Χιούγκο Ντίξον: Τεράστια ευκαιρία για το Τσίπρα η σημερινή του νίκη

Χιούγκο Ντίξον: Τεράστια ευκαιρία για το Τσίπρα η σημερινή του νίκη

«Η οικονομία μπορεί ακόμα και να σημειώσει ανάπτυξη μέχρι το επόμενο έτος», αναφέρει ο δημοσιογράφος

Χιούγκο Ντίξον: Τεράστια ευκαιρία για το Τσίπρα η σημερινή του νίκη
Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Twitter σχολιάζει τα αποτελέσματα τον εκλογών ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters Χιούγκο Ντίξον.

Σχολιάζοντας τον αριθμό των εδρών που φαίνεται να εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ντίξον γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας είναι αρκετά ισχυρός. Στις σημαντικές ψηφοφορίες μπορεί να βασιστεί στη λογική αντιπολίτευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που θα προσθέσουν άλλους 100 βουλευτές στους 155 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο γνωστός αρθρογράφος διατυπώνει ωστόσο και μία ανησυχία. «Ο Τσίπρας μπορεί να καθυστερήσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, μπορεί να μην ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».γράφει ο Ντίξον, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων.


Κλείσιμο

Κατά τον Ντίξον, η σημερινή νίκη του Αλέξη Τσίπρα του δίνει μία τεράστια ευκαιρία, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει πιστά το Μνημόνιο, αφού έτσι θα μπορεί να λάβει οικονομική βοήθεια μέσω του προγράμματος διάσωσης και του QE και να προβεί σε άρση των capital controls. «Η οικονομία μπορεί ακόμα και να σημειώσει ανάπτυξη μέχρι το επόμενο έτος», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, σε περίπτωση που αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν πολύ άσχημα, προειδοποιεί. «Όλα είναι στα χέρια του Τσίπρα τώρα. Μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις όπως επιθυμεί. Κι αν αποτύχει, δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν άλλον», καταλήγει.




Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στον Twitter, ο αρθρογράφος είχε κάνει το εξής σχόλιο, το οποίο επαληθεύτηκε από την πραγματικότητα: «Τα τελευταία exit poll, δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 143 έδρες και στους ΑΝΕΛ 9. Θεωρητικά, επαρκούν για να συνεχίσει ο προηγούμενος κυβερνητικός συνασπισμός».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης