Αντιδράσεις βουλευτών για το e-pass: «Ας μην δίνουμε δικαιώματα...»

Αντιδράσεις βουλευτών για το e-pass: «Ας μην δίνουμε δικαιώματα...»

Τι δηλώνουν Κωνσταντινόπουλος, Σιούφας, Παπαδημούλης, Ψυχάρης -αν και οι δύο τελευταίοι δεν το δικαιούνται...

Αντιδράσεις βουλευτών για το e-pass: «Ας μην δίνουμε δικαιώματα...»
Με προβληματισμό και δυσφορία αντιμετωπίζουν ορισμένοι βουλευτές τη θέσπιση του νέου προκλητικού προνομίου, σύμφωνα με το οποίο οι εθνοπατέρες της περιφέρειας θα δικαιούνται δωρεάν e-pass διοδίων για τη μετακίνηση απο και προς τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ηδη, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει χρήση και σημείωσε πως «ο πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναθεωρήσει την απόφαση. Είναι θέμα ηθικό και ουσιαστικό. Δεν χρειάζεται να δίνουμε δικαιώματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο συνάδελφός του, Παύλος Σιούφας, που εκλέγεται στην Καρδίτσα, δήλωσε ότι θα αρνηθεί να λάβει το δωρεάν e-pass.

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Ψυχάρης, οι οποίοι όμως, ως βουλευτές Β' και Α' Αθήνας αντίστοιχα, δεν δικαιούνται δωρεάν διέλευση απο διόδια.

Πάντως, ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Real, είπε: «Το μέτρο για τα διόδια στους βουλευτές της περιφέρειας είναι λάθος και πρέπει να αποσυρθεί, γιατί δικαίως σκανδαλίζει την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύσει παρά τη διαφωνία μας, είναι υποχρεωμένη η Βουλή να δίνει τη λίστα όσων κάνουν χρήση και πόσα χρήματα γλιτώνουν μηνιαίως. Τουλάχιστον, να υπάρχει ο δημόσιος έλεγχος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης