Σημίτης: Μεταρρυθμίσεις και όχι παροχές - Τσακαλώτος: Άφησε την χώρα χωρίς πολιτική για το παιδί και την στέγαση

tsakalotos-simitis

Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά η κυβέρνηση μοιράζει παροχές και επιδόματα, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός - «Ανήκει στους πολιτικούς που δεν διδάχθηκαν τίποτα από την κρίση» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών 

Την οξύτατη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσαν οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας απόψε στη Θεσσαλόνίκη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να φύγει από τη θέση των «ουραγών της Ευρώπης», ωστόσο η κυβέρνηση επιδίδεται σε δημαγωγίες και παροχές προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές Σημίτη και με ανάρτησή του στο twitter κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι την εποχή των παχέων αγελάδων άφησε τη χώρα χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση.

Σημίτης: Η κυβέρνηση καταφεύγει στη συγκάλυψη της πραγματικότητας

Τις μεταρρυθμίσεις που θα χρειαστεί η χώρα μας, ώστε, από τη θέση των «ουραγών της Ευρώπης», να επαναπροσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ανέπτυξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ομιλία του, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.

«Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μια αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία. Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς» τόνισε ο κ. Σημίτης και προσέθεσε πως «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες» υπογράμμισε ο ομιλητής και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις παρεμβάσεις που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος. «Κύριος στόχος ενός προοδευτικού κόμματος θα ήταν σήμερα ο δραστικός περιορισμός της αβεβαιότητας για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία» τόνισε ο κ. Σημίτης, «από παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη. Από τη μείωση των ετήσιων πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την ευρωζώνη, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και απασχόλησης. Από τον επανασχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την επανεκτίμηση των συντελεστών φορολόγησης. Από την επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος. Από μια εκτενή και συστηματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της παιδείας».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε την πίστη του «στις δυνατότητες της Ελλάδας να επηρεάζει τις εξελίξεις στον βαλκανικό περίγυρο. Η εκκρεμότητα στη διαφορά μας έπρεπε επομένως να λυθεί, ήταν προς το συμφέρον μας να λυθεί» σημείωσε και τόνισε ότι, ωστόσο, η συμφωνία έπρεπε να είναι καρπός μιας «κοινής προσπάθειας, που θα αναζητούσε ευρύτερα αποδεκτές λύσεις, για να αποφευχθούν νέες αντιπαλότητες. Η κυβέρνηση όμως, προχώρησε μόνη της -γιατί ήθελε να επιδείξει ότι πέτυχε εκεί που οι άλλοι είχαν αποτύχει. Το αποτέλεσμα ήταν μια μη ικανοποιητική λύση και η αντιπαράθεση με όλη την αντιπολίτευση».

Για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της προοδευτικής αριστεράς στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ, ώστε να συνεχιστεί ο δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Καταλήγοντας, και καλώντας την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει τον Χρήστο Παπαστεργίου, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα -με θέληση, επιμονή και αγώνα».

Τσακαλώτος: Ο Σημίτης παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές κ επιδόματα» έγραψε στο twitter ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εξ ου κ άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί κ τη στέγαση με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά».

«Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Πολιτική αλητεία

Τσακαλώτε έχεις πλάκα, καταδικάσετε σε θάνατο απο την πείνα τις χήρες, εκποιείτε χιλιάδες σπίτια καθημερινά, στείλατε τα μορφωμένα παιδιά μας μετανάστες και μιλάς αποπάνω. Ποιός σου δίνει αυτό το δικαίωμα ? Μήπως οι καταθέσεις που συνεχίζεις να έχεις στο εξωτερικό? Μόνο στις κυβερνήσεις Τσίπρα και Μαδούρο οι υπουργοί οικονομικών έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

amerikanos

τσακαλωτα ... παλι κοιταζες τον καθρεφτη οταν απαντουσες στον σημιτη ????

Μιλάνε όλοι

Μιλάει και ο Παρδαλώτος

Πιερία

Εμμονή και έπαρση που θεραπεύεται το ίδιο βράδυ των εκλογών.Είναι γεμάτη η βιβλιογραφία.

m

χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά Ευκλείδη

ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Τσαλακώτος είναι τόσο ηλίθιος ή τρολάρει τον εαυτό του????

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Εγώ προσωπικά απορώ με ορισμένους πολιτικούς, που αντί να κάθονται στο καβούκι τους και να λουφάζουν, θέλουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Μέρος της κρίσης που έπληξε την Ελλάδα, είναι και ο Σημίτης και γενικά το κόμμα που υπηρέτησε και έρχεται τώρα να μας κάνει και υποδείξεις! ΕΛΕΟΣ πια με όλους εσάς και ειδικά με αυτούς του πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα ΚΙΝΑΛ. Είναι πρόκληση αυτό που κάνουν.

ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

Πρόκληση είναι να μιλάνε όσοι έχουν φέρει στην εξουσία αυτούς που προκάλεσαν και προκαλούν την καταστροφή στη χώρα και την παρακμή στην κοινωνία. Οι κυβερνήσεις Σημίτη έκαναν περισσότερα από όσα μπορούσαν και από όσα υποσχέθηκαν. Η καραμέλα με το δήθεν διεφθαρμένο παρελθόν δεν περνάει πια γιατί έχουμε να κάνουμε με το σάπιο παρόν.

chris

Καλά τα λέει ο Σημίτης βρε Καλομοιράκι. Όσοι παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή δουλεύουν μαύρα για να μην το χάσουν ή δεν θέλουν να δουλέψουν και ζουν εις βάρος των άλλων. Αποκλείσατε από το ΚΕΑ τους νέους που μένουν με τους γονείς τους και δηλώνουν φιλοξενούμενοι και εντάξατε όλους τους "σκηνίτες" για να μπορούν να το παίρνουν οι γύφτοι.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Τι λες βρε ουφο ...Εγω ειχα προβλημα 2 χρονια και με βοηθησε το κοινωνικο εισοδημα.Τωρα ευτυχως παω καλυτερα και δεν θα το ξαναχρειαστω.Αλλα πηραμε ανασα οταν δοθηκε γιατι πνιγομασταν .Καταλαβες ουφο...δεν ειναι ολοι γυφτοι κλπ που λες ,ουτε μαυρα εργαστηκα ποτε μου.Προσβαλλεις κοσμο με οσα λες.

ajhon

Οι παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά της ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή είναι σαν τους κομματικούς διορισμούς που βολεύεις έναν και δυσαρεστείς 100 και 200 ΌΤΑΝ τα παίρνεις από υπέρμετρη φορολογία και άγριες περικοπές μισθών,συντάξεων και τσακίζεις το συνταξιούχο στο να επιβιώσει,να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις στεγαστικών δανείων,αρρώστιες,αξιοπρέπεια να βοηθήσει τα παιδιά του,τα εγγόνια του κ.ο.κ. .Να μην πεινάσουν οι άνθρωποι με συσσίτια ναι ,με συμμετοχή ναι,με αλληλεγγύη ναι και όχι με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα. Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

5Zalis

πολιτικοι σαβούρας = κράτος σαβουρα._

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

3
polakis4

Έντονη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας - «Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» είπε για τη σημαία

33
dimadama

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα κάλεσε τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή – Ζητά να ληφθούν κυρώσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών