Ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με το Κανάλι της Βουλής

Διαμαρτυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διακοπή μετάδοσης των εργασιών της Ολομέλειας, προκειμένου να μεταδοθεί ομιλία της Φώφης Γεννηματά

gerovasili
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ενέργεια του Καναλιού της Βουλής να διακόψει την μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας για να δείξει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας είχε εισηγηθεί και η η Διάσκεψη των Προέδρων είχε αποδεχθεί την μετάδοση των ομιλιών πολιτικών αρχηγών στις κομματικές διαδικασίες ως μια προσπάθεια αναβάθμισης του Καναλιού της Βουλής και απαλλαγής της ΕΡΤ από την συγκεκριμένη υποχρέωση.

Η πρώτη εφαρμογή όμως της απόφασης προκαλεί αντιδράσεις με την της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη να επισημαίνει πως η μετάδοση των συγκεκριμένων διαδικασιών δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος των εργασιών της Βουλής.

«Μας ενημερώσατε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε το Κανάλι της Βουλής και να δίνει πρωτογενώς την εικόνα από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει την διακοπή της μετάδοσης της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 14:55 όπου διεκόπη από το Κανάλι της Βουλής η ζωντανή μετάδοση των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας για να μεταδοθεί κομματική εκδήλωση» αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη.

Η επιστολή της κ.Γεροβασίλη ακολουθεί:

epistoli
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης