Αναστασιάδης: Επιστολές για την Αμμόχωστο στους ηγέτες Συμβουλίου Ασφαλείας και ΕΕ

Αναστασιάδης: Επιστολές για την Αμμόχωστο στους ηγέτες Συμβουλίου Ασφαλείας και ΕΕ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο αλλά και στις σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν Τούρκοι αξιωματούχοι

anastasiadis
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε την προηγούμενη βδομάδα επιστολές στους ηγέτες των χωρών που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε στο ίδιο πλαίσιο σχετικές επιστολές προς τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ αλλά και στους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ, δηλαδή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε αυτές τις επιστολές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο αλλά και στις σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν Τούρκοι αξιωματούχοι «ενέργειες που παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και υποσκάπτουν την όλη προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου για εξεύρεση συνολικής λύσης» του Κυπριακού, επεσήμανε ο κ. Σεντώνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης