Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές

Έχει βρεθεί κοινό έδαφος, συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές
«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της. Προφανώς, αυτό θα κάνουμε ξανά και αύριο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την είσοδό του στο κτίριο του Συμβουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.

Άφησε, με αυτόν τον τρόπο, να γίνει αντιληπτό ότι η Αθήνα θα καταβάλει αύριο τη δόση προς το ΔΝΤ, αν και από το Μαξίμου αφήνεται να εννοηθεί ότι, χωρίς μια θετική δήλωση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, η δόση είναι πιθανόν να μην καταβληθεί.

Όπως ανέφερε, περιμένει μια καλή συνάντηση σήμερα, που θα πιστοποιήσει και θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα.

Κλείσιμο
Τέλος, είπε πως περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε καλό κλίμα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία, την οποία ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών» και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Ερωτηθείς τι αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί τις 15:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), δηλαδή πριν την έναρξη της συνεδίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης