Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτες εισηγήσεις επικεντρώνονται στην νέα μορφή που θα πάρει το κόμμα και, ταυτόχρονα, γίνονται αναφορές για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γίνει κυβέρνηση

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις θέσεις των συνέδρων, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Ταε-Κβο-Ντο στο Φάληρο.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος από νωρίς βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, λίγο αφού ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων. Ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας στο προσωπικό του iPad, παρακολουθεί τις εισηγήσεις και παράλληλα συνομιλεί με τους συνέδρους που τον πλησιάζουν. Παράλληλα, έντονη είναι η παρουσία και άλλων στελεχών στο συνέδριο όπως των κ.κ Λαφαζάνη, Παπαδημούλη, Σκουρλέτη, Δούρου, Στρατούλη και άλλων.

Κλείσιμο
Οι πρώτες εισηγήσεις επικεντρώνονται στη νέα μορφή που θα πάρει το κόμμα και, ταυτόχρονα, γίνονται αναφορές για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Σε σχέση με τη νέα μορφή του κόμματος από πολλούς συνέδρους, που προέρχονται από οργανώσεις απ΄όλη την Ελλάδα, εκφράζεται προβληματισμός για τη λειτουργία του κόμματος στη νέα δομή του. Τόσο στις εισηγήσεις όσο και στους διαδρόμους επικρατεί η αγωνία να μη χαθεί η πολυφωνικότητα των συνιστωσών και ο πλουραλισμός των απόψεων.

Αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους ομιλητές δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Όλοι η σύνεδροι δίνουν έμφαση στην ελάφρυνση των βαρών των κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Αρκετοί από αυτούς μιλούν για «κοινωνικοποίηση» των δομών του κράτους, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με κοινωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα στα «πηγαδάκια» μεταξύ συνέδρων και δημοσιογράφων επικρατεί η απουσία του Μανόλη Γλέζου από το συνέδριο. Ο κ. Γλέζος δεν παρέστη εχθές στην έναρξη του συνεδρίου και η απουσία του ερμηνεύτηκε ως εκδήλωση δυσαρέσκειας για το σχέδιο ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο διαφωνεί.

Ο κ. Γλέζος ενδέχεται να συμμετέχει σήμερα στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης