Δένδιας: Η δολοφονία στο Κερατσίνι δείχνει τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις εγκληματικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες - Χωρίς να την κατονομάσει, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την ΧΑ σαν οργάνωση «στρατιωτικού τύπου» στο πρότυπο μορφωμάτων του παρελθόντος στη Γερμανία και την Ιταλία

Την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις εγκληματικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υπονοώντας εμμέσως ότι στο εξής η Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπίζεται σαν ένοπλη ομάδα. Οπως είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση για «διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλες ομάδας».

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την στρατιωτικού τύπου εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνονται ανεκτές στο εξής.

«Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι, από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του για την αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Ο κ. Δένδιας δεσμεύθηκε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα».

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί πράξεις που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή χωρίς όμως να την κατονομάσει και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίδειξη δύναμης του συγκεκριμένου κόμματος στον Μελιγαλά. Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για οργάνωση στρατιωτικού τύπου που είδαμε στο Μελιγαλά «πάνω στη λογική της βίας, της διάκρισης, της φασιστικής κοσμοθεωρίας και τελικά σε εποχές που η μαύρη αμφίεση και η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν βαθιά και οδυνηρά αποτυπώματα στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν «αν τα χαρακτηριστικά αυτού του μορφώματος ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στη Γερμανία και την Ιταλία».


Δένδιας: Συμπεριφορές υποκόσμου


 Ο κ. Δένδιας κάλεσε τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς πολίτες «να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή».

Ο υπουργός ζήτησε την άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων. «Να σταθούμε τελικά όλοι μαζί απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε αν τα χαρακτηριστικά πολιτικού μορφώματος σήμερα στην πατρίδα μας ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στην Γερμανία και στην Ιταλία. Αν η στρατιωτικού τύπου δομή που είδαμε στον Μελιγαλά παραπέμπει στην λογική της βίας, της διάκρισης και της φασιστικής κοσμοθεωρίας και τελικά σε εποχές που η μαύρη αμφίεση και η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν βαθιά και οδυνηρά αποτυπώματα στη ψυχή της ελληνικής κοινωνίας».

Ομόθυμη καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου από τον ακροδεξιό

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον δράστη που δήλωσε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή και εξαπολύει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να ληφθούν μέτρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων αλλά και δηλώσεις του δημάρχου Κερατσινίου, ο δράστης, ένας 45χρονος ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Λίγο αργότερα και ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε ότι ανήκει στη ΧΑ στην αστυνομία.

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διαψεύδει το γεγονός και λέει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά όσων «διαδίδουν τέτοια ψεύδη». Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, όπου πραγματοποιεί έφοδο η Αστυνομία, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για προβοκάτσια εις βάρος του κόμματος τονίζοντας: «Δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν».

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τη δολοφονία του 34χρονου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».  Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το φονικό στο Κερατσίνι. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Για «κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το φονικό στο Κερατσίνι. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς». Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητεί να απομονωθούν οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του. «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει», προσθέτει.

Δείτε αναλυτικά τις πολιτικές αντιδράσεις

Τσίπρας: Πρέπει να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι

Φ.Κουβέλης: Ο κύκλος αίματος μεγαλώνει και απειλεί την Δημοκρατία


ΚΚΕ: Να απομονωθούν οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής»


ΔΗΜ.ΑΡ: Θεσμική «ασφυξία» της Χρυσής Αυγής, τώρα!

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα!»

Παπαδημούλης: «Να σαπίσουν στη φυλακή οι δράστες»

Χρ.Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά-Δ.Στρατούλης:Δικαιώνετε αυτούς που σκότωσαν τον 34χρονοBest of Network

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Θεσσαλονικη

Μεσα ολη η συμμορια!ΤΩΡΑ οχι αυριο!Και να ξεβρωμισει και η αστυνομια απ αυτους που συνεργαζονται μαζι τους!

Γιωργος

Αν θες να βρεις την ιστορικη αληθεια μαθε ποια παραταξη συνεργαστηκε και ενισχυθηκε απο τους Γερμανους ναζιστες το 1941, και ποια παραταξη κυνηγηθηκε και αντισταθηκε σε αυτους. Ενας ψηφοφορος της Χρυσης Αυγης ειναι τοσο πατριωτης οσο θα ηταν ενας Κουρδος που θα εξυμνουσε τον Κεμαλ Ατατουρκ. Ας διερωτηθουν οι φιλοι της ΧΑ, γιατι οι τοσο πατριωτες ηγετες τους επελεγαν να εχουν στα εξωφυλλα του περιοδικου τους, αντι για Ελληνες αγωνιστες οπως ο Καραισκακης, ο Κολοκοτρωνης κ.α, αντ' αυτων εβαζαν τον Χιτλερ , τον Ες και αλλους παρομοιους? Ποσο πατριωτης ειναι αυτος που οχι μονο δεν τον ενοχλει ο βιαστης της γιαγιας του και ο δολοφονος του παππου του, αλλα τον θαυμαζει δουλοπρεπως, επιλεγοντας να τον κανει εξωφυλλο στο περιοδικο του?

χαχαχαχα

Δηλαδη αυτα που εκανε ο Ατατουρκ ΣΤΟΥς ΚΟΥΡΔΟΥς συγκρινονται με αυτα που εκανε στους ΕΛΛΗΝΕΣ?!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑς ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟ ΚΟΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙςΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ?

Διγαμμα

Εαν ειχες αποψη περα απο οσα ελεγε ο Μπογδανος,και ειχες διαβασει εστω και ενα τευχιος,θα ξερες οτι απο τα εξωφυλλα του περιοδικου ΧΑ,εχουν περασει ολες οι ιστορικες ηρωικες μορφες του Ελληνικου παρελθοντος.Το εαν σωστα η λαθος περασαν και προσωπικοτητες του Γ Ραιχ,ας το κρινει οποιος διαβασει τα σχετικα τευχη.Εξυμνουνται?Η γινεται ιστορικη αναφορα?Απαγορευεται η ιστορικη αναφορα?Ελεος με την επιλεκτικη μνημη.

ΧΑΡΑ

Δυστυχώς παλαμακια χτυπούν και τα δυο χέρια

τακις

εγω θα σας πω κακως δολοφονηθηκε ο ανθρωπος ομως για τα αθλητικα συνεχεια μαλωνουν και κλεινουν ραντεβου για να παιξουν ξυλο και μαχαιρωνονται .τωρα κολλησαν στην χρυση αυγη καποτε για ολα εφταιγε το κκε τωρα αυτοι? μηπως επειδη ανεβαινει το κομμα τους καποιοι εχουν παθει ταρακουλο? και κατι ακομα αν ενας απο το πασοκ η απο την νδ η απο καποιο αλλο κομμα κανει κατι τετοιο θα φταιει το κομμα?

Αρτώ

απο σήμερα και για πάντα το βουλώνετε, γονατίζετε, και περιμένετε να δούμε τι θα σας κάνουμε, οι κουβεντούλες τελείωσαν.

Αθόρυβος

Δηλαδή από σήμερα θα αρχίσουν οι λαθρομετανάστες να τα σπάνε στο κέντρο; Θα έχει και πλιάτσικο καταστημάτων όπως το 2008;

Δαναος δαρειος

Και μεις θα αποκυριξουμε εσάς!!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. .

Τι θα κάνει Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΉ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ? θα απαγορεύσει τη ΧΑ Η ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? χαχαχαχαχα

Λάουρα

θα μας μιλήσουν οι φονιάδες για κλέφτες?

ΗΕLL-ENAS

ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΕΣ ΤΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ?ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ?

Λ

ή μέχρι να μας σκοτώσουν οι Χρυσαυγίτες

Κομνηνος

Η κοινωνία και όλοι οι υγειως σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι μαζί σας.Έχετε τη χρυσή ευκαιρία στη μνήμη αυτού του παιδιού να τελειώσετε για πάντα με αυτούς.

Είσαι...

...Κουκουρουκου...

Juan1to

Δολοφονια ή προβοκατσια ? Μπορει να μαθουμε σε καμμια 30αρια χρονια. Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει ΗΓΕΤΗΣ να δωσει οραμα και ελπιδα στον λαο σε κανενα κομμα. Τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο και στο τραπεζι δεν πεφτει ουτε μια εξυπνη ιδεα για να αλλαξει κατι. Μονοι μας φαγαμε τα μουτρα μας αδερφια...καλη ψηφο οτι κι αν αποφασισετε οταν ερθει η ωρα αυτη. Προσωπικα θα ψηφισω αυτον που θα εχει ιδεες 4000 ενσημα (οχι πλασματικα) και κοινη λογικη. Αρκετα με τους επαγγελματιες πολιτικους τζακια τεμπεληδες αγραματους και με μοναδικο οραμα την εξουσια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης