Λεβέντης: «Είστε κυβέρνηση ζογκλέρ, το ξύλο να δω ποιος θα το φάει»

Λεβέντης: «Είστε κυβέρνηση ζογκλέρ, το ξύλο να δω ποιος θα το φάει»

Ηταν η πιο ατακαδόρικη ομιλία - Δείτε τα... best of της χθεσινής αναμέτρησης στη Βουλή: Από τα ντολμαδάκια της Μαρίκας, στον «ταξικό μίσο», στις χάντρες των ιθαγενών, το «it's the IMF Euclid» και τα «βουτυρόπαιδα επαναστάτες με την Mercedes του μπαμπά»

Ιδιαίτερα επικριτικός προς στην κυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής, ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά την πολιτική δύναμη της συμπολίτευσης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση. Σκληρή επίθεση και για το θέμα του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντας τη κυβέρνηση «ζογκλέρ». «Είστε ζογκλέρ, με λιγότερα λεφτά θα δίνετε τις ίδιες συντάξεις.Το ξύλο να δω ποιος θα το φάει», είπε χαρακτηριστικά. 

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, τους προειδοποίησε ότι ο κ.Τσίπρας ότι δεν αποκλείει να κάνει και πάλι εκλογές, είναι πολύ πιθανό, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι τις  άλλες εκλογές τις έκανε για να φύγουν τα βαρίδια και μπορεί και να το ξανακάνει.  «Όσοι είστε γονατιστοί θα επιβιώσετε όσοι έχετε αντίθετοι άποψη θα καρατομηθούν», ανέφερε. 

Όσο ο Τσίπρας έχει 153 και κάποιοι αμφισβητούμενοι δεν θα τον λαμβάνουν σοβαρά οι ξένοι, υπογράμμισε. Με αφορμή τη κόντρα Λεβέντη με το ΚΚΕ στη Βουλή, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

«Με 153 μπορούν να σας παίρνουν σοβαρά υπόψιν οι εταίροι. Με 16% θέλετε να αλλάξετε τη χώρα;» τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να υπάρξει γενναιότητα και να κάνετε οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι οι ξένοι θέλουν πολιτική σταθερότητα, συνασπισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Το ΕΛΚ θα ζητήσει από τη ΝΔ να ψηφίσει το ασφαλιστικό. 

«Είμαι εγώ λαγός του Τσίπρα;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Ολομέλειας απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, που διαμαρτύρονταν και πρόσθεσε ότι  «εγώ ακόμα και τώρα καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση». Εσείς γίνατε λαγοί το 1989, εσείς θέλετε να γυρίσουμε στον κουμουνισμό. Οι κραυγές είναι δείγμα αδυναμίας. Εσείς του ΚΚΕ δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός”, απάντησε σε βουλευτές του ΚΚΕ. 

Δευτερολογία Λεβέντη: Να μην σας πω τι συντάξεις θα δώσετε στον κόσμο...
Αν καταφέρετε με λιγότερα λεφτά να δώσετε ίδιες συντάξεις, θα είστε η καλύτερη κυβέρνηση μετά τον Κολοκοτρώνη, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό που βρίσκονταν στα υπουργικά έδρανα. «Να μην σας πω τι θα δώσετε στον κόσμο γιατί σέβομαι την αίθουσα...» συνέχισε ο κ. Λεβέντης.
Γενικώς η ομιλία Λεβέντη ήταν η πιο ατακαδόρικη χθες. Στο στόχαστρό του, εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους «απείλησε» πως θα γράψει σε κάμερα για να δει ποιοι πιστεύουν πως θα μειωθεί το χρέος, λέγοντας μάλιστα: «Αν μειωθεί μια δεκάρα να έρθετε να μου περάσετε χαλκά», μπήκε και πάλι το ΚΚΕ.

Η αναφορά Λεβέντη ξεκίνησε με τον Φλωράκη και το 1989: «Πήγε με το Μητσοτάκη και αντί να θέσει θέμα για την απλή αναλογική, πήρανε συντάξεις εθνικής αντίστασης οι δικοί του. Με αυτόν τον τρόπο πληρώθηκε το ΚΚΕ», είπε ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων από τα έδρανα του Κουμμουνιστικού Κόμματος. Ο Βασίλης Λέβέντης όμως επανήλθε, εξηγώντας εν μέρει πώς «θυμήθηκε» το 1989: «Με έχετε ονομάσει δυο-τρεις φορές λαγό του Τσίπρα, εσείς που υπήρξατε λαγοί. Εσείς γίνατε λαγοί το 1989. Όταν γίνω εγώ να μου το πείτε. Κάνατε κυβέρνηση και φάγατε και ντολμαδάκια στην Μαρίκα την συγχωρεμένη. Ποιος θα είναι ο λαγός θα το δούμε», είπε για να καταλήξει λέγοντας προς τους βουλευτές του ΚΚΕ πως «είστε εκτός τόπου και χρόνου . Δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός»! Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πάντως είχε πριν ανέβει στο βήμα «ταράξει τα νερά» στην αίθοσα, καθώς έριξε ένα ποτήρι με νερό στο έδρανο, με αποτέλεσμα το ποτήρι να πέσει κάτω και να σπάσει. Αμέσως έσπευσαν δίπλα του βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων για να τον βοηθήσουν και να μαζέψουν τα γυαλιά από το σπασμένο ποτήρι μπροστά του.
Τσακαλώτος: Η αναδιανομή δεν είναι «ταξικός μίσος»
Εντύπωση προκάλεσε η επιμονή του υπουργού Οικονομικών να αναφέρεται σε «ταξικός μίσος» όταν επιχειρούσε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αναδιανομής σε σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι είναι ταξικός μίσος. Ποτέ η αναδιανομή δεν ήταν ταξικός μίσος» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Αναφερόμενος, δε, στη συζήτηση περί του ποιος έχει δεσμευθεί και ποιος όχι απέναντι στο ΔΝΤ για τα μέτρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τη ΝΔ «να κάνει μήνυση στο ΔΝΤ γιατί λέει ψέματα ότι σας ζήτησε νέα μέτρα. Όχι μόνο τα ζήτησε αλλά είπατε yes please». 

Στο κλείσιμο, τέλος, της ομιλίας του αναφέρθηκε στους εργαζόμενους για τους οποίους, όπως είπε, είναι «το πλούτο αυτής της χώρας».
Μητσοτάκης (στα αγγλικά): Είναι το ΔΝΤ, Ευκλείδη! 
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή ως αρχηγός του κόμματος, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει χιούμορ και τα... αγγλικά του για να αναφερθεί στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ζητούμε νέο δάνειο από το ΔΝΤ και προσβλέπουμε στη συνεργασία σας» ανέγνωσε, μιλώντας στα αγγλικά, απόσπασμα από επιστολή του υπουργού τον περασμένο Ιούλιο προς το Ταμείο για να καταλήξει: «It's the IMF Euclid!», «είναι το ΔΝΤ, Ευκλείδη», αναφερόμενος στην μεσημεριανή απόπειρα απάντησης του υπουργού Οικονομικών προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Θεοδωράκης: Στόχος σας ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε! 
Στο εφήμερο των αποφάσεων της κυβέρνησης στάθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που χρησιμοποιήσε την λαϊκή παροιμία, παραλλαγμένη ελαφρώς ώστε να αρμόζει στο Κοινοβούλιο. «Άσε τις επόμενες γενεές να ψάχνονται», είναι η φιλοσοφία σας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρομοίωσε την στάση της κυβέρνησης προς τους αγρότες με αυτή των καουμπόιδων και των ιθαγενών, λέγοντας πως «δεν θα τους ξεγελάσετε με χάντρες», προσθέτοντας πως οι αγρότες είναι ενήμεροι και «δεν θα υποχωρήσουν με καλοπιάσματα και πατ - πατ στην πλάτη».
Οι παρομοιώσεις και οι μεταφορές στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη δεν τελείωσαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα είπε: «Το ασφαλιστικό είναι στην Ελλάδα ένα φαγοπότι που ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του τα πιο ακριβά και στο τέλος όλοι δείχνουν προς την πόρτα λέγοντας "τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοπέλα που μόλις μπαίνει"».Στη δευτερολογία του ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε «στα παλικάρια που μετείχαν σε όλα τα μεγάλα πάρτι της μεταπολίτευσης» και που τώρα «μετανοημένα και πλούσια βέβαια, έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «βουτυρόπαιδα επαναστάτες ράπερ που πάνε στην επανάσταση με Mercedes του μπαμπά τους και έχουν ένα όνειρο: Να δουλέψουν σκληρά, στο κόμμα και το Δημόσιο βέβαια και να πάρουν λιμουζίνα. Ζούνε με κρατικό χρήμα αυτοί, οι φίλοι και οι συγγενείς τους και πουλάνε μελό ιστορίες αντίστασης».

ΣΧΟΛΙΑ (69)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΣΕ 40

Caligula

Μου αρέσει που τα χώνει στους κομμουνιστές!

Σακης

Ο μοναδικος που μιλαει σοβαρα ολοι οι αλλοι κοιτανε να μην θηξουνε τους δημοσιους μη χασουνε και καμια ψηφο

DR

Ωραίος ο Λεβέντης μια χαρά τους τα πε ειδικά σε αυτούς τους ελεηνους κρατικοδιαιτους κατ επάγγελμα κομμουνιστές του κουκουε

Η κατασροφική πορεία συνεχίζεται

Τσακαλώτος: Η αναδιανομή δεν είναι ταξικός μίσος. Είναι το πρόγραμμα γενικής φτωχοποίησης του Σύριζα. Τι νομίζατε όταν τους ψήφίζατε? Ότι αριστεροί θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα?

αξιος προεδρε!

συνεχισε ετσι

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ουτε νερο δεν ξερει να πινει..........μετραει τα βηματα για να μην πεσει... Η προτασεις του θα εκανε τον Φροιντ να σφαξει και να διαμελισει το alter ego του. Κοψτε μισθους, συνταξεις, απολυστε ολους τους δημοσιους (καθηγητες,ΔΥ,δασκαλους,ιατρους,νοσοκομους), και μετα παραιτηθειτε γιατι εγω γουσταρω και την βρισκω με την οικουμενικη (δεν με νοιαζει τι ψηφισατε ολοι, τζαμπα ψηφιζεται..). Εαν πριν απο 10 χρονια θα μου ελεγε μια τσιγγανα οτι το 2016 θα ειχαμε ΚΚΕ Εσωτερικου για κυβερνηση, Μητσοτακη για αρχηγο ΝΔ (ποιο λιγος και απο το λιγο), Πλευρη+Γεωργιαδη+Καμμενο (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-RANGERS) υπερυπουργους, Χρυσα Αυγα, Ποταμι (!!!!!), και Λεβεντη στην βουλη τοτε θα ελεγα και εγω στην τσιγγανα οτι πρεπει να εχει μαστουρωσει με ολες τις φυτιες καλαματας,πυργου,αφγανισταν και με 100-200 απο κολομβια............. Παρτε το χαμπαρι..........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ............. ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...............

Καραγκιοζηηηηη

Τρολλαρεις ε;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ.ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.

doctor

Μπάρμπα Λεβέντη, κυβέρνηση ονειρεύεσαι!!!Είτε μιλάς εσύ είτε η Κατίνα της γειτονιάς το ίδιο είναι!

Γ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ......Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΧΡΩΜΟΣ...Ο ΚΟΥΛΗΣ , ΑΧΡΩΜΟΣ.....Η ΦΩΦΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ.....Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ,ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ......Ο ΔΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ,ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕ.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

01s1paiat-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρα μας, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των Ελληνοεμερικανικών σχέσεων

6
mitsotakis_30

Στις 12.30 το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις δικές του συναντήσεις - Πλήθος συσκέψεων σε όλα τα υπουργεία

Mavrotas_Giorgos_2019-1021x576

Όπως είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ήταν μια προσωπική του απόφαση και για αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του Ποταμιού

24
vouli_arn

Ποιοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο - Ποια «πηγαδάκια» στήθηκαν - Ποιοι επέλεξαν τα πρώτα έδρανα και ποιοι τα «ορεινά» της ολομέλειας - Τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι - Οι ευχές Μητσοτάκη και Ιερώνυμου προς τους 300 βουλευτές

41