Επεισοδιακή λήξη των εργασιών της προανακριτικής για λίστα Λαγκάρντ

Επεισοδιακή λήξη των εργασιών της προανακριτικής για λίστα Λαγκάρντ

- Ζ. Κωνσταντοπούλου «είστε χούντα»
- Π. Ρήγας: «Αντε από δω… νούμερο»

Επεισοδιακή λήξη των εργασιών της προανακριτικής για λίστα Λαγκάρντ
Άκρως επεισοδιακά με τα μέλη της να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες στους διαδρόμους της Βουλής και τους υπαλλήλους να κοιτούν με έκπληξη και απογοήτευση έληξαν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως δηλαδή ξεκίνησαν και λειτούργησαν επι σχεδόν ένα εξάμηνο.

Η ένταση είχε ξεκινήσει εντός αιθούσης με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαπληκτίζεται σε υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιανάκη. Δεν άργησε όμως να μεταφερθεί και στους διαδρόμους του κοινοβουλίου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «χουντικές μεθόδους» και να φωνάζει προς το προεδρείο «πως επιχειρείτε να επαναφέρεται την χούντα». Απάντηση επιχείρησε να της δώσει ο κ. Παναγιώτης Ρήγας λέγοντας «αντε από δω βρε νούμερο».

Ενταση σημειώθηκε και μεταξύ των κ.κ Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) με τον πρώτο να φωνάζει «που είναι το πόρισμά σας; Εχετε ή όχι;»

Ως αιτία της έντασης είναι η πρωτοφανής απόφαση του προεδρείου να καλέσει τα μέλη της επιτροπής να αποφανθούν για το κείμενο του πορίσματος χωρίς πρώτα να τους το δώσει για μελέτη. Να σημειωθεί ότι το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας φαίνεται να έχει συνταχθεί από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Εύλογα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης εξήγησαν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν ένα πόρισμα που δεν έχουν δει. Είναι ενδεικτικό ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σταύρος Κοντονής σημείωνε «πς είναι δυνατόν να ψηφίσουμε ένα κέιμενο που δεν έχουμε δει. Αυτοί μπορεί να αθωώνουν τον Παπακωνσταντίνου». Πάντως από την άλλη πλευρά ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ήταν ενήμερα για το δια ταύτα του πορίσματος.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Αυτό άλλωστε θα είναι και το κείμενο που θα μπει για συζήτηση στην Ολομέλεια και για ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για τον κ. Παπακωνσταντίνου και για τα αδικήματα της νόθευσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος. Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους πορισματικές εκθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης