Κρητική «βεντέτα» στο υπουργείο Υγείας: Ξανθός εναντίον Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ

Κρητική «βεντέτα» στο υπουργείο Υγείας: Ξανθός εναντίον Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για το τρίτο «επεισόδιο» μεταξύ των δύο Κρητικών στην Αριστοτέλους - Είχε προηγηθεί η διαφωνία για τον πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ, αλλά και για την διάθεση χρημάτων του ΕΣΠΑ σε δομές ψυχικής υγείας

Η εκκωφαντική σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, τις τελευταίες πέντε ημέρες για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΟΠΥΥ από τον ίδιο στον συντοπίτη και συνάδελφο του, υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο τελευταίος αιφνιδιάζοντας άπαντες στο υπουργείο άλλα και τον ΕΟΠΥΥ, εντείνει ακόμη περισσότερο τις φήμες από την Αριστοτέλους για την κόντρα που μαίνεται ανάμεσα στους δυο Κρητικούς της κυβέρνησης. 

Το τελευταίο επεισόδιο είναι η κατάργηση της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ ενώ τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε ακόμη μια "διαφωνία" για τον πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ, ενός φορέα εποπτευόμενου από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Χάρης Παπαδάκης που είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον κ. Πολάκη παραιτήθηκε όπως δήλωσε, υπό το βάρος των πιέσεων για έκνομες ενέργειες που δεχόταν από τον υπουργό Υγειας, κ. Ξανθό. 

Με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και το οποίο υπογράφει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός (με την κυρία Όλγα Γεροβασίλη και τον κ. Γιώργο Χουλιαράκη) ουσιαστικά αναβαθμίστηκε η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία λειτουργεί στην Αριστοτέλους. Συστάθηκε αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας, Ανάπτυξης  και Λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ το οποίο μέχρι πρότινος υπαγόταν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας. Μέσα από το Τμήμα αυτό, το οποίο υπάγεται στον υπουργό Υγείας, θα ελέγχεται πλέον ο προϋπολογισμός, ο Κανονισμός Παροχών του Οργανισμού και γενικά οι κρίσιμες παράμετροι λειτουργίας του. Ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τώρα περιλαμβανόταν στις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. 

Η συρρίκνωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του μεγάλου ασφαλιστικού Οργανισμού όπως αποτυπώνεται στο ΠΔ αιφνιδίασε τον χώρο της Υγείας. Μάλιστα, λέγεται ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης υπήρξε πολύ έντονη συνομιλία ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στελέχη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για το θέμα, με τον κ. Πολάκη να ζητεί διευκρινίσεις από τα μέλη του ΕΟΠΥΥ. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι τελευταίες αλλαγές στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ όπως και η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ είχαν γίνει με την... υπογραφή του κ. Πολακη. 

Στελέχη του υπουργείου την περασμένη Παρασκευή έκαναν λόγο για «λάθος, για τη διόρθωση του οποίου ήδη συνεργάζονται οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ», αλλά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τελικά -υπό την πίεση των δημοσιογράφων- δεν γίνεται καμία αναφορά για λάθος παρά μόνο... μάθημα δημοσίου Δικαίου ότι ο νόμος που ισχύει για τον ΕΟΠΥΥ υπερισχύει του Προεδρικού Διατάγματος... Επίσης, το υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε «υποτιθέμενες» τις αλλαγές στις αρμοδιότητες του Οργανισμού αποδίδοντας εμμέσως ευθύνες στους δημοσιογράφους που είχαν παρουσιάσει τα άρθρα που αφορούν τις δραστικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ σε σχέση με το υπουργείο Υγείας. 

Παράγοντες του χώρου της Υγείας «είδαν» στην ανακοίνωση, εκτός από την τάση συγκέντρωσης όλων των αρμοδιοτήτων του ΕΟΠΥΥ σε ένα πρόσωπο, στον υπουργό, προσπάθεια αναδίπλωσης του υπουργού Υγείας έναντι του Κρητικού αναπληρωτή μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, τόσο στην Αριστοτέλους και στον ΕΟΠΥΥ όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου που κρατά ίσες αποστάσεις από τους δυο Κρητικούς βουλευτές και τις αντιπαραθέσεις τους. Έτσι, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας είναι η αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στον αναπληρωτή Υπουργό, όπως ήταν μέχρι σήμερα…

Εκτός από τον ΕΟΠΥΥ, που αποδεικνύεται πρόσφορο πεδίο αντιπαράθεσης και επίδειξης δύναμης για τους δυο Κρητικούς της Αριστοτέλους, κόντρα που είχε ξεπεράσει τους τοίχους του υπουργείου αποτέλεσε και η διάθεση χρημάτων του ΕΣΠΑ σε δομές ψυχικής υγείας. Ο κ. Ξανθός στήριζε τα σχέδια του τότε γενικού γραμματέα, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου για ενίσχυση των μονάδων ψυχικής υγείας, αλλά ο κ. Πολάκης διαφωνούσε και υποστήριζε τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Η διαφωνία... έληξε με την παραίτηση του κ. Γιαννουλάτου καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του. Η συνέχεια είναι γνωστή: Αποφασίστηκε η δημιουργία των ΤΟΜΥ που έχουν μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας καθώς όλο εξαγγέλλονται...

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Τι συνέβη??

Ο Ξάνθος είπε φωναχτά: τ' Ανδρέα οι μαντινάδες / πως είναι ανυπόφορες κι αβάστακτες κρυάδες. Και το 'μαθε ο Σφακιανός και έγινε θηρίο / και του 'ριξε στην κεφαλή ένα χοντρό βιβλίο. Και τώρα δεν αλλάζουνε ούτε μια καλημέρα / και σίγουρα το ζήτημα θα πάει και πιο πέρα. Η ρήξη είναι σοβαρή δε μπαίνει στο ψυγείο / και άμα δε μονοιάσουνε θα φύγουνε κι οι δύο... Αύριο νεότερα. (Ο.Ε.)

Σότους

Λαουτζίκος εναντίον λαουτζίκου

Άγγελος

Ένας άλλος Κρητικός έγραψε στον Πολάκη πριν από καιρό. ""Γράφεις ότι η δολοφονία του χαρακτήρα σου (στην οποία μετέχω), σχετίζεται με την προσπάθεια σου να καθαρίσεις την κόπρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να σου πω δυο χρόνια τώρα μας έχεις πρήξει με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όλο το καθαρίζεις κι όλο ακάθαρτο απομένει το άτιμο. Άντε καθάρισε το επιτέλους και στείλε στην φυλακή όσους κάνανε κομπίνες να ησυχάσουμε τέλος πάντων. Διότι αργείς Παυλή, πολύ αργείς και μου φαίνεται παράξενο. Προσωπικά, ούτε απ έξω απ το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχω περάσει. Εσένα όμως, μάλλον σε βολεύει να το κραδαίνεις έτσι βρώμικο, μόλις αποπειραθεί κανείς να κριτικάρει την πολιτική σου. Ωραία πατέντα.""

Ταξιάρχης

Ποιό χαμπέρι ρε τουρκόσπορος εισαι

AA

"Στο τρελοκομείο θα μας πάνε και τους δύο" λέει το λαΪκό άσμα... Ο ένας πιο ηλίθος απο τον άλλο.

Fake news,ως συνήθως.Γελάει ο κόσμος.

Είστε γελοίοι και γράφετε fake news. Σας τη ''φοράνε'' καλά και ο Ξανθός και ο Πολάκης και το Υπουργείο Υγείας είναι το πιο πετυχημένο Υπουργείο αυτής της Κυβέρνησης. Συνεχίζετε να σκούζετε.Ο καθείς στο πόστο του και στις αρμοδιότητές του.Είναι πολλά τα συμφέροντα που θίγουν και οι δυο τους, γι'αυτό τους επιτίθεστε με αυτά τα αστεία δημοσιεύματα.

Δον

Είστε γελοίοι...Το μόνο καλό που προσφέρατε στον τόπο είναι ότι διαλύσατε για πάντα το ενοχικό σύνδρομο που είχαμε όλοι μας απέναντι στη αριστερά...Στα τέσσερα τώρα...

Είμαι...

...ο Πολλάκης και σου λέω ότι για 2 χρονάκια θα σπας τα δαχτυλάκια σου στο πληκτρολόγιο! Σφίξει το ζωνάρι γιατί αργεί ο Κούλης ακόμη για να σε βολέψει κάπου..

Είσαι

Ο μεγαλύτερος μπετόβλακας του Διαδικτύου με IQ αμοιβάδας!! Χαχαχχαχαχα

Το ξέρουμε...

.....οτι εισαι ο "Πολλακης" γιατι δεν ξέρεις να γράφεις ουτε το επίθετο σου, αγράμματε γιδοβοσκέ. Και το σίγουρο ειναι οτι σε δυο χρονια που θα έρθει ο Κουλης θα σε "βολέψει" κι εσένα μια χαρα.

Eίμαι...

...ο Κυριακούλης και σου λέω ότι μάλλον θα αργήσεις να φας ψωμακι... ναυάγιο!

Χαχαχαχαχαχ

Πάλι δε σου έδωσαν τυρόπιτα σήμερα στην Κουμουνδούρου και πετάς μα@@@ες;;;;

1997-2010 80 ΔΙΣ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ

@Fake news,ως συνήθως.Γελάει ο κόσμος.23/10/201714:21 ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ!

Κωστας

Τι εγινε κι εκανε οπις το φουρογατο το Λιγουλακι !!!τονε τρομασσει η βεντέτα τετοιον παλληκαρα???? Τελος τα αστεια και με το Κεελπνο εδειξε και με τους διορισμους στις Μεθ και τους επικουρικους ιατρους οτι δεν νοιαζεται να καθαρισει την κοπρο του Αυγειου! αλλα μόνο να ελεγχει συγκεντρωτικα διορισμους , να κατευθυνει οσον αφορα τον ΕοπΥΥ τους ασθενεις προς τα διαγνωστικα κεντρα κατα τις επιθυμιες και τις κατευθυνσεις των κομματικων χορηγων και το λοιπο προσωπικο των νοσ. να το καταστησει συμβασιοεξαρτωμενο απο τον συριζα! κι οχι απο το Ελληνικο κράτος!

καταλαβες ........

τι γραφεις??? γιατι εμεις ντεν καταλαβαινει ντιπ απ οτι λες !!!!!!!! χαχαχα οτι να ναι !!!!!!!

Ωραια !!

Κρητικη βεντετα σε εξελιξη .... για να δουμε ποιος θα πεσει πρωτος ... χτυπημενος απο τα πυρα του αντιπαλου ... Ωωω ρε κρητικαροι ... τι εχει να γινει!

A.G

Πολλά τα λεφτά που παίζονται αγαπητά πρόβατα !!!! εσείς μήν το κουνάτε απο τον καναπέ... θα σας σώσει ο άγιος παίσιος

Πέτρος Α., Χανιώτης

Πολάκη, έχεις καταλάβει ότι είσαι η πατσαβούρα του Τσίπρα?? Γελάει μαζί σου, ρε γελοίε, και θα σε πετάξει στα αζήτητα, όταν δε σε χρειάζεται άλλο. Γραφικό γίδι! ΟΥΣΤ!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4489154

Ευρεία συνεδρίαση περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων όλης της Βόρειας Ελλάδας, με πρωτοβουλία Τζιτζικώστα, την Τετάρτη - Ζητούν δημοψήφισμα  - «Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά ξεκίνησε»είπε ο Περιφερειάρχης 

5
-

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις των στελεχών του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν την 1η Ιουλίου - Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του Ποταμιού 

4
tzousepe-konte

Μέρκελ και Κόντε συνομίλησαν τηλεφωνικά και έλυσαν την παρεξήγηση - Η Ιταλία θα είναι παρούσα στη σύνοδο της Κυριακής - Το προσχέδιο που κυκλοφόρησε δεν θα ληφθεί υπόψιν φέρεται να είπε η Μέρκελ

1