Το Καζακστάν κατέκτησε σε 8 χρόνια 7 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών και έχασε τα 6 λόγω ντόπινγκ!

Το Καζακστάν κατέκτησε σε 8 χρόνια 7 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών και έχασε τα 6 λόγω ντόπινγκ!

Ο Νιγιάτ Ραχίμοφ είναι ο τελευταίος αρσιβαρίστας που του αφαιρέθηκε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο - Η λίστα με τα μετάλλια που αφαιρέθηκαν

16950195
Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Καζακστάν από το 2008 έως το 2016 κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της άρσης βαρών και με την παρόδο των χρόνων τα 6 από αυτά του αφαιρέθηκαν λόγω παράβασης των κανόνων αντιντόπινγκ.



Ο τελευταίος ήταν πριν από δυο ημέρες ο Νιγιάτ Ραχίμοφ ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο (-77 κ.)το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ριο Ντε Τζανέιρο. Ο 28χρονος παραβίαζε συστηματικά τους κανόνες αφού είχε προβεί 4 φορές σε αντικατάσταση των ούρων του!


Κλείσιμο

Μετά από καταγγελία Ινδού αθλητή ανακαλύφθηκε η απάτη και τιμωρήθηκε με οχταετή αποκλεισμό ενώ φυσικά του αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο! Ο Ραχίμοφ είναι ο 5ος «χρυσός» Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών από το Καζακστάν που χάνει το μετάλλιο του.



Ο πρώτος είναι ο Ίλια Ιλίν ο οποίος λόγω ντόπινγκ έχασε τα χρυσά μετάλλια του 2008 και του 2012 στα -94κ. Μάλιστα ήταν κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο η Ζουλφίγια Τσινσάνλο (53κ.), η Μαϊγια Μανέζα (63κ.) και η Σβετλάνα Ποντομπέντοβα (75κ.) ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά τους αφαιρέθηκαν τα μετάλλια για τον ίδιο λόγο.



Η μοναδική αθλήτρια που την έχει γλιτώσει είναι η Άλα Βαζένινα η οποία κέρδισε το χρυσό στα 75κ το 2008 στο Πεκίνο.

Θυμίζουμε η Άρση Βαρών δεν θα είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2028. 



Ειδήσεις σήμερα:

«Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τρεις φορές εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης