Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: «Θέλετε να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα για να καταργήσετε το μνημόνιο με έναν νόμο;»

Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: «Θέλετε να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα για να καταργήσετε το μνημόνιο με έναν νόμο;»

«Αντί να πανηγυρίζετε προετοιμάστε την απολογία σας» είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νδ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου» είπε ο κ. Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: «Θέλετε να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα για να καταργήσετε το μνημόνιο με έναν νόμο;»
Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθπουργό Αλέξη Τσίπρα
, εξαπέλυσε ο προσωρινός πρόεδρος της
ΝΔ
Γιάννης Πλακιωτάκης
Κλείσιμο
κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί «να συσκοτίσει, να εξαπατήσει και να ρίξει αλλού τις ευθύνες για την αποτυχία της πολιτικής του καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε
».

Συνεχίζοντας είπε ότι «είναι θεαματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραποιήσει τα νούμερα του προυπολογισμού και να κατασκευάσει ψεύτικες εικόνες
». Έκανε ειδικά αναφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λέγοντας ότι «είναι τεράστια η οικονομική καταστροφή, οδηγεί το τραπεζικό σύστημα στον αφελληνισμό» και προειδοποίησε: «Ας σταματήσει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ας ετοιμάσει την απολογία της». Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ρώτησε: «Είσαστε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου».

Κάνοντας συνολικά απολογισμό υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. «Τον προϋπολογισμό δεν τον συνέταξε η κυβέρνηση αλλά τα στελέχη των δανειστών, δεν συντάχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά στις σουίτες του Χίλτον» είπε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός βασίζεται στην αύξηση των φόρων και όχι στην μείωση των δαπανών, υπονομεύει την ντόπια παραγωγή και βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των νέων να βρουν δουλειά. Ο πρώτος αριστερός προυπολογισμός περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δισ. ευρώ, είναι αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος, αναδεικνύει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχόταν ο κ.  Τσίπρας προεκλογικά, επαναφορά της 13ης σύνταξης, ενώ έχουν ήδη έχουν μειώσει τις συντάξεις κατά 2% τώρα ετοιμάζονται να αφαιρέσουν από τις συντάξεις πάνω από 2,2 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία. Ετοιμάζονται να κάνουν την σύνταξη φιλοδώρημα. Αυτό αποδεικνύει την απάτη τους. Η ασυνέπειά τους δεν έχει αρχή και τέλος: Έλεγαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, πρόσφατα έφεραν νόμο που είναι ο εφιάλτης του κάθε ιδιοκτήτη. Υπόσχονταν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και δικαιότερη κατανομή βαρών, τώρα διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ και βάζουν περισσότερους φόρους και γοντατίζουν τους πάντες. Τα όσα έλεγαν για κοινωνική ευαισθησία είναι έναν μύθος. Οι νέοι φόροι είναι κοινωνικά άδικοι, όπως δείχνει το ότι αυξάνονται περισσότερο οι έμμεσοι φόροι, εκείνοι που πλήττουν περισσότερο τους φτωχούς συμπολίτες μας».
Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ είπε ότι «με την στάση μας αποτρέψαμε την εθνική τραγωδία που με τους ανεύθυνους χειρισμούς σας θα προκαλούσατε».
Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως το αποτέλεσμα της πολιτικής του δείχνει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κ. Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα; Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης