Europa League, Άιντραχτ-Φενέρ 1-1: Μοιραίος ο Πέλκας και «νικητής» ο… Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη!

Europa League, Άιντραχτ-Φενέρ 1-1: Μοιραίος ο Πέλκας και «νικητής» ο… Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη!

Ο Πέλκας μπήκε αλλαγή στο 77', έχασε πέναλτι στο 92' κι έτσι Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Φρανκφούρτη στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Europa League δουλεύοντας για τον Ολυμπιακό!

24696492
Με τον Μίχαελ Άνγκερσμιντ στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του Όλιβερ Γκλάσνερ, η Άιντραχτ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Φενέρμπαχτσε στην Φρανκφούρτη, με το εν λόγω αποτέλεσμα να βοηθάει τον Ολυμπιακό στο «σπάσιμο» των βαθμών στον 4ο όμιλο του φετινού Europa League με το… καλημέρα.

Μετά από… επεισοδιακή φάση, που περιλάμβανε δοκάρι του Γιάντας, «ριμπάουντ» του Εζίλ, γκολ του Γερμανού μέσου το οποίο ακυρώθηκε και εξέτασή του μέσω VAR, οι Τούρκοι πήραν κεφάλι στο σκορ από το 10ο κιόλας λεπτό!

Η συνέχεια είδε τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και να χάνουν τριπλή ευκαιρία για την ισοφάριση, στο 23’. Όταν ο Λάμερς δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας, ενώ Σο και Γιάκιτς απέτυχαν να σκοράρουν στην εξέλιξη της φάσης…

Τελικά, η Άιντραχτ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 1-1 καθώς από την κάθετη μπαλιά… διαβήτη του Γιάκιτς στον Κόστιτς, εκείνος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε από αριστερά για τον επερχόμενο Λάμερς, στο 41ο λεπτό.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο… καταιγιστικός και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Με τους «αετούς» να σκοράρουν, μάλιστα, αλλά το δεύτερο τέρμα του Λάμερς στην βραδιά να ακυρώνεται για οφσάιντ του Καμάντα -που έβγαλε την πάσα- στο ξεκίνημα της φάσης…

Η Φενέρμπαχτσε διατήρησε παθητική στάση όλο αυτό το διάστημα και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 75’, αλλά ο Μαπγιντίρ είπε «όχι», τελικά, στην προσπάθεια του Κόστιτς!

Ο Πέλκας μπήκε στην θέση του Εζίλ στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά έχασε την μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της τουρκικής ομάδας. Αφού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κέρδισε πέναλτι από τον Τραπ, αλλά αστόχησε στην εκτέλεση, με τον Γερμανό γκολκίπερ να πέφτει σωστά δεξιά και να αποκρούει, διατηρώντας το 1-1 για την Άιντραχτ!

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebm3t3bo8i1-sf)



Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπερίσα, που επίσης είχε περάσει αλλαγή, πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς με την χρήση VAR, αφού είχε βιαστεί να μπει στην περιοχή…

Στα λεπτά που ακολούθησαν έως την λήξη ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά όχι κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο, με το ήδη διαμορφωθέν αποτέλεσμα να μην αλλάζει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebm5ddhi88p-sf)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Ντα Κόστα, Χίντερεγκερ, Εντικά, Ντουρμ, Καμάντα, Σο, Γιάκιτς, Κόστιτς, Μπορέ (72’ Χάουγκε), Λάμερς.

Φενέρμπαχτσε: Μπαγιντίρ, Αζίζ, Κιμ, Ζάλαϊ, Οσάι-Σάμουελ, Γιάντας (77’ Μάιερ), Λουίζ Γκουστάβο, Καντίογλου (77’ Γκουμούσκαγια), Ρόσι, Βαλέντσια (76’ Μπερίσα), Εζίλ (76’ Πέλκας).

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Ολυμπιακός (2-1) 3
2. Φενέρμπαχτσε (1-1) 1
3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-1) 1
4. Αντβέρπ (1-2) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (30/09):
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (19:45)
Αντβέρπ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:45)

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης