Από ΕΡΤ, αμυντικές βιομηχανίες και επίορκους οι 4.000 απολύσεις

Από ΕΡΤ, αμυντικές βιομηχανίες και επίορκους οι 4.000 απολύσεις

Από τον Ιανουάριο έρχονται αιφνιδιαστικά λουκέτα σε κρατικές υπηρεσίες - Κατά το πρότυπο της ΕΡΤ θα κλείνουν μικροί και μεσαίοι δημόσιοι οργανισμοί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν το επόμενο έτος

4,000 layoffs from ERT, defense industries and perjurer employees
Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στον «προγραμματισμό» και την συμφωνία με τους δανειστές για 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Μετά την πρωινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωνε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 4.000 απολύσεις, στις οποίες θα προσμετρηθούν «οι όποιοι απολυμένοι από τις αμυντικές βιομηχανίες», οι επίορκοι υπάλληλοι αλλά και οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (παρά τις χθεσινές πληροφορίες ότι η τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ τις οποίες το ίδιο στέλεχος διέψευσε).

Σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη μέχρι το τέλος του έτους θα επιταχυνθεί η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων που κρίνουν αν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν οριστικά από τις υπηρεσίες τους.
 
Κλείσιμο
Η πιο σημαντική είδηση όμως έρχεται για τις 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που σύμφωνα με τα κείμενα των μνημονίων πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014. Σύμφωνα με όσα είπε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την πρωινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους κυρίους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ οι μεγάλες κρατικές υπηρεσίες που θα αποφασιστεί να κλείσουν δεν θα εκκαθαριστούν με την μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου». Ωστόσο, όπως προκύπτει, η διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα εφαρμοστεί σε μικρούς και μεσαίους κρατικούς οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το κράτος το επόμενο έτος.

Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη επισήμανε ότι η Τρόικα έδωσε άτυπη παράταση για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της κινητικότητας ακόμη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία αυτή που αρχικώς προγραμματιζοταν να τελειώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2014.

Σύμφωνα με όσα είπε το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει «κόκκινες κάρτες». Μάλιστα κατά την άποψη που εξέφρασε συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη αναγνωρίστηκε από την πλευρά της ομάδας Τόμσεν ότι έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές πρωτοβουλίες όπως τα θέματα των προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

Στην σημερινή συνάντηση τα μέλη της Τρόικας φέρονται να έθεσαν για πρώτη φορά θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Πρόκειται για περίπου 4.000 με 6.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει αλλά συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές διαταγές. Στην σημερινή συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν δεν ξεκαθαρίστηκε αν τελικά θα προσμετρηθουν οι περίπου 4.000-6.000 συμβασιούχοι θα συμπεριληφθούν στους υπό απόλυση υπαλλήλους,

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης