Τσίπρας στους κατοίκους στο Μάτι: Είμαστε στο πρώτο βήμα

tsipras_mati

Τι άκουσαν και τι υποσχέθηκαν Τσίπρας - Σπίρτζης - Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Αντιμέτωπος με κατοίκους στο  Μάτι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Πρέπει να πάμε τα πράγματα βήμα βήμα. Τώρα, βρισκόμαστε στο πρώτο βήμα, προκειμένου να αποκαταστήσουμε, να γκρεμίσουμε, να κατεδαφίσουμε δηλαδή, να μαζέψουμε τον αμίαντο, να καθαρίσουμε, να υλοτομήσουμε. Τώρα  το κρίσιμο είναι να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των σπιτιών, των «κίτρινων» και των «κόκκινων» για να ξαναγίνουν γρήγορα,  να πάει η χρηματοδοτική ροή σωστά και γρήγορα και φυσικά η δενδροφύτευση θα γίνει στην ώρα της και θα προχωρήσει. Θα προχωρήσει η δενδροφύτευση μην έχετε αμφιβολία για αυτό», απαντά ο πρωθυπουργός σε μια κάτοικο, όπως καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί. 

spirtzis open
Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και για λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών, η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.

Με τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων της τροπολογίας ξεκινά και η διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, αφού υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής τους, σε περιοχές που συντρέχουν χρόνιες παθογένειες».

Τι άκουσαν και τι υποσχέθηκαν Τσίπρας - Σπίρτζης στους κατοίκους στο Μάτι

Η μυστική επίσκεψη διοργανώθηκε στο παρά πέντε από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που έφθασε το πρωί της Τρίτης στο Μάτι συνοδευόμενος- λίγη ώρα αργότερα- από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερώσουν αλλά και να ακούσουν αιτήματα πυρόπληκτων.

Μια συνάντηση για την οποία η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ) ενημερώθηκε αργά το βραδυ της Δευτέρας ενώ όπως έγραψαν στο facebook μέλη της δεν γνώριζαν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού παρά μόνο για εκείνη του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος επέλεξε και το μέρος της συνάντησης.

Στο γνωστό καφέ «Άρτιον» λίγο μετά τις δέκα το πρωί έφθασε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης για να συναντηθούν με εκπροσώπους συντονιστικών επιτροπών των πυρόπληκτων. Πρώτος έφθασε ο υπουργός Υποδομών και λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρωθυπουργός ο οποίος αποκάλυψε πως αποφάσισε να έρθει στο Μάτι επειδή οι δημοσιογράφοι απεργούσαν.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά»η συζήτηση «ανοιχτή». Ήταν τα μοναδικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους ανθρώπους που από τις 23 Ιουλίου είδαν συγγενείς, φίλους και γείτονες να πεθαίνουν, και να χάνουν τις περιουσίες τους.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Υποδομών συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυριότερα εκείνα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση των σπιτιών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης όταν τον ρώτησαν πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για κατεδαφίσεις σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» σημείωσε πως οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις αρχές του νέου έτους ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου ν χτίσουν κάπου αλλού.

Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών ζήτησαν από τον υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δημιουργία νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες της Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι το νοσοκομείο θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες, όχι μόνο για το Μάτι, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, που είναι αίτημα δεκαετιών των κατοίκων, και είπε πως από την στιγμή που υπάρχει το Κέντρο Υγείας στη Ραφήνα, το οποίο και λειτουργεί άψογα, να γίνει η επένδυση των 20 εκατομμυρίων στο πρώην Νταού Πεντέλης, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες. Ωστόσο, όπως τόνισε προέχει η αδειοδότηση και το γκρέμισμα για τις κατοικίες και η δενδροφύτευση.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ' ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Υποδομών με ανθρώπους από το Μάτι προκάλεσε αρνητικά σχόλια από πολλούς πυρόπληκτους που δεν έμαθαν ποτέ για τη συνάντηση. Στις διάφορες σελίδες στα social media όπου έχουν στηθεί για να συντονίζονται οι πυρόπληκτοι μεταξύ τους αλλά και με τις συντονιστικές επιτροπές υπήρχαν δεκάδες αρνητικά σχόλια τόσο για τη μυστική επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού υποδομών όσο και για τους «τυχερούς» που βρέθηκαν στη συνάντηση.

Τα αρνητικά σχόλια οδήγησαν κάποια μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων στο Μάτι να βγάλουν ανακοίνωση στο facebook σχετικά με τη συνάντηση και να διευκρινίσουν ότι:

«Η ομάδα αποκατάστασης της ΣΕΚΜΑ ενημερώθηκε χθες (Τη Δευτέρα) βράδυ αργά για την συνάντηση με τον κ. Σπιρτζη σε μέρος που επέλεξε εκείνος. Η άφιξη του πρωθυπουργού δεν μας ήταν γνωστή. Ήταν αιφνιδιαστική. Η συνάντηση δεν ήταν μυστική, αλλά ούτε και δημόσια προετοιμασμένη καθώς ο χώρος και ο χρόνος ήταν μικρός. Παρόλα αυτά από πρωτοβουλία των μελών κυκλοφόρησε ειδοποίηση που μόνο κακό έκανε.Οι κάτοικοι που ήρθαν δεν άφησαν την επιτροπή που δουλεύει επι μήνες άρθρο άρθρο και συνομιλεί με ΟΛΟΥΣ όσους έχουν πρόβλημα και έχει θέσει ακόμα και περιπτώσεις μοναδικές, να εκθέσει όλα τα προβλήματα με την ιεράρχηση βάσει της βαρύτητας τους και του κόσμου που απασχολούν. Πεταγόταν ο καθένας και ρωτούσε για το πρόβλημα του. Αν το παιδί του θα πάρει μόρια, αν μπορεί να κτίσει μεγαλύτερο σπίτι από αυτό που είχε, αν μπορούν οι μηχανικοί να κάνουν στραβά μάτια για να παίρνουν οι κάτοικοι μεγαλύτερη αποζημίωση, ή θέματα που είχαν ήδη απαντηθεί από τον υπουργό».

Σύμφωνα πάντως με κάποιους κατοίκους της περιοχής η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών είχε ζητηθεί από μέλη συντονιστικών επιτροπών από τις 18 Νοεμβρίου και από το γραφείο του υπουργού τους ενημέρωσαν για τη συνάντηση αργά το βράδυ της Δευτέρας χωρίς φυσικά να αναφερθεί και η επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Δείτε φωτογραφίες από το irafina.gr

tsipras_spirtzis_katoikoi_mati1
tsipras_spirtzis_katoikoi_mati2
tsipras_spirtzis_katoikoi_mati3
tsipras_spirtzis_katoikoi_mati4
tsipras_spirtzis_katoikoi_mati3-750x430

ΣΧΟΛΙΑ (27)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΡΙΜΟΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ . ΕΘΤΑΣΕ ΤΟ ΦΑΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ?

Αγύριγο κεφάλι

Οι Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ βλέπουν ότι ΕΧΑΣΑΝ το ύπουλο δήθεν "πατριωτικό" τους παιγνίδι περί ..."Μακεδονίας" από τον ένδοξο Τσίπρα και έχουν αφηνιάσει, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τον σε όλα τα link!____________Μας διασκεδάζουν πλέον!..

νικος

ρε τσιπρα εμποδισες τον τζανακοπουλο κ γραφεις μονος σου τωρα,εφτασε κ εδω η μαμακια σου

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΔΕΞΙΑΣ;;;;;

ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ ΩΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ Ή ΟΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ ΚΛΕΠΤΕΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;;;;;

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5000 ΕΤΗ ΩΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ " ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙΝΟΣ;;;;;;; ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ Η "ΕΛΛΑΔΑ" ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;;;

dimitri

Ο πολιτικός απατεώνας Πινόκιο σε στυλ Μαυροκορδάτου - και του Ήρωα Καραϊσκάκη.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ 5000 ΕΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....)

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΝΕΟΝ:

Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα η ενοποίηση όλου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από την συμμετοχή σας στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή θα αποκτήσετε το δικαίωμα για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΗΣ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

με υπογραφη ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΝΕΟ προοίμιο του Συντάγματος ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ:

«Λαέ της Μακεδονίας, λόγω των προδοτών και των αποστατών, το μοιραίο έτος του 1912 σας βρήκε διχασμένους, ματωμένους και αποδιοργανωμένους και η γη σας χωρίστηκε μεταξύ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Αυτή η επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας επιβεβαιώθηκε το 1919 και εσείς συνεχίσατε να είστε υπό τον ζυγό της καταπίεσης… Εν όψει των αιωνίων ιδεωδών του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό εθνικό συμβούλιο διακηρύσσει σε όλον τον κόσμο τη δίκαιη και αποφασιστική του φιλοδοξία για την ένωση όλου του μακεδονικού λαού με βάση την αρχή της αυτοδιαθέσεως. Αυτό θα θέσει τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματά της… Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα η ενοποίηση όλου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από την συμμετοχή σας στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή θα αποκτήσετε το δικαίωμα για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού.

Η τέταρτη τροπολογία σκοπιανου συνταγματος:

Η πολιτεία μεριμνά για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζει το εξωτερικό».____________________________________________________ Η τροποποίηση του Συντάγματος παίρνει τις «γειτονικές χώρες» και τις κάνει «εξωτερικό». Η μέριμνα όμως για τους ανήκοντες στον «μακεδονικό λαό» σε άλλες χώρες, παραμένει. Είναι αλυτρωτικό ή δεν είναι;

Τα σκοπια τροποποίησαν μονομερώς η Συμφωνία των Πρεσπών!

Πρώτα θα την κυρώσει η Ελλάδα, μετά θα μας βάλετε στο ΝΑΤΟ και μετά θα ισχύσουν οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμά μας! Η παραβίαση είναι ωμή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaev_skopia

Οι δυνατότητες θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

poll0

Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 10,2 μονάδες στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου  στα κόμματα για τις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  της Metron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha  - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

25
gallup_politoco_main

Στην έρευνα, που βασίζεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,53% και εκλέγει δέκα ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,24% και εκλέγει έξι ευρωβουλευτές

1
mitsotakis1

«Να αντιληφθούν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση κουρελού ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής τους στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

1
euroekloges-nikolaidis-syriza

«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν το όνομά μου από το στάδιο της Σκύδρας» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Είπε ότι οι «πολίτες» που αντιδρούν προέρχονται από την ακροδεξιά

24