Κυβέρνηση: Στο φουλ οι μηχανές για επενδύσεις - ανάπτυξη

Μέσα στην εβδομάδα κινείται η διαδικασία για την διαδοχή της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

maximosmansion
Αν και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του Αυγούστου, οι κυβερνητικές μηχανές λειτουργούν στο φουλ. Μόλις δύο ημέρες έχουν, άλλωστε, απομείνει για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Το ίδιο θα εμφανίσει και στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Μέχρι τότε, μάλιστα, δρομολογείται προς ψήφιση το αναπτυξιακό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, αποτελεί «κυβέρνηση των έργων και όχι των λόγων».

Στο εγχώριο μέτωπο, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση να κινούνται όλοι γρήγορα και αποτελεσματικά. Η Σαμοθράκη, πάντως, συνεχίζει να αποτελεί εδώ και 24ωρα σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αλληλοκατηγορίες και εκατέρωθεν βολές να εκτοξεύονται για το οικονομικό πλήγμα που υπέστη το νησί. Η κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ανακοίνωσε δέσμη πέντε μέτρων και μακροπρόθεσμων δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αναφορικά με τη διερεύνηση των αιτιών της διακοπής των δρομολογίων, που δημιούργησαν το πρόβλημα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε χθες σε απολογία τον ανάδοχο, ενώ η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε χθες το σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. «Με επικοινωνιακούς χειρισμούς προσπαθεί να καλύψει το φιάσκο της Σαμοθράκης η κυβέρνηση Μητσοτάκη» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.  Στις βολές της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία απάντησε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι «όσα έταξε στους κατοίκους του νησιού κατά το παρελθόν απεδείχθησαν λόγια του αέρα».

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα κινηθεί και η διαδικασία για την κάλυψη της θέσης προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου. Η τελευταία πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη θέση της. Αναφερόμενη εκ νέου στο ζήτημα της απομάκρυνσής της, ξεκαθάρισε πως θεωρεί τον εαυτό της «έκπτωτο πρόεδρο». Ακόμη σημείωσε πως θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνσή της παράνομη.

Όπως και να έχει, τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν και στο ζήτημα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς στη δημοσιότητα βγήκαν οι προκηρύξεις για τις θέσεις προέδρων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε χθες η προκήρυξη-πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου-Γενικού Διευθυντή της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. Δημοσιεύθηκε επίσης και η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των θέσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.»

Εκτός από την επένδυση του Ελληνικού φαίνεται να προχωράει και το επενδυτικό σχέδιο της Cosco στον Πειραιά. Σε συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, ο δημάρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έθεσε επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά, καθώς εξέφρασε και την ανησυχία του για την ανέγερση πολυκαταστήματος. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε: «Συναντήσαμε τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα του Πειραιά, όπως την απορρόφηση του ΕΣΠΑ - στην οποία ο Πειραιάς αποτελεί υπόδειγμα- και βεβαίως για τη μεγάλη επένδυση της Cosco, όπου και ακούσαμε τις ανησυχίες του δημάρχου για την ανέγερση του πολυκαταστήματος. Είμαστε σε μια διαδικασία συνεργασίας για να δούμε πως θα προχωράμε όπως πρέπει μπροστά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης