Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Σκληρή στάση από την Καγκελαρία, με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει πως οι συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκύπτουν αναλόγως των εξελίξεων

Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής
Σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα φαίνεται πως επιλέγει το Βερολίνο, λίγες ώρες πριν από την νέα Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ενώ έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, την πρώτη αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος.

Ενώ από την Αθήνα διαρρέεται τις τελευταίες δύο ημέρες πως Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Καγκελαρίας κατά τη σημερινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει. «Δεν μπορώ να σας πω ακόμη αν και ποιες συναντήσεις θα υπάρξουν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αυτό συχνά προκύπτει από τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Δεν μπορώ να ανακοινώσω τώρα τίποτα», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Ζάιμπερτ.

Κλείσιμο
Είναι βέβαια σαφές πως οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου, καθώς άλλωστε θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους ομολόγους τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως παραμένει ερώτημα το αν θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με επίκεντρο ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, που κατά κύριο λόγο αφορούν στην αξιολόγηση και το χρέος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης