Κυβέρνηση για Σαμοθράκη: Άμεσα λύνεται το ακτοπλοϊκό πρόβλημα - Προχωρούν τα έργα υποδομών

samothrace0

Τα πέντε μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Πολιτική κόντρα ξέσπασε την Δευτέρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη τις ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πέντε συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση για το νησί που δοκιμάστηκε σκληρά το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για τραγική ολιγωρία, προχειρότητα και ανικανότητα του επιτελικού κράτους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην ευρεία σύσκεψη με φορείς της Σαμοθράκης εκφράστηκε με σαφή τρόπο η βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν όχι μόνο τα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομών και τουριστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικό να μην θέλει να ακούει για την κατάσταση του λιμανιού της Σαμοθράκης και αραδιάζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του. Οι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα όσα τους έταξε ο κ. Τσίπρας έμειναν λόγια του αέρα» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Τα πέντε μέτρα που αποφασίστηκαν

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκαν:

- Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.

- Η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.

έναρξη των εργασιών καθαρισμού των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών, η προσθήκη κονδυλιών για τα αντιπλημμυρικά έργα και ειδκή καμπάνια για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία

- Η άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών. Ήδη από σήμερα διατέθηκαν για το σκοπό αυτό, τα πρώτα κονδύλια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον επιταχύνονται τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμένων του νησιού.

- Η προσθήκη κονδυλίων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια, την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία (που αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών), κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης - Λήμνου.

Αναφορικά με τη διερεύνηση των αιτιών της διακοπής των δρομολογίων, που δημιούργησαν το πρόβλημα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε την Κυριακή σε απολογία τον ανάδοχο, ενώ η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης το σχετικό φάκελο με υλικό για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» από την οποία ξεκίνησε το χάος στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακητορείου Ειδήσεων η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση μετά την εξέλιξη αυτή.

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τραγική ολιγωρία, προχειρότητα και ανικανότητα του επιτελικού κράτους εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου κάνοντας λόγο για «φιάσκο» στο θέμα της Σαμοθράκης, το οποίο προσπαθεί να καλύψει με «επικοινωνιακούς χειρισμούς» η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει, μάλιστα, την δική του επενδυτική πολιτική, ως πρώην κυβέρνησης, όσον αφορά σε έργα σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, επιχείρησαν συστηματικά την αναβάθμιση του λιμένα της Καμαριώτισσας, μέσα και από τη χρηματοδότηση της μελέτης του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» δηλώνει συγκεκριμένα.

«Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τη γραμμή Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Λιμανιού», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται, ακόμη, ότι 15 ημέρες «μετά την εμφάνιση του προβλήματος, αποφάσισαν να κάνουν σύσκεψη για να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι μεγέθυναν».

«Απουσιάζει παντελώς η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης, ώστε να ανατραπεί η κακή εικόνα του νησιού. Παράλληλα, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους πληττόμενους επαγγελματίες και κατοίκους, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά. Οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών και η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού και της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν αποκαθιστώνται με επικοινωνιακές φιέστες, συσκέψεις και χωρίς περιεχόμενο ανακοινώσεις» επισημαίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν διευκρινίζεται πώς θα εξασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Με ποιο πλοίο, τι εισιτήριο και ποια δρομολόγια. Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη διαγωνισμού για νέα σύμβαση με πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία ήταν ήδη έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ποια μέτρα θα λάβουν για να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων υποδομής που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και παρουσιάζουν τραγικές καθυστερήσεις. Ποια μέτρα πρόνοιας και στήριξης θα ληφθούν για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους προκειμένου να ορθοποδήσει το νησί» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Δεξιος ντενεκές

Ενταξει ρε παιδια ειμαστε αχρηστοι μη βαρατε! Αλλα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ σας σκιζουμε ολους!

Αμ έπος Αμ εργον

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι της πλάκας όπως ήταν ο τσιπροσυριζανέλ ένας αρχταμας από τεμπέληδες άσχετους ανίκανους καρεκλοκένταυρους όμοιος με τον αρχηγό τους .Αυτη η κυβέρνηση θα παράξει έργο και κάθε εκκρεμότητα θα τακτοποιείται αποτελεσματικά σε εύλογο χρόνο .Γιατι τέτοιος είναι ο αρχηγός της σοβαρός ,μεθοδικός και αποτελεσματικός .Αυτη είναι η ελπίδα Έλληνες που για πρώτη φορά ψηφίσαμε έναν μετριοφρονα και σοβαρό πολιτικό άντρα παρά ένα μαγκοπαιδο φλαφλατα να μας αποκοιμίζει με βαρύγδουπα λόγια και να μας ταΐζει μπόλικο σανό

Γραφεια ΝΔ

Στειλε βιογραφικο

νικος

τι δημοκρατικοτητα μπορει να εχει ένας πρωην σταλινικος κνιτης που το 2015 εκλεισε τις τράπεζες και ποδοπατησε την ελευθερια της ενημερωσης .

Οι άχρηστοι...

Μέσα στη φουλ σαιζόν μας ξεφτιλησαν στο εξωτερικό και θέλουν να πείσουν τους πιστωτές για τις ικανότητες τους.. ρε άντε παραιτηθείτε, ρεζιλιδες..

@ Γ.

Σαν την κακη νοικοκυρα,κατω απο το χαλι.σαν τη γατα τα κακακια της, εκρυβαν οι τσιπροσυριζαιοι και τα χάλια τους στον τουρισμο με τη σταλινικου τυπου προπαγαντα τους! Η ΝΔ ομως δεν εχει λογο να σκεπαζει και να καλυπτει κανενα Τσιπρα και καμια Κουντουρα.Ολα στο φως,και να μαθει ο λαος οτι μονο κατα συγκυριες και επειδη ηθελε ο Θεος,επιζησαμε απο την τσιπραιικη ανικανοτητα!

Η ΝΔ ξύπνησε!!!!

Έναν καιρό η ΝΔ έταζε τα πάντα και είπε ο Σύριζα να την ακολουθήσει. Αυτό δεν ήταν ταρακούνημα ήταν σεισμός 50 ρίχτερ!!!!! Μα ο Σύριζα όλα καλά τα έκανε τι φωνάζεις ΝΔ?? χαχαχα Για φάπες είναι ο Σύριζα!!!!! Ο Δήμαρχος όποιος πηγαίνει στο νησί και τάζει τον κάνει επίτιμο δημότη...Να κάνει αυτούς που βοηθάνε το νησί και κάνουν έργα να το καταλάβω από την άλλη θεομηνία είχε το νησί και διαλύθηκε το οδικό δίκτυο κι εκείνος ο δημαρχούκος στον Κόσμο του!!!! Τώρα θα στρώσουν και θα γίνουν τα πράγματα... μόνο μην υπάρξει καμιά τρικλοποδιά γιατί καήκαμε!!!

Simos

Υπάρχει ταινία Ελληνική. Η γενναίοι της Σαμοθράκης.

Μιχάλης

Ο Τσίπρας το 2015 πήγε στη Σαμοθράκη (ανακυρήχθηκε επίτιμος δημότης Σαμοθράκης), έταξε τα πάντα όλα και δεν έκανε τίποτα 4,5 χρόνια. Κλασσικός Τσίπρας.

Περαστικά////////

Άρχισαν τέτοιο πόλεμο οι χρυσαυγίτες και κάποιοι συριζαίοι από την πρώτη μέρα, τους βλέπω σε 4 χρόνια κλεισμένους όλους στο ψυχιατρείο!!!! Δέν θα το αντέξουν, θα τρελαθούν..... Περαστικά τους....χαχαχαχα

ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΖΑ ΤΟΠΑΝΕ?

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...………...ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΑ ΑΚΟΜΑ

Χαχαχαχαχα

μη τσιμπάτε, όλο χρυσαυγίτες γράφουν σε τέτοια σχόλια, ελάχιστοι ζαίοι !!!! χαχαχα ααασαασιχτ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης