Νέο γκάλοπ: Στις εννέα μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Νέο γκάλοπ: Στις εννέα μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Στο 8,1% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές - Σε Μακεδονία-Θράκη το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται κατά τέσσερις μονάδες - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ - Πεντακομματική Βουλή, μόνο Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση ελπίζουν για το όριο του 3% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο του Star

dimoskopisi_main01
Προβάδισμα εννέα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Δημοσκόπηση MRB για το STAR - Ευρωεκλογές & Βουλευτικές εκλογές

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% έκαστος, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα που μετρήθηκε στη δημοσκόπηση δεν υπερβαίνει το 3%.

Στο 17,6% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.



Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι ποσοστού 22,5% του κυβερνώντος κόμματος -ήτοι, διαφορά 8,1 μονάδων, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 8%. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, η διαφορά αυτή ανεβάινει στις 12 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ και πάλι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσοστό 3% για την είσοδό του στη Βουλή.  Η αδιευκρίνθστη ψήφος ανέρχεται εδώ στο 18%.

Κλείσιμο
Ελπίδες για την είσοδό τους στη Βουλή συγκεντρώνουν, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μόνο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.

Καθώς φαίνεται, το βασικό κριτήριο για την ψήφο των ερωτηθέντων, είναι η οικονομική τους κατάσταση, καθώς αυτό προκρίνουν σε ποσοστό 35,6%, ενώ στο 29% ακολουθεί η κατάσταση της οικονομίας της χώρας εν γένει. Στην τρίτη θέση, με 19,2%, βρίσκονται τα εθνικά θέματα, ενώ μόνο τα 7,7% εξαρτά την ψήφο του από τα ζητήματα ασφαλείας.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:


di6
di5
di4
di3
di2
di1
di10
di9
di8
di7
di12
di11
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης