Κατρούγκαλος: Δεν θέτουμε θέμα παραμονής του ΔΝΤ, θα αποφασίσει το ίδιο

Κατρούγκαλος: Δεν θέτουμε θέμα παραμονής του ΔΝΤ, θα αποφασίσει το ίδιο

Δήλωσε... υπερήφανος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι συμπαγής και θα διευρυνθεί - Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα είναι καλόπιστες - Το Φεβρουάριο η ψηφοφορία  

Κατρούγκαλος: Δεν θέτουμε θέμα παραμονής του ΔΝΤ, θα αποφασίσει το ίδιο
Αισιόδοξος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο κ. Κατρούγκαλος
δήλωσε σίγουρος για τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, περίπτωση να μην είναι συμπαγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε αντιθέτως να έχουμε και διεύρυνσή της».

Κλείσιμο
Ως προς το χρονοδιάγραμμα ξεκαθάρισε πως «δεν προλαβαίνουμε για το τέλος του μήνα, σκοπεύουμε να το καταθέσουμε μέσα στο Γενάρη, ώστε η ψηφοφορία να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου».

Ως προς τη στάση των δανειστών και τις συζητήσεις με τους εταίρους τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά, που αυτοί έχουν να μεταφράζουν και όχι εμείς, όπως γινόταν μέχρι τώρα, που ερχόντουσαν έτοιμα από τις Βρυξέλλες τα σχέδια για τη νομοθέτηση». «Το ασφαλιστικό είναι μια εθνική μεταρρύθμιση, την έχουμε θέση υπόψη των θεσμών για να έχουμε μια συζήτηση μαζί τους» συνέχισε.

«Ελπίζουμε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι καλόπιστη, αλλά έχουμε εκ των προτέρων πει, ότι υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι είναι έξω από το τραπέζι όπως είναι η μείωση των κύριων συντάξεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Για μία ακόμη φορά είπε ότι οι αλλαγές είναι υπέρ των ασθενέστερων ενώ ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες επανάλαβε ότι ευνοούνται οι περισσότεροι που δηλώνουν εισόδημα έως 10 χιλιάδες ευρώ. 

«Προτείνουμε έναν και μόνο τρόπο υπολογισμού για όλους. Δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, που σημαίνει μεγάλη απλοποίηση. Και ανάμεσα σε όλα τα άλλα καλά, έχουμε ισονομία, ισότητα και συντάξεις που θα βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα» σημείωσε.

Σχετικά με τη μελλοντική συμμετοχή του ΔΝΤ δήλωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι σε ιδανικές συνθήκες οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να αποφασίζουν για την Ευρώπη. Από εκεί και μετά δεν θέτουμε ζήτημα παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα το αποφασίσει το ίδιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης