριση την κέρδισε όταν εντάχθηκε στους Σικάγο Μπουλς των Τζόρνταν, Πίπεν, Κούκοτς, Κερ και τους βοήθησε στο να φτάσουν στο «θρι-πιτ». Το παρατσούκλι του ήταν «το σκουλήκι» και του έδωσαν για την ικανότητα του να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις, κλεισμένος από πολλούς αντίπαλους, από τους οποίους κατάφερνε μ' έναν μαγικό τρόπο να ξεγλιστρήσει παίρνοντας το ριμπάουντ.

Ασυνήθιστος χαρακτήρας εντός και εκτός παρκέ, σόκαρε τους Αμερικανούς όταν το 2013 βρέθηκε στη Βόρειο Κορέα προσκεκλημένος του καθεστώτος για αγώνες επίδειξης.

Σ' εκείνη την επίσκεψη δέθηκε με στενή φιλία με τον δικτάτορα της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν με αποτέλεσμα να επισκεφτεί την Πιονγκγιάνγκ αρκετές φορές ακόμη τα επόμενα χρόνια.

Αυτές οι επισκέψεις προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις με τον ίδιο να κάνει λόγο για τη «διπλωματία του μπάσκετ» κι ενώ όταν επέστρεφε στις ΗΠΑ απέφευγε να δωσει πολιτική διάσταση στα ταξίδια του, το 2014 μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού Κένεθ Μπέι, είχε φροντίσει να απονείμει τα εύσημα στον εαυτό του!

Τώρα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο NBC ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Μόσχα προκειμένου να ασχοληθεί με την υπόθεση απελευθέρωσης της Μπρίτνεϊ Γκράινερ... Της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας η οποία συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της Μόσχας και τελικά καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση για παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (φιαλίδια με λάδι κάνναβης).

«Πήρα άδεια να ταξιδέψω στη Μόσχα για να βοηθήσω αυτό το κορίτσι... Κι ελπίζω να το κάνω μέσα στην εβδομάδα», ήταν τα λόγια του Ρόντμαν, ωστόσο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αντέδρασε λέγοντας πως «η παρουσία του εκεί μάλλον θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, απ' όσα ενδεχομένως να λύσει κι αυτό θα δυσκολέψει τις προσπάθειες αποφυλάκισης της Μπρίτνεϊ».

Ο Ρόντμαν όμως έχει τη δική του λογική κι έχοντας περιγράψει το 2014 τον Πούτιν ως «κουλ τύπο», δεν καταλαβαίνει από συστάσεις και ταξιδιωτικές οδηγίες (οι ΗΠΑ έχουν απευθύνειο αυστηρές συστάσεις για να αποφεύγονται τα ταξίδια στη Ρωσία) γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο NBC, όταν αναφέρθηκε η εξαιρετική του σχέση με τον Κιμ «... ξέρω πολύ καλά και τον Πούτιν».


Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Πώς η Τουρκία επιχείρησε να στήσει συνοριακό επεισόδιο «μετακινώντας» μετανάστες από νησίδα σε νησίδα

Κορωνοϊός: Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για τον «Κένταυρο»

ΗΠΑ: Σάλος με βίντεο που δείχνει 3 αστυνομικούς στο Άρκανσο να δέρνουν αλύπητα άνδρα πεσμένο στο έδαφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης