Ιστορική αλλαγή στο τένις: Σούπερ τάι μπρέικ 10 πόντων σε όλα τα Grand Slams

Ιστορική αλλαγή στο τένις: Σούπερ τάι μπρέικ 10 πόντων σε όλα τα Grand Slams

Τα 4 Grand Slam συμφώνησαν ότι τα τάι μπρέικ θα κρίνονται στους 10 πόντους αρχής γενομένης από το Roland Garros 2022

5473710
Το Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή όσο αφορά τα τάι μπρέικ στα Grand Slams.

Αποφάσισαν ότι τα σούπερ τάι μπρέικ θα κρίνονται στους 10 πόντους και έτσι έβαλαν τέλος στην παραφωνία που ίσχυε έως σήμερα αφού κάθε Grand Slam είχε το δικό του σύστημα.

Έτσι εάν το 5ο σετ στους άνδρες και το 3ο στις γυναίκες φτάσει στο 6-6 οι παίκτες θα δίνουν τάι μπρέικ με νικητή εκείνο που θα φτάνει πρώτος στους 10 πόντους (+2 από αντίπαλο).

Ο κανονισμός αυτός ίσχυε από το 2019 στο Australian Open. Στο US Open το τάι μπρέικ ήταν στους 7 πόντους και στο Wimbledon υπήρχε τάι μπρέικ εαν το τελευταίο σετ πήγαινε στο 12-12. Στο Roland Garros δεν υπήρχε τάι μπρέικ.



Κλείσιμο
Η εφαρμογή θα είναι δοκιμαστική και θα αρχίσει από το Roland Garros 2022.

Η κοινή ανακοίνωση:

Εκ μέρους του Αυστραλιανού Όπεν, του Γουίμπλεντον, του Ρολάν Γκαρός και του Αμερικανικού Όπεν είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την κοινή απόφαση να παίζονται 10 πόντοι στο τάι μπρέικ σε όλα τα γκραν σλαμ, όταν το σκορ φτάνει στο 6-6 στα γκέιμ του τελικού σετ.
Σε συνεννόηση με τους WTA, ATP, ITF και την τενιστική κοινότητα των επικεφαλής των γκραν σλαμ λάβαμε μία απόφαση που εδράζεται στην δυνατή επιθυμία να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στους κανονισμούς του αθλήματος στα γκραν σλαμς και να βελτιώσουμε την εμπειρία των παικτών και των θεατών.

Η δοκιμή αυτή έχει εγκριθεί από το Επιτροπή Κανονισμών τένις υπό την ITF, θα εφαρμοστεί σε όλα τα γκραν σλαμ από τα προημιτελικά στα απλά και διπλά ανδρών και γυναικών, όπως και στα τζούνιορ και σε αναπηρικό αμαξίδιο στα απλά και θα έχει ισχύ από το Ρολάν Γκαρός του 2022.

Στο Αυστραλιανό Όπεν, στο Ρολάν Γκαρός και στο Αμερικανικό Όπεν, οι δέκα πόντοι στο τάι μπρέικ θα παίζονται αντί του τελικού σετ στο διπλό μικτό, στα διπλά τζούνιορ και στα διπλά σε αμαξίδιο. Στο Γουίμπλεντον ο κανονισμός θα παραμείνει το ίδιο όπως και στα άλλες διοργανώσεις.

Υπό αυτή τη δοκιμή αν το σκορ φτάσει στα έξι γκέιμ στο τελικό σετ, ο νικητής ή οι νικητές θα είναι ο παίκτης ή οι παίκτες που θα κερδίσουν δέκα πόντους με αβαντάζ δύο ή περισσότερων πόντων.

Το συμβούλιο των γκραν σλαμ θα επανεξετάσει τις δοκιμαστικές διοργανώσεις εντός του τρέχοντος έτους σε συνεννόηση με WTA, ATP και ITF προτού αιτηθεί τη μόνιμη αλλαγή του κανονισμού.

Εκ μέρους του συμβουλίου των Γκραν σλαμ:

Jayne Hrdlicka, Australian Open
Gilles Moretton, Roland-Garros
Ian Hewitt, Wimbledon
Mike McNulty, US Open». 



Ειδήσεις σήμερα:

Η σορός 23χρονου μοντέλου που είχε χαρακτηρίσει ψυχοπαθή τον Πούτιν, βρέθηκε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της

Omicron 2: Αυξήθηκαν 63% τα κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης