Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση στο Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση στο Σκοπιανό

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο θέμα, τόνισε ότι δεν γίνεται να συνυπάρξουν διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση και είπε ότι «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης»

Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση στο Σκοπιανό
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, για τη στάση που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υποστηρίζει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όμως το πακέτο που θα παρουσιαστεί «πρέπει να είναι συνολικό». 

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το 2008, στο Βουκουρέστι, όπου αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ αν δε λυθεί πρωτίστως το θέμα της ονομασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εξακολουθεί η σχέση μας περί αραγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπούμε στη συζήτηση». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο θέμα, ενώ τόνισε ότι δεν γίνεται να συνυπάρξουν διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση. «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης» είπε.

Κλείσιμο
«Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται κάποιος "χρυσαυγίτης" επειδή έχει ευαισθησία», πάνω στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της χρήσης ή όχι του όρου Μακεδονία σε αυτό, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα πάει «σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης».

Τέλος ανέφερε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια «αλλά όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης