LIVE

Σεισμός στη Σάμο

Από υμνητής του Καραμανλή, γενίτσαρος του Τσίπρα, λέει για τον Λακόπουλο ο Ελενόπουλος

lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

«Γενίτσαρος του Αλέξη Τσίπρα - τον οποίο βλέπει περίπου όπως τον Καζαντζάκη (;).»! Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Ελενόπουλος «σφάζει» τον αρθρογράφο Γιώργο Λακόπουλο, ο οποίος επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου μέσα από το διαδίκτυο.

«Το πρόβλημα, είναι, ότι ο Γιώργος Λακόπουλος γράφει, από διαφορετική οπτική γωνία κάθε φορά. Αυτή που του επιτάσσει κάθε φορά η οπτική του, ανάλογα και με τα συμφέροντα της θέσης στην οποία βρίσκεται κάθε φορά» συνεχίζει ο Γιώργος Ελενόπουλος και αναφέρει:

Ο Γιώργος Λακόπουλος διετέλεσε...

Συνεργάτης του Γιώργου Α. Παπανδρέου - δεν έγινε ό,τι προσδοκούσε, χολώθηκε,
Συνεργάτης της Γιάννας Αγγελοπούλου,
Υμνητής του Κώστα Καραμανλή - ναι, ο Γιώργος Λακόπουλος, αυτός, η συνείδηση, ο κλειδοκράτωρ, ο σφραγιδοφύλαξ του ΠΑΣΟΚ, εντελώς αντικειμενικά πάντα,

«Αυτός είναι, λοιπόν, που υποβάλλει εαυτόν στο μαρτύριο του αυτοεξευτελισμού του, όχι οι άλλοι» προσθέτει.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Ελενόπουλου:

«Μου στείλανε σήμερα το απόγευμα ένα λινκ που με οδηγούσε σε ένα «ανοιχτό παράθυρο». Κοιτάζω, τίποτα ανοιχτό, όλα μαύρα, σκοτάδι. Διαβάζω, είναι του Γιώργου Λακόπουλου. 

Λέω, ώπα, κάνε κράτει, να ρίξουμε λίγο φως, να δούμε τι λέει.  Ανοίγω παρένθεση. 

Γιατί μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Ο Λακόπουλος, μαζί με έναν άλλο συνάδελφο, προσπαθούσαν πριν από πολλά χρόνια να με πείσουν να πάω να δουλέψω στο ΒΗΜΑ. Το αναγνωρίζω και το σέβομαι.

Και το λέω, για να σας διαβεβαιώσω ότι, τίποτα προσωπικό δεν υπάρχει - το αντίθετο μάλιστα, που να με οδηγεί σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί του και επομένως, στα όσα θα ακολουθήσουν. Αλλά, προτιμοτέρα πάντα, η αλήθεια. Κακό κουσούρι, θα ´λεγε κανείς.

Κλείνω παρένθεση και ... Επανέρχομαι στο «ανοιχτό παράθυρο». Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Για να μην πολυλογούμε. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να υποστηρίζει ό,τι θέλει, αλλά, ουδείς δικαιούται να μας θεωρεί ηλίθιους.

Και εξηγούμαι:

Ο Γιώργος Λακόπουλος, είναι πολύ καλός γραφιάς, ικανός δημοσιογράφος,

Αλλά, εκτός αυτών, διετέλεσε,

Συνεργάτης του Γιώργου Α. Παπανδρέου - δεν έγινε ό,τι προσδοκούσε, χολώθηκε,
Συνεργάτης της Γιάννας Αγγελοπούλου,
Υμνητής του Κώστα Καραμανλή - ναι, ο Γιώργος Λακόπουλος, αυτός, η συνείδηση, ο κλειδοκράτωρ, ο σφραγιδοφύλαξ του ΠΑΣΟΚ, εντελώς αντικειμενικά πάντα,

Και τώρα,

Γενίτσαρος του Αλέξη Τσίπρα - τον οποίο βλέπει περίπου όπως τον Καζαντζάκη (;).

Τώρα, θα μου πείτε, αυτά τα δύο τελευταία, Καραμανλής και Τσίπρας, δεν είναι και πολύ μακριά - δίπλα πόρτα είναι. Σύμφωνοι και όχι μόνο, δίπλα πόρτα, αλλά και παρεοκρατία και πελατειασμός, αντάμα με νεοσταλινισμό, κρατισμό, υπόγειες διαδρομές με συμφέροντα, παρακράτος και εξωθεσμικά συστήματα εξουσίας και ασφυκτικό έλεγχο των πάντων, αντί για Δημοκρατία και λειτουργούντες θεσμούς, το αναφέρω όμως, για την ακρίβεια του πράγματος, αλλά θα μου επιτρέψετε και για έναν ακόμη λόγο με την ευκαιρία αυτού του σημειώματος, γιατί βλέπω και κάτι νεογεφυροποιούς έτοιμους να μας υποδείξουν τον ορθό δρόμο για τη Δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Ναι, με τον Αλέξη. Τάχα μου, απέναντι στη δεξιά. Και γιατί δεν το λένε του Αλέξη απευθείας. Αυτός έχει κάνει την καλύτερη κολεγιά με τους δεξιούς. Χέρι - χέρι, με τον Παυλόπουλο και τους λοιπούς γεφυροποιούς από την άλλη πλευρά.

Το πρόβλημα, ως εκ τούτου, στα όσα γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος κάθε φορά, δεν είναι το τι κάνουν οι άλλοι που κρίνει, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι έλεγε και έκανε πριν από 20-30 χρόνια, το λέει και το κάνει ακόμη και σήμερα, αρέσει δεν αρέσει και αυτό είναι που, τελικά, ενοχλεί. Το καταλαβαίνω.

Το πρόβλημα, είναι, ότι ο Γιώργος Λακόπουλος γράφει, από διαφορετική οπτική γωνία κάθε φορά. Αυτή που του επιτάσσει κάθε φορά η οπτική του, ανάλογα και με τα συμφέροντα της θέσης στην οποία βρίσκεται κάθε φορά.

Αυτός είναι, λοιπόν, που υποβάλλει εαυτόν στο μαρτύριο του αυτοεξευτελισμού του, όχι οι άλλοι.

Με αυτά τα ολίγα για σήμερα,

Καληνύχτα Γιώργο.

ΥΓ 1. Και άλλοι έχουν προβλήματα, ακόμη και υγείας, και άλλοι αγωνίζονται ακόμη και για την επιβίωσή τους, και άλλοι βρέθηκαν εκτός νυμφώνος, και άλλοι έχουν πολλά να καταλογίσουν σε πολλούς και μάλιστα, από θέση δικαίου, και άλλοι χλευάστηκαν, υβρίστηκαν, απαξιώθηκαν, αλλά διαβιούν με αξιοπρέπεια, πονάνε, αγωνίζονται για το καλύτερο, όπως το καταλαβαίνουν, αλλά δεν προκαλούν. Γι’ αυτό και δεν δέχονται να τους προκαλούν. Ο καθένας στη ζωή επιλέγει γιατί θα σηκώσει το δικό του σταυρό. Κατανοητό;

ΥΓ 2. Και όσον αφορά την πολυσυζητημένη εκδήλωση, στην οποία αναφέρεσαι, για την ιστορία και μόνον, θα πω τούτο: Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε δύο επιλογές.

Η μια, να πάει και να πει αυτά που λέει κάθε φορά, αυτά που λέει στις ομιλίες του, στις συνεντεύξεις του, στα άρθρα του, αυτά δηλαδή που είπε και στη δήλωσή του, σύμφωνα με τα οποία, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αποτρέπουν την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι η συντηρητική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η προβληματική για την πρόοδο, θεώρησή της.

Η άλλη, να τοποθετηθεί όπως τοποθετήθηκε, όχι μόνον για την εκδήλωση αλλά συνολικά για όσα παρακολουθούμε τελευταία. Επέλεξε το δεύτερο, αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, εργαλειοποίησαν και την εκδήλωση αυτή, έτσι ώστε, η παρουσία οποιουδήποτε στην εκδήλωση να ισοδυναμεί με «δήλωση φρονήματος», υπέρ της πολιτικής φιλοσοφίας και των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του. Και κάτι που αποσιωπείται συνειδητά, προκειμένου να μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ό,τι τον βολεύει.

Αυτή η αντίληψη, που εργαλειοποιεί συστηματικά τα ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, είναι απαράδεκτη για έναν δημοκράτη, προοδευτικό, αριστερό πολίτη και πολιτικό, ιδιαιτέρως σε μια εποχή, που ακόμη και οι νεοφιλεύθεροι, αναγκάζονται να αποδεχτούν παντού στον κόσμο, την ανάγκη ΑΝΟΙΧΤΟΥ διαλόγου μεταξύ όλων, ακόμη και των στρατηγικών αντιπάλων.

Αυτή η αντίληψη, που εργαλειοποιεί τα πάντα, είναι ένας ουσιαστικός λόγος, που λειτουργεί αποτρεπτικά για την οικοδόμηση και ενός ουσιαστικού διαλόγου.

Ενός διαλόγου χρήσιμου για τη χώρα, αλλά χρήσιμου και για τη συνεργασία των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων.

Ενός διαλόγου που,

- θα αναδείκνυε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, και θα διαμόρφωνε όρους διεξόδου,
- θα φώτιζε τους λόγους για τους οποίους, κάποιοι από την αριστερά, αντί να ορθώσουν μέτωπο με τη συντήρηση και με τον πελατειασμό, βασικό παράγοντα που οδηγηθήκαμε στην κρίση, επιλέγουν να δώσουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση Καραμανλή, γιατί βολεύει μια αφήγηση αντιμνημονιακού τύπου, παρά το ότι και αυτή έχει διαψευστεί στην πράξη από τις επιλογές της ίδιας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ,
- θα συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης επόμενης ημέρας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (58)

STi

Μετά μην παραπovιέστε πάλι όταν σας βεvτoυζάρει η ΝΔoυλα!

Κούκος

Σιγά μέγιστε , δηλαδή ο ΓΑΠ , που το 2008 ανέβαινε στα κάγκελα του ΟΛΠ , μην τον πάρουν οι Κινέζοι , που ήταν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις(Ελληνικό)και ένα χρόνο μετά από τίς εκλογές του 2009(λεφτά υπάρχουν), μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ ❓ Οπου παρεπιπτόντως ο πρόεδρος του τότε, ο Στρός Κάν σε συνέντευξη τηλεοπτική δήλωσε ότι το είχαν εκ των προτέρων συζητήσει , τι είναι ❓ Σε βρίσκω λίγο Ξεχασιάρη , αν και έχεις απόλυτο δίκαιο για το λαμόγιο που κρίνεις !!! Πρόσεχε όμως και τα δικά σου , οι πολιτικοί στην Ελλάδα ζέχνουν, αλλοιώς δεν θα ήταν η χώρα στα σκατά !!!

Italos

Οπότε εγώ που τον έβρισα το καλοκαίρι στην Άνδρο ,τώρα δικαιώνομαι..Μιλάμε για μπάζο..!!!!

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Νομίζω χειρότερος από το γεννίτσαρο είναι ότι έγινε η ουρά του Κουρή. Πραγματική κατάντια.

Ομόλογος

Γραπτά του κατά του μητσοτάκη επικαλείται συχνά ο Αντώναρος,πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή .Διπλή κατάντια!

Ρουφιάνος Συριζαίος

Τι μας λες ρε ? εισαι εκπρόσωπος του παλιού κατεστημένου που κατέστρεψε την χωρα και ευτυχώς έσωσε ο ηγέτης Τσίπρας..καθε 1000 χρόνια βγαίνει ενας σαν τον Αλέξη.

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

Σε αντίθεση με την αγία πoλιτική των μιζαδόρωv οικoγέvεια που τα τελευταία 100 χρόνια έχει βγάλει ένα κάρο κηφήνες!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Παραπανω απο 1000 χρονια περνανε για να εμφανιστει καποιος σαν τον Τσιπρα! Γιατι παραπανω χρονια εχουν περασει απο την εποχη... του Εφιαλτη! Ποτε αλλοτε η Ελλαδα δεν ηρθε σε πιο δεινη θεση απο δικους της Ελληνες πολιτικους, οσο ηρθε τα 4 τελευταια χρονια απο τον Τσιπρα! Πουλησε και τη Μακεδονια !...

Syriza watch

Τουλάχιστον ακόμα 4 προγραμματισμένες ομιλίες υπουργών του συριζα ακυρώθηκαν στην Μακεδονια μας υπό τον φόβο επεισοδίων. Όπου υπάρχει παρουσία συριζαιου μέλους του κόμματος..... των δανειοληπτών από κρατικές τράπεζες συριζα, είτε θα ακυρώνεται είτε θα γίνεται με ισχυρή παρουσία ΜΑΤ . Και αυτό αποτελεί νόμο. Τέλος.

Kρίτων

O Λακόπουλος υπηρέτησε στον ΔΟΛ, το άντρο του εθνομηδενισμού, επί δεκαετίες. Χρεωκόπησε τοποθετώντας στην πλάτη των Ελλήνων 200εκατ. Κάποια εξ αυτών ήταν και τα παχυλά έσοδα του.Τώρα δημοσιογραφεί σε μία φυλλάδα των Κουρήδων, προφανώς με τις οικονομικές δυνατότητες που άφησαν τα 240 εκατ. κανόνι στον ALTER.

Πολιτικός στην Ελλάδα

Το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο. Σε ταΐζουν τα ζώα που σε ψήφισαν.

itio

Ρε, πως κανετε ετσι? λες και ειναι ο μοναδικος " ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ" και Ο.Φ.Α.(οπου φυσσα ανεμος)

Συη χωρα των ερπετων....

Ενα ακομη ασπονδυλο ψαχνει τροφη στο κομμουνισταν των πρασινομπλεκοκκινων κρατικοδιαιτων. Και αφου δεν υπαρχει ο φοβος τιμωριας και ο ενας καλυπτει τον αλλον   , υπαρχει μονο η μασα . Τι δεν καταλάβατε ? Κολοτουμπα ,ψεμα η προδοσια είναι όλα σχετικα πλεον , και μονο ετσι βγαζεις λεφτα τωρα που στερεψαν τα δανεικα . Ο πατος θα ειναι απατος στον αποπατο ,απο εδω και εμπρος ,που ολα επιτρεπονται αρκει να υπαρχει μασα.

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Έτσι ακριβώς!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης