Θέμα χρόνου η αλλαγή αρχηγού ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής

Θέμα χρόνου η αλλαγή αρχηγού ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση τους θα γίνει επιλογή εκ των σημερινών υπαρχηγών των δύο σωμάτων - Δεν αποκλείεται η έκπληξη στην αστυνομία - Κίνηση  πολιτικού χαρακτήρα καθώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν φαίνεται να αλλάζει

maximou_mesa
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αντικατάσταση των αρχηγών στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, μετά την αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Τόσκα, την Παρασκευή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αποφασίσει για τους αντικαταστάτες τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προηγηθεί αλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποφασιστούν οι οριστικές κινήσεις της κυβέρνησης υπό την πίεση της λαϊκής κατακραυγής για τους 90 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να αποφασίζεται η αντικατάσταση των αρχηγών των δύο σωμάτων για μεν την Πυροσβεστική με ένα εκ των δύο υπαρχηγών, για δε την αστυνμία πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η έκπληξη. Πάντως, η κίνηση της αντικατάστασης των δύο αρχηγών αποτιμάται ως πολιτικού - επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν φαίνεται να αλλάζει. Οι δύο αρχηγοί- Κ.Τσουβάλας της ΕΛΑΣ και Σωτήρης Τερζούδης της Πυροσβεστικής- έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται στα γραφεία τους περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε παραιτηθεί από τη θέση του ο τέως - πλέον - υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, 11 ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης