Γαλλική Προεδρία για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις

Γαλλική Προεδρία για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν

marcon-sinadisi
Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη «για να συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις...Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης», αναφέρει η γαλλική προεδρία.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη...μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη (του Έλληνα πρωθυπουργού) στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδας). 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει με τις επαφές που θα έχει τις προσεχείς ημέρες στο εξωτερικό —μετά το Παρίσι, στις 24 Αυγούστου ακολουθεί η επίσκεψη στο Βερολίνο και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου η μετάβαση στη Χάγη— να αξιοποιήσει στο έπακρο το θετικό κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την κρίσιμη αυτή περιοδεία στην Ευρώπη με λίστα αιτημάτων. Αντιθέτως, θα εδραιώσει το αρχηγικό του προφίλ, θα καλλιεργήσει περαιτέρω τις σχέσεις με τους εταίρους και θα αξιοποιήσει στο έπακρο ένα θετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τα πρώτα βήματα της διακυβέρνής του.

Κλείσιμο
Σκοπεύει, μάλιστα, να προβάλει την «ταχύτητα» με την οποία κινείται στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών, αλλά ταυτόχρονα και να παρουσιάσει ενδελεχώς το οικονομικό και αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Εξάλλου, μετά το άνοιγμα της Βουλής η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παράγει νομοθετικό έργο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δεν θα περιοριστεί στην επίδειξη αυτών. Ουσιαστικά οι επενδύσεις και η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία επιθυμεί να επιστρέψει η χώρα είναι η πρώτη και σημαντικότερη προτεραιότητα της ατζέντας του.

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης