Τσίπρας: Πρέπει να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι

Τσίπρας: Πρέπει να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι

Μεγάλη η ευθύνη του πρωθυπουργού, που κατασκεύασε τη θεωρία των δύο άκρων, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τσίπρας: Πρέπει να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι
Από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατασκευή της θεωρίας των δύο άκρων.

«Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα και να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι» είπε ο κ. Τσίπρας.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια συνέστησε εγρήγορση και ψυχραιμία, ενώ προσέθεσε ότι τα σχέδια αυτά μπορεί να εμπεριέχουν προβοκάτσια.



Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Θέλω να εκφράσω την  οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός  που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να συζητάμε για τη μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πάνω από το 90% απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα ισοπέδωσης του σχολείου, αλλά μιλάμε για κάτι πιο συγκλονιστικό.

Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε  μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης  και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για  λόγους μικροκομματικών συμφερόντων  κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο  άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών.

Τούτη την ώρα  χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση  ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους.

Χρειάζεται ομαλότητα  και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν  την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας.  Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης