Champions League: Ο Αλ-Κελαϊφί θέλει τελικό αλά Super Bowl και εορταστικό ματς στην πρεμιέρα των ομίλων

Champions League: Ο Αλ-Κελαϊφί θέλει τελικό αλά Super Bowl και εορταστικό ματς στην πρεμιέρα των ομίλων

Τις προτάσεις του για την εξέλιξη του Champions League αποκάλυψε ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σε συνέντευξή του στο «Athletic», κάνοντας λόγο για τελικό με show στα χνάρια του Super Bowl, κατάργηση του Super Cup και εορταστικό ματς στην πρεμιέρα των ομίλων

kelaifi
Η αλλαγή του φορμάτ του Champions League από το 2024, με την αύξηση των ομάδων από 32 σε 36 και την κατάργηση των παραδοσιακών ομίλων, θα σημάνει νέα εποχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κι αυτή δεν θα είναι η μοναδική από τις αλλαγές που βρίσκονται ήδη σε στάδιο «ζύμωσης» από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, μέλος της οποίας αποτελεί και ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Ο Καταριανός πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο βρετανικό «Athletic» μερικές από τις επιδιώξεις του για την εμπορική επέκταση του προϊόντος που λέγεται «Champions League», εστιάζοντας περισσότερο στο κομμάτι της εμπειρίας και του «show» το οποίο θέλει να εισάγει με βάση τα πρότυπα του Super Bowl!

«Ο τελικός πρέπει να είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το Super Bowl θεωρείται μεγαλύτερο event από τον τελικό του Champions League. Το Super Bowl και οι ΗΠΑ γενικότερα, έχουν εντάξει στη φιλοσοφία τους τις έννοιες δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. Αυτό έχω προτείνει κι εγώ, να υπάρχει δηλαδή μια τελετή έναρξης του Champions League, ένα παιχνίδι στην πρεμιέρα των ομίλων που οι νικητές της περσινής σεζόν θα αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα.

Ίσως να μην είναι καλή ιδέα, αλλά τουλάχιστον πρέπει να αμφισβητήσουμε το τρέχον status quo του θεσμού, Κάθε παιχνίδι οφείλει να είναι event, ψυχαγωγία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ-Κελαϊφί για τη σύγκριση με τον τελικό του NFL, ενώ προχώρησε και σε μερικές ακόμη σκέψεις αλλαγών στο ευρωπαϊκό σκηνικό, όπως την κατάρτηση του Super Cup όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και τη μεταμόρφωσή του σε final-four με συμμετέχουσες τις δύο φιναλίστ του Champions League και του Europa League, πιθανότατα εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης