Νίκος Βούτσης: Κάναμε λάθος στο θέμα των μετατάξεων

Νίκος Βούτσης: Κάναμε λάθος στο θέμα των μετατάξεων

«Πιστεύω θα κερδίσουμε, επιδιώκουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής

nIKOSvoys
Η κυβέρνηση έκανε λάθος στο θέμα των μετατάξεων, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και να κερδίσει τις εκλογές.

«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», ανέφερε.

Μιλώντας στο Action 24 ο Νίκος Βούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων «σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».

«Εμείς έχουμε απόλυτη σεμνότητα. Δεν θα καυχηθούμε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ούτε είναι προειλημμένη η απόφαση του λαού. Θα κάνουμε μια προεκλογική εκστρατεία λογικής, επιχειρημάτων και χαμηλών τόνων», είπε από την πλευρά του στην ίδια εκπομπή από τη ΝΔ ο Νίκος Δένδιας.

«Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε, επιδιώκουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση», συνέχισε ενώ ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. «Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές με χαμηλό ποσοστό, ποιες διεργασίες θα γίνουν και ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρα», συμπλήρωσε ενώ σχολίασε: «Η πρώτη αντίδραση πάντως του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα των ευρωεκλογών δεν ήταν αισιόδοξη. Στην αρχή ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε το λαό και μετά άρχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνουν ποιος φταίει. Δεν ήταν σε ετοιμότητα για να αρχίσει μια διαδικασία αυτοκριτικής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης