Ταινία για τα «χρυσά» χρόνια του πόλο της Ουγγαρίας με άρωμα Χόλιγουντ και ελληνική συμμετοχή

Ταινία για τα «χρυσά» χρόνια του πόλο της Ουγγαρίας με άρωμα Χόλιγουντ και ελληνική συμμετοχή

Με αφορμή  την ιδέα του παραγωγού του «Ράμπο» και της «Εβίτας», Άντριου Βάνια, οι Ούγγροι γυρίζουν αυτή την περίοδο μια ταινία με θέμα τα «χρυσά» χρόνια της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών της χώρας - Στην ταινία συμμετέχει και ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ελλάδας, Κώστας Λούδης

3015009
Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ουγγαρίας από το 2000 έως το 2008 κατέκτησε 3 σερί χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της.

Μεγάλος φαν της ομάδας ήταν ο αείμνηστος τηλεοπτικός παραγωγός Άντριου Βάνια. Ο Ούγγρος παραγωγός των «Ράμπο», «Εβίτα», «Εξολοθρευτής», «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» και άλλων παραγωγών του Χόλιγουντ είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν την εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο Λος Άντζελες και πάντα ήθελε να αφήσει κάτι σπουδαία γι' αυτά τα παιδιά.

IMG-20220331-WA0002


Ο Βάνια έφυγε από την ζωή και το όνειρο του θα πάρει σάρκα και οστά χάρις στον σκηνοθέτη S. Tamás Zákonyi. Οι Ούγγροι με προτροπή του Βάνια ακολούθησαν την εθνική ομάδα με μια κάμερα σε κάθε της βήμα από το 1997 έως το 2008 και κατέγραψαν τα πάντα.

Το υλικό αυτό έχει μονταριστεί και αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται στη Βουδαπέστη συνεντεύξεις που θα "ντύσουν" την ταινία. Το όνομα της δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αλλά θα βγει στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2023 και υπάρχουν συζητήσεις να την δούμε και από το Netflix.

Κλείσιμο
IMG-20220331-WA0001


Στην ταινία μιλούν οι παίκτες που υπηρέτησαν την ομάδα αυτά τα χρόνια αλλά και σπουδαίοι αντίπαλοι από την Σερβία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ιταλία. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Λούδης ο οποίος ταξίδεψε στη Βουδαπέστη και μίλησε για την "χρυσή" ομάδα.

Στα γυρίσματα συμμετείχε και μεταφραστής από το προξενείο της Ελλάδας στη Βουδαπέστη. Θέμα συζήτησης ήταν οι "μάχες" της Ελλάδας με την Ουγγαρία και ο ημιτελικός του FINA Cup 1997 όπου νικητές ήταν οι Έλληνες.

IMG-20220331-WA0003


Μεταξύ άλλων στην ταινία συμμετέχει και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Σάντρο Καμπάνια, που είναι ο "Μέγας Αλέξανδρος" του πόλο στην Ιταλία.

Φυσικά στην ταινία υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Τίμπορ Μπένετεκ, τον πολίστα με τα 3 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, που έφυγε νωρίς από τη ζωή. 

Ειδήσεις σήμερα

«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη

«Ματωμένα χρήματα» κάθε πληρωμή που κάνει η Ευρώπη προς τη Ρωσία, λέει ο δήμαρχος του Κιέβου

Μπακογιάννη: Πήρε θάρρος ο Πούτιν με την εκλογή Όρμπαν -Αμφισβητεί την δημοκρατία στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης