Χ. Αθανασίου: «Η κυβέρνηση καταδικάζει την βία της Χρυσής Αυγής»

Χ. Αθανασίου: «Η κυβέρνηση καταδικάζει την βία της Χρυσής Αυγής»

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τη δολοφονία, υποστήριξε ο Ηλ.Κασιδιάρης και εξέφρασε τη θλίψη του για το φόνο του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Χ. Αθανασίου: «Η κυβέρνηση καταδικάζει την βία της Χρυσής Αυγής»
Σχέση της Χρυσής Αυγής με την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι «έδειξε» ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καθώς κατά την έναρξη της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταδικάσει το γεγονός.

Η δήλωση του υπουργού που φαίνεται να έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου είχε ως εξής: «η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την βία που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή. Το κράτος διαφυλάσσει την ασφάλεια των πολιτών». Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή προς τις δικαστικές αρχές να κινηθούν με ταχύτητα προκειμένου να συγκεντρωθεί άμεσα το ανακριτικό υλικό.

Πέραν όμως του υπουργού, συνολικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων του συνταγματικού τόξου καταδίκασαν την δολοφονία την οποία απέδωσαν σε μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να δηλώσει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία. Οργίζομαι που εκμεταλλεύονται το αίμα ενός συμπολίτη και πολιτικολογούν για να κερδίσουν ψήφους. Θέλω να εκφράσω τη θλίψη και την καταδίκη της δολοφονίας», και έσπευσε να μεταφέρει «την οργή και τον αποτροπιασμό» του «για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται το γεγονός». Έπειτα μίλησε για το «διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ του Τσουκάτου» προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.

Εκτός του κ. Κασιδιάρη- από πλευράς Χρυσής Αυγής- για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης που υποστήριξε ότι η δολοφονία «έγινε για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους. Οι διαφορές αυτές δυναμιτίζουν πολλούς ανεγκέφαλους». Υποστήριξε αρχικά ότι ο δράστης δεν είναι μέλος της Χ.Α. για να πάρει αποστάσεις αργότερα λέγοντας «η Χ.Α. υποστηρίζεται από 1 εκατ. πολίτες, αν σε μια ταβέρνα δύο ανόητοι μεθυσμένοι διαπληκτιστούν και ο ο ένας μαχαιρώσει τον άλλο θα πούμε ότι είναι χρυσαυγίτες; Δηλαδή θα τους δικάσουμε με πολιτικό κίνητρο».



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «το πολιτικό ζήτημα είναι μία διάσταση. Η αντιμετώπιση μίας οποιασδήποτε ιδεολογίας εναντίον μίας άλλης ιδεολογίας είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά παραμένει στα πολιτικά πλαίσια. Η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Οταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση. Ποια άλλη χρεία έχει η δικαιοσύνη για να επιληφθεί;».
 
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως «η ανοχή στην Χρυσής Αυγής  έφερε τον πρώτο νεκρό, τον Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας που συμπράττουν η ΧΑ και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί. Ηρθε μετά το Πέραμα και τον Μελιγαλά,, υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί με την ανιστόρητη επικίνδυνη ακραία λογική των δύο άκρων επιδιώκει να ταυτίσει την παράταξη του Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ, τους θύτες με τα θύματα. Οι δράστες να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή. Ολες οι πτέρυγες να επιδείξουν απομόνωση των φαινομένων, ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, για τη δημοκρατία, να σταματήσει η ανοχή, η ατιμωρησία, οι τρομακτικές καθυστερήσεις στις δίκες των μελών της Χ.Α»
 
Ο κ. Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) είπε το γενικευμένο κλίμα δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για «να αναπτυχθούν συμμορίες με διάφορους μανδύες» ενώ ο κ. Βα΄σιλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ) τόνισε ότι «Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα  για τη δημοκρατία. Αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε πως «ο εγκληματικός μηχανισμός της ΧΑ χτυπά εργατικές συνοικίες. Αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου με στόχο να τρομοκρατήσουν. Ενας δρόμος υπάρχει: μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθούν οι εγκληματίες της ΧΑ».
Τέλος ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ_) είπε πως «ακόμα στη χώρα δεν έχει ηχήσει συναγερμός και γι’ αυτό δυστυχώς την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις που τείνουν να κυριαρχήσουν στον τόπο. Είχαμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης