Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

Κέρδη για το ΠΑΣΟΚ και απώλειες για τη ΔΗΜΑΡ στο πρώτο «βαρόμετρο» μετά τον ανασχηματισμό

Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή
Παραμένει σταθερό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στο βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιούλιο, καταγράφοντας ποσοστό 53% στην παράσταση νίκης και 28,5% στην εκλογική επιρροή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34% και 27,5%, αντίστοιχα.

Στην εκλογική επιρροή ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11% (μείωση 0,5% από τον Ιούνιο), το ΠΑΣΟΚ με 8% (άνοδος 1,5% από τον Ιούνιο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 7% (και για τα δύο κόμματα άνοδος 1% από τον Ιούνιο) και τέλος η ΔΗΜΑΡ με 3% (μείωση 1,5% από τον Ιούνιο).

Κλείσιμο
Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26% και ακολουθούν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ με 13%, Χρυσή Αυγή με 12% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10%. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 30%. Για το 27% των ερωτηθέντων κανένας δεν είναι κατάλληλος.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, το 52% δηλώνει ότι έχει αρνητική εικόνα, το 25% ουδέτερη και το 23% θετική ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 60% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν με το 35% να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης