Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές - Αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές - Αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγησαν λαϊκιστές στην κυβέρνηση. Όχι μόνο ζημίωσαν την οικονομία, καταγράφοντας σχεδόν μηδενική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αλλά αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

mitsotakis_press
Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του ανώτατου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και στελεχών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η μάχη κατά του λαϊκισμού μπορεί να ευοδωθεί, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της Ελλάδας μετά την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγησαν λαϊκιστές στην κυβέρνηση. Όχι μόνο ζημίωσαν την οικονομία, καταγράφοντας σχεδόν μηδενική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αλλά αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές. «Θα τους νικήσουμε, όχι επειδή απέτυχαν παταγωδώς, αλλά επειδή εμείς έχουμε αλλάξει, και παρέχουμε στους πολίτες λύσεις που δεν βρίσκονται στο παραδοσιακό δίπολο “δεξιά - αριστερά”, αλλά λύσεις και πολιτικές της εποχής του μετα-λαϊκισμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η ΕΕ βρίσκεται σε ένα παράδοξο, καθώς, παρά την οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν βιώσει τη βελτίωση και πολλοί φοβούνται ότι θα μείνουν πίσω από τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί Ευρωπαίοι αισθάνονται ότι η μετανάστευση απειλεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και, συνεπώς, τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οφείλουν να ακούσουν αυτούς τους φόβους και να ορίσουν τις κατάλληλες πολιτικές.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τους τρεις στόχους που πρέπει να θέσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγους μήνες προς τις Ευρωεκλογές του 2019. Πρώτον, την καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους που αισθάνονται αποξενωμένοι από την πολιτική, δεύτερον την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων από την παράνομη μετανάστευση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός της ΕΕ και τέλος την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των τεχνολογικών προκλήσεων.

«Κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Κίνα στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε περισσότερο ισχυροί ενωμένοι. Εκατό χρόνια χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη υπήρξε μια σκοτεινή ήπειρος για μεγάλο διάστημα. Να μην συγχέουμε τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Ο εθνικισμός αποτελεί συνταγή καταστροφής, ενώ ο πατριωτισμός είναι απαραίτητος» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τους δύο ανθυποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ήτοι τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Φινλανδό Αλεξάντερ Στουμπ- οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον των μελών του ΕΛΚ πριν την αυριανή ψηφοφορία,ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικούς πολιτικούς και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όποιος και να εκλεγεί από το ανώτατο συνέδριο του ΕΛΚ, «θα είναι το ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει την πολιτική μας ομάδα και την ΕΕ σε ένα καλύτερο μέλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης