Καταθέσεις σε ξένες τράπεζες για το ζεύγος Βαρουφάκη - Καταθέσεις €280.000 για Κατρούγκαλο

«Συλλέκτης» οχημάτων και μηχανών ο πρώην υπ. Οικονομικών, που δηλώνει καταθέσεις €89.840 - Προβληματισμός από όσα δεν λέει ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την συμμετοχή του σε διάφορες εταιρίες

«Φουσκωμένα» εμφανίζονται τα «πόθεν έσχες» των υπουργών της πρώτης «Αριστερής» κυβέρνησης καθώς υπουργοί όπως Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Βαγγέλης Αποστόλου κ.ά. εμφανίζουν εισοδήματα και καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και χαρτοφυλάκια μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που προκαλούν... ίλιγγο.

Να σημειωθεί ότι τα «πόθεν έσχες
» του 2015 (χρήση 2014) περιλαμβάνουν δηλώσεις προσώπων που πρωτοεισήλθαν στην Βουλή και δεν είχαν εμφανίσει την περιουσιακή τους κατάσταση στο παρελθόν.
 
Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
δήλωσε εισοδήματα για το 2014 ύψους 64.750  ευρώ ενώ η σύζυγός του 16.817 ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιό του δήλωσε αμοιβαίο κεφάλαιο αξίας κτήσης 4.297 ευρώ. Σε λογαριασμούς δικούς του ή κοινούς με τα σύζυγό του δήλωσε καταθέσεις ύψους 281.052,58 ευρώ, ενώ το 2014 η σύζυγός του πούλησε το μερίδιό της 50% από ένα αυτοκίνητο 1.699 κυβικών αντί 2.750 ευρώ.

Προβληματισμό προκαλεί ο πίνακας που εμφανίζει τις ενδεχόμενες συμμετοχές σε κάθε είδους εταιρεία καθώς προσομοιάζει με την περίπτωση του Αλέκου Φλαμπουράρη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι μειώνει ή εκποιεί την συμμετοχή του σε δικηγορική εταιρεία που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2002 και αυξάνει υπάρχουσα συμμετοχή ή ξεκινά νέα συμμετοχή σε άλλη δικηγορική εταιρεία με έτος έναρξης το 2014. Το «πόθεν έσχες» του κ. Κατρούγκαλου κατατέθηκε στην Βουλή στις 20.11.2015 που σημαίνει ότι όφειλε να συμπεριλάβει κάθε μεταβολή έως εκείνη την ημερομηνία και άρα την αποχώρηση από κάθε είδους εταιρεία από την στιγμή που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Εισοδήματα 89.840 ευρώ στο «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη


O Γιάνης Βαρουφάκης στο πρώτο του πόθεν έσχες εμφανίζει εισοδήματα 89.840 ευρώ, τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά την οικονομική χρήση του 2014 που δεν ήταν βουλευτής. Άλλα 32.108 ευρώ δηλώνει η σύζυγος του.

Αναφορικά με τα ακίνητα που διαθέτει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων. Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού - στα δεύτερα μαζί με τη σύζυγο του. Συγκεκριμένα ο ίδιος έχει περί τις 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC. Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Η ίδια έχει τέλος άλλα 39 ευρώ στην Alpha Bank.

Έχουν επίσης τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτρια άλλων δύο επιχειρήσεων. Η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.

«Συλλέκτης» οχημάτων και μηχανών ο πρώην υπουργός

Σε «συλλέκτη» οχημάτων και μηχανών αναδεικνύεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα χόμπι το οποίο δεν στάθηκε ικανό να διακόψει ούτε η κρίση στη χώρα. Κάπως έτσι, όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του ο ίδιος και η σύζυγος του Δανάη Στράτου απέκτησαν από το 2010 και μετά τέσσερα διαφορετικά νέα οχήματα και για την ακρίβεια δύο αυτοκίνητα 1.598, 1986 (ο καθένας από αυτούς κατέχει το 50%) και δύο μηχανές 1.251 και 171 κυβικών. Παράλληλα με αυτά διατηρούν από το 2005 και μια ακόμη μεγάλου κυβισμού μηχανή (652 κυβικά).Δείτε βίντεο:
Πόθεν έσχες Βαρουφάκη- Κατρούγκαλου- «Φουσκωμένες» οι δηλώσεις των υπουργών της πρώτης κυβέρνησης της ΑριστεράςΣΧΟΛΙΑ (25)

Δεν αφήνουν μία εντός

Προσέξτε τις καταθέσεις σε τράπεζες που δηλώνουν οι πολιτικοί όλων των κομάτων. Μιλάμε για μεγάλα ετήσια έσοδα και μηδαμινές καταθέσεις πχ πρόεδρος της Δημοκρατίας 150 Κ έσοδα και καταθέσεις 4Κ. Γεροβασίλη 60 ευρώ καταθέσεις. Μιλάμε για γέλια. Όλα τα λεφτά στο εξωτερικό και παρακινούν τους μικρούς που πρόλαβαν να τα πάρουν σπίτι να τα γυρίσουν πίσω.

Μάκης

Ρε τον μπράσκα καταθέσεις!

Λασπολόγος

Δισεκατομμυριούχος ο Βαρουφακης μεχρι και τρεις ! μοτοσυκλέτες και 50 χιλιάδες στο εξωτερικό !

Χάχας

Όσο και να μου είναι αντιπαθής ο Βαρουφάκης δε τον λες και κονομημένο. Λογική μου φαίνεται η δήλωση του οπως και της γυναίκας του.

Αρκεί να είναι ειλικρινής...

Αφού ζούσε και δούλευε σε Αυστραλία και Αγγλια, δεν έχει καταθέσεις εκεί; ρωτήθηκαν οι τράπεζες σε Αυστραλία και Αγγλία; Όλα, γενικά, με αυτές τις δηλώσεις των πολιτικών είναι μια απέραντη κωμωδία, απέραντο θέατρο, αφού γίνονται από τους ίδιους! Οι συνάδελφοι "ελέγχουν" συναδέλφους! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να στήσουν τέτοιο θεσμικό θέατρο. Πρέπει να δημοσιεύονται ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα γι επεξεργασία και για διαχρονικές συγκρίσεις, το αργότερο ως το τέλος του επόμενου εξαμήνου μετά το τέλος του έτους. Να παραμένουν αναρτημένα όλων των ετών και να μην αποσύρονται. Και να φαίνονται και οι πηγές απόκτησης (πόθεν εσχες). Ο έλεγχος να γίνεται από ανεξάρτητες ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες κύρους και από δικαστικές αρχές (και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο που θα καθορίζει το πλαίσιο) περιλαμβάνοντας και παραστατικά και ελέγχους συγγενών (τέκνων, γονέων), και ψάξιμο σε ξένες τράπεζες και για off shore. Ένα απέραντο θέατρο.

ΧΧΧ

Οι δεξιοι ποσα εχουν δεν μας λετε.

MΠΑ......?

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΕ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ Ο..ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ? ΤΩΡΑ ?? ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΙΓΟΝ ??

DC

Κοινός παρονομαστής των κατ επάγγελμα αριστερών έκτος απο τα πόλλα ακίνητα τις εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ κτλπ είναι οι μηδενικές τους καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, 39 η μια 60 η αλλη κτλπ οτι βγάλουν αμέσως το φυγαδεύουν στο εξωτερικό έτσι οταν θα ερθει η οριστική πτώχευση θα χουν την καβατζα τους σε ευρώ (που το βρίζουν) κ σε συνάλλαγμα

Πιτ

Είναι τώρα είδηση αυτό ρε π.θ.;Ο Γιάνης έκαμε ένα σωρό λαλακιες αλλά τόσα χρόνια στο εξωτερικό τι θες να τον πληρώνουν σε φασόλια.?Ήμαρτον. .

Φανή

Αν θα αθροίσουμε τα έσοδα σειράς ετών πολι θα ειναι μικρότερα των καταθέσεων. Γεια σου μεγάλε Κατρούγκαλ, δεν φαντάζουμαι να κέρδισες και απο τις περικοπές συντάξεων ; γιατι με εσάς τους χρηματολάγνους όλα ειναι δυνατά.

khaki

φτωχαδάκια όλοι οι άπλυτοι. ούτε σαπούνι για να πλυθούν δεν μπορούν να αγοράσουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης