Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία - Δεν υπάρχει κάποιο «αγκάθι»

Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία - Δεν υπάρχει κάποιο «αγκάθι»

Δύο ώρες διήρκεσε η νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική

Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία - Δεν υπάρχει κάποιο «αγκάθι»
Δύο ώρες διήρκεσε η νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνεδρίαση, αντικείμενο της οποίας ήταν η μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης. 

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, λέγοντας ότι προχωρούν κανονικά και ότι δεν υπάρχει κάποιο «αγκάθι».

«Προχωράμε κανονικά. Από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάποιο "αγκάθι", υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση για τυχόν αλλαγές στις ρυθμίσεις χρεών στο δημόσιο δήλωσε πως «κάποιες μικροαλλαγές μπορεί να υπάρξουν, αλλά όχι με την έννοια πως αλλάζει το καθεστώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων θα βρεθούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης