Στη Θεσσαλονίκη έγινε τελικά η μυστική συνάντηση Κοτζιά με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ

Στη Θεσσαλονίκη έγινε τελικά η μυστική συνάντηση Κοτζιά με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ

Στο «Μακεδονία Παλλάς» υποδέχτηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ - Η Αθήνα δεν είχε ανακοινώσει ούτε τον τόπο ούτε το χρόνο της συνάντησης - Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Εποικοδομητική συζήτηση

Υπό άκρα μυστικότητα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση, για την οποία το υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε την οδό της μυστικής διπλωματίας
, μην αποκαλύπτοντας ούτε τον τόπο, αλλά ούτε και το χρόνο διεξαγωγής της (παρά μόνο ότι επρόκειτο να γίνει εντός της ημέρας), πραγματοποιήθηκε τελικά νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό της άκρας μυστικότητας γύρω από τη συνάντηση, είναι ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο κ. Ντιμιτρόφ οδηγήθηκε στο χώρο που τον περίμενε ο κ. Κοτζιάς, από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου.Στη συζήτηση, κατά πληροφορίες, τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

»Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος».

»Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Oh Yeah

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ! Εύγε !

Ivan

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!! ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Byzantios

Επικυνδινος για την Ελλάδα αυτός ο Κοτζιάς Φαίνεται με εντολή των ΗΠΑ ο τσιπρας τον έβαλε να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας Δυστυχώς ο ελληνικός είναι ανώριμος και δεν ενδιαφέρεται απο ότι φαίνεται το όνομα χάθηκε ήδη είστε άξιοι της μοίρας σας

Tg

Επίσημη θέση της ΝΔ παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία ( με γεωγραφικό προσδιορισμό τάχα μου ) κοινώς θα συνεχίσουν να λεν είναι Μακεδόνες , θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τι σημαία ,κι σε όλα τα φορα θα λεν σκέτο Μακεδονία ...ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ .. και τα αεροδρόμια μαζί τα πούλησαν .. και τις συντάξεις μαζί τις ψήφισαν .. κι όλα σχεδόν ..μέχρι και πριν 6 μήνες η ΝΔ είχε ψηφίσει όλα όσα είχε φέρει το ΣΥΡΙΖΑ .πλην επιδομάτων παροχών λολ δε παλεύοντας στη ΝΔ . μετά άρχισαν οι γκευ .. και να λεν δεν είναι σωστά αυτά τα μέτρα αφού ψήφισες πετσοκομα δις στις συντάξεις σε τι διαφωνείς ρε νεοδημοκρατη ?

ΗΠΑ ΞΗΠΑ

Παντου βλεπετε Αμερικανους, συνωμοσιες, νεφελιμ. Ολοι εναντιαν στον ποιο εξυπνο λαο με το καλυτερο οικοπεδο του πλανητη.

Αίσχος

Ανέκαθεν όλα τα κρυφά ραντεβού σήμαιναν πώληση της νόμιμης κατάστασης. Πουλάνε, πουλάνε, ό,τι προλάβουν. Αλλά το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στον Λευκό πύργοθα είναι φανερό. Και θα είμαστε όλοι εκεί.

Νικόλα...

....Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι, ζητανε-ζητανε-ζητανε....Γιατί δεν τους κόβεται τον αέρα;;;;....Τι θα γίνει η Ελλαδιτσα μας;;;

Των

1 μύριο Αλβανών έφερε η ΝΔ ..στους μισούς έδωσε και ιθαγένεια .. μια χώρα που σε απειλεί δίχως να ανοίκει στην ευρωπαϊκή ένωση ..και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας να μιλά καθημερινά στα τηλέφωνα με τον Ερντογάν ..και με.τεραστια ανεργία ..όλα επειδή σας κυβερνούσε ΠΑΣΟΚ ΝΔ επειδή κάποιοι θέλαν φτηνά εργατικά χέρια ..η Αλβανία απειλεί τα Σκόπια που το 40% είναι Αλβανοί ..αν πέσουν τα Σκόπια και τα πάρει η Αλβανία θα είμαστε μια χώρα που θας μας απειλούν από παντού .. Κόσσοβο τα ίδια ..κι εμείς πέρα βρέχει ..το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ υπέρ αυτής της μετανάστευσης επίσης .. οι Αλβανοί ήπειρο επίσημα , η Τουρκία ποτέ τα νησιά ποτέ όλη τι χώρα , έως και τα.σκοπια άρχισαν να κάνουν δηλώσεις για τα εδάφη τους ..ψωροκωστενα και το γλέντι συνεχίζεται ε κάποια στιγμή θα σχολάσει ο γάμος ..

και μονο....

...που την αναφέρεις ώς "ελλαδίτσα" , αποτελει απόδειξη ηττοπάθειας και κόμπλεξ κατωτερότητας

Άχρηστος Βρωμοσυνταξιούχος

Ασχολούμεθα με το όνομα και ξεχνάμε το ουσιώδες: Αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος αφαιρώντας τις αλυτρωτικές παραγράφους Μακεδονίας τού Αιγαίου κ.λ.π.

Mg

Και γιατί δηλαδή δεν λέγονται η Δημοκρατία των Σκοπίων;

!@#

Γιατί μυστική συνάντηση; Παράνομο ζευγάρι είναι;

@!@#

Κίνδυνος θάνατος Και πάρτε το χαμπάρι Καινούργιο δρόμο Το ζευγάρι έχει πάρη.

!!!!!!!!!!!

Τι έκανε λέει, κρυφά και στο Μακεδονία Παλλάς Γιατί Φανερά σε ένα κwl obaro του βαρδάρη θα του ταίριαζε μια χαρά! Και τι φοβήθηκαν μήπως σφαλιάρες από τον κόσμο, μια χαρά ξέρουν οι προδότες ότι στην Ελλάδα δεν ΕΙΝΑΙ αποδεκτό το μαγείρεμα τους!

Μαλιστα

Μην ξεχνατε την επιτυχια του Κοτσια και στο Κυπριακο.Το μονο που εχει κανει μεχρι τωρα ειναι να καλυψει τον Καμμενο.Οπου αλλου ανακατευτηκε τα εχει κανει σαν τη μουρη του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos-perif_hpeirou

Σε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1ης Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα»

1
ypurgiko_mai

Στο 63,1% οι θετικές γνώμες για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Το 61,4% κρίνει θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης - Χρυσοχοϊδης, Κικίλιας, Κεραμέως οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί

41
mitsotakis_ipiros

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο -  «Θέλω να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη» τόνισε στους κατοίκους της περιοχής - Οι κυβερνητικοί στόχοι για την Ήπειρο

syriza_sima

«Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει» λένε από την Κουμουνδούρου