LIVE

Κορωνοϊός

Δείτε όλο το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων που αλλάζει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών

Δείτε όλο το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων που αλλάζει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών

Δημιουργείται υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων - «Σοκ» για εννέα νησιά, που χάνουν το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουνίου - Πόσα προσδοκά να εισπράξει η κυβέρνηση -Στην Ολομέλεια θα εισαχθεί το Σάββατο και η ψήφισή του αναμένεται αργά το απόγευμα της Κυριακής

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-«τέρας» με τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και έμμεσους φόρους, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε funds και τη δημιουργία του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Το σχέδιο νόμου συνοδεύουν και οι συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανεβάζοντας τον αριθμό των σελίδων που θα παραλάβουν οι βουλευτές σε 7.500!

Το συγκεκριμένο υλικό πρέπει εντός λίγων νυχτερινών ωρών να μελετήσουν οι εισηγητές και οι αγορητές των κομμάτων, προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, που ξεκινάει στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια θα εισαχθεί το Σάββατο και η ψήφισή του αναμένεται αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, αν και η φημολογία ήθελε τον «κόφτη» να μην κατατίθεται σήμερα στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο, αλλά να εντάσσεται μέρι την Κυριακή -ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-, τελικά η τροπολογία για τον «κόφτη» κατατέθηκε στη Βουλή περί τις 00:30 τη νύχτα.

Με τις προωθούμενες διατάξεις αυξάνεται από τον επόμενο μήνα (1.6.2016) ο ΦΠΑ σε 24%, ενώ σταδιακά θα επέλθει αύξηση σε τσιγάρα, ποτά, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.ά.

Επίσης, προβλέπεται επιβολή τελών σε συνδρομητική τηλεόραση, σταθερή τηλεφωνία και ειδικό τέλος διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα. Παράλληλα, καταργείται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στο σύνολο σχεδόν των νησιών του Αιγαίου εκτός αυτών του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Αναλυτικά:

Το πρώτο άρθρο προβλέπει την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την αντικατάστασή της από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που έχει στόχο τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη  των φορολογικών, τελωνιακών και λοιπών δημοσίων εσόδων. Η Αρχή απολαύει λειτουργική ανεξαρτησία και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα.  

Από το δεύτερο άρθρο εως το 43ο  περιγράφονται οι αρμοδιότητες της Αρχής, η λειτουργική της ανεξαρτησία, η σχέση της με την Βουλή (σ.σ. ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) και η σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. Επίσης, περιγράφονται η δομή της που αποτελείται από τον Διοικητή και το πενταμελές Συμβούλιο Διοίκησης που θα επιλέγονται με ανοικτό διαγωνισμό για πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μόνο μια φορά.  

Τα άρθρα 44 εως 69 αφορούν τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση των έμμεσων και άλλων φόρων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 «τροποποιήσεις διατάξεων ενιαίου φορου ιδιοκτησίας ακινήτων» αυξάνει από 0,0007 ευρώ/τ.μ. εως 2,25 ευρώ/τ.μ. τον συντελεστή φόρου οικοπέδων.

Επίσης, με το άρθρο 52 αυξάνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 24% από 1.6.2016. Επίσης καταργείται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ από 1.10.2016 για τα νησία Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σκιάθος και από 1.6.2016 για τα νησιά Σύρος, Θάσος, Ανδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα Αντίπαρος, και Σίφνος.

Με το άρθρο 53 προβλέπεται η επιβολή φόρου διαμονής από 1.1.2018 ως εξής:

Ξενοδοχεία και καταλύματα:

1-2 αστέρια 0,5 ευρώ ανα ημέρα διαμονής

3 αστέρια 1,5 ευρώ

4 αστέρια 3 ευρώ

5 αστέρια 4 ευρώ

Για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια:

1-2 κλειδιά 0,25 ευρώ ανα ημέρα διαμονής

3 κλειδιά 0,5 ευρω

4 κλειδιά 1 ευρώ

Επίσης, σύμφωνα με τα αρ. 54-55 από 1.6.2016 έρχεται τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση 10% και από 1.7.2017 τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας 5%.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει:

- 91 εκατ. ευρώ από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αγοραίας αξίας της παραχώρησης οχήματος σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο

- 33 εκατ. ευρώ από θέσπιση ελάχιστου ποσού φόρου για εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία κ.ά.

- 437 εκατ. ευρώ κατ' έτος από την αύξηση ΦΠΑ σε 24%. Για το 2016 η αύξηση εσόδων υπολογίζεται σε 255 εκατ. ευρώ

- 74 εκατ. ευρώ από το 2018 και μετά από το φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία

- 90 εκατ. ευρώ από τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση και σταθερής τηλεφωνίας

- 84 εκατ. ευρώ από 1.1.2017 από τον φόρο το υγρό των ηλεκτρονικών τσιγάρων

- 30 εκατ. ευρώ από τον επανακαθορισμό τέλους ταξινόμησης ΙΧ, φορτηγών κλπ

- 699 εκατ. ευρώ από την αύξηση ΕΦΚ στα τσιγάρα, λεπτοκομμένο καπνό, μπύρα και τα ενεργειακά καύσιμα

- 13 εκατ. ευρώ από 1.1.2018 από την κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ αλκοολούχων ποτών σε ΔωδεκάνησαΈγγραφο 1

Έγγραφο 2

Έγγραφο 3

Έγγραφο 4

Έγγραφο 5

Έγγραφο 6

Έγγραφο 7

Έγγραφο 8

Έγγραφο 9

Έγγραφο 10

Έγγραφο 11

Έγγραφο 12

Έγγραφο 13

Έγγραφο 14

Δείτε εδώ την τροπολογία για τον "κόφτη"
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Μανώλης

Ο Μάιος έχει 48 μέρες!... Δείτε στο τέλος την ημερομηνία! Από το 1ο άρθρο φαίνεται ότι είναι γραμμένο σε ξένα κέντρα... και ότι ο Ευκλείδης έκανε απλά τη μετάφραση κατά τη διάλεκτο του!

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

Zoro

είχαμε και έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν λαμόγια αυτοί λαμόγια και εμείς "μαζί τα φάγαμε" με τον έναν η τον άλλο τρόπο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κατάσταση που θα αφήσουμε την Ελλάδα στα παιδιά μας, με τις υγειές μας! Βγάλτε τον σκασμό και κολυμπάτε!

Ferfelekis

Έτσι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΑΡΑΤΕ.....

...ΝΤΑΟΥΛΤΖΙΔΕΣ!!!!!!!

Σαμπάνια, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη...

Υπάρχουν ακόμα ζώα που πιστεύουν στην Αριστερά; Ότι δεν μπόρεσαν να περάσουν και να ξεπουλήσουν οι "Δεξιοί", το έκαναν και με το παραπάνω οι τσάτσοι του καπιταλισμού Αριστεροί. Σκάσε τώρα και κολύμπα χαζέ ψηφοφόρε.

αυτό δεν είναι ''πρώτη φορά αριστερά '' .....

αυτό είναι ''πρώτη φορά τόσο σκατά''.

bp

Κύριοι και Κυρίες μην φωνάζετε.... Το Σεπτεμβρίου του 2015 που τον ψηφίσαμε αυτά ήταν γνωστά....... Επιλογή μας ήταν απο τον Ιανουάριο 2015... Αφου τους είδαμε για 6 μήνες μετά μας παρουσίασαν τα μέτρα. και τους επιλέξαμε πάλι το Σεπτέμβρη του 2015. Αρα απο την απομάκρυνση απο το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται..... Και εαν πιστεύαμε ό,τι κάναμε λάθος, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε ΟΛΟΙ να ήμασταν στο Σύνταγμα για μία ειρηνική διαδήλωση κατά των μέτρων.....

Ιδρυτική Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ!!! ....Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου, η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται ενώ αγγίζονται τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής..........

Μετα πρωτην και δευτεραν νουθεσιαν...

Ναι,ηταν γνωστα οτι τα ειχε κανει σκ..α αλλα μας υποσχεθηκε ο ψευτης οτι, περα-περα ολοι, μην τα πατησετε και λερωθειτε και εγω που τα εκανα εγω θα τα καθαρισω κιολας. Αντι ομως να τα καθαρισει εκαμε και αλλα ο αχρηστος και χωθηκαμε μεχρι το λαιμο μσα σ αυτα.Ακομα θα μας ξεγελα;

ΒΑΓ

ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΝ 7500 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ????

ΤΙΠΟΤΑ

Δεν θα διαβασουν ως συνηθως γι'αυτο και το λεγομενο "μασαζ" για να μην διαβασουν τιποτα και να πανε τυφλα να ψηφισουν

Aim stain

Να φύγετε. Να πάτε άλλου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης