LIVE

Κορωνοϊός

Βουλή - Αλέξης Τσίπρας: Καταστρέψατε την εμπιστοσύνη των πολιτών - Να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό

tsipras_sto_vima_tis_voulis

«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν οι πολίτες, όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι έναν χορό αντιφάσεων και ανικανότητας;» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό - Δευτερολογία: Ούτε μία κλίνη ΜΕΘ δεν φτιάξατε και έπρεπε να έρθει η πανδημία

«Διακρίνω μεγάλη δυσανεξία από τα έδρανα της πλειοψηφίας. Μια δυσανεξία στην κριτική» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της πανδημίας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει να εμβολιάζεται ο ενεργός πληθυσμός, οι εργαζόμενοι σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στον τουρισμό. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις παλινωδίες της κατέστρεψε αυτό που έχτισε στο πρώτο κύμα: την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ομιλία στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία


Δείτε live:«Σε μια συνθήκη όπως αυτή, δεν μπορεί ο διάλογος να έχει χαρακτηριστικά στείρας αντιπαράθεσης. Πολλές φορές συζητήσαμε για την πανδημία. Τα κόμματα αντιπολίτευσης έχουν επιδείξει ενσυναίσθηση της κρίσιμης συγκυρίας. Και τώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων δύο κατευθύνσεις» είπε και εξήγησε: «Η πρώτη για το πώς θα απαλλαγεί η χώρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Να δούμε ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε, για ν' αφήσουμε τα δύσκολα χρόνια και να δώσουμε μια νέα ελπίδα στον κόσμο της οικονομίας, της δημιουργίας και στους νέους ανθρώπους» σημείωσε.

«Οφείλουμε να συζητήσουμε, αλλά με σεβασμό στην αλήθεια, στους ανθρώπους, στους πάνω από 8.000 νεκρούς και όσους δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σεβασμό στους χιλιάδες συμπολίτες που βλέπουν τον μισθό τους να εξαντλείται. Εχω την αίσθηση ότι ήρθατε εδώ, κύριε Μητσοτάκη, να μας παρουσιάσετε το δικό σας success story. Θυμάστε τι μας έλεγε ο κ. Σαμαράς, όταν βούλιαζε η κοινωνία και η οικονομία. Τα ίδια κάνετε και εσείς» υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Δεν πρόκειται η νέα αισιοδοξία να δημιουργηθεί με διαγγέλματα, με επικοινωνιακό καλλωπισμό, στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, διχαστικές επιλογές, αστυνομική καταστολή και καταιγισμό προπαγάνδας. Τα έχει βαρεθεί αυτά ο πολίτης, που περνάει δύσκολα. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή, για να παίζουμε παιχνίδια επικοινωνίας. Ο μέσος πολίτης, οι νέοι άνθρωποι απαιτούν, για να μας εμπιστευτούν, να τους καταλάβουμε. Να τους σεβαστούμε και βεβαίως να δράσουμε συντονισμένα, αν αυτό είναι προς όφελος των ανθρώπων. Εϊναι λυπηρό στις συνθήκες αυτού του δράματος να εμφανίζονται εκείνοι που έχουν αντικειμενικά τη μεγαλύτερη ευθύνη, ο πρωθυπουργός δηλαδή, να εμφανίζονται να μην καταλαβαίνουν. Αυτό είναι που με ενοχλεί. Και να μην σέβεστε την αλήθεια και τους ανθρώπους που υποφέρουν και να μην είστε σε θέση να δράσετε με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα και συντονισμό και αποφασιστικότητα. όπως απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Από τη μια η κοινωνία, οι φορείς εργαζομένων και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης και ο θαυμαστός του κόσμος, όπου όλα έχουν καλώς. Όπου οι θάνατοι εμφανίζονται ως φυσιολογική εξέλιξη. Και μέσα από μια μακάβρια λογική λέτε ότι είμαστε και καλύτερα ειδυλλιακά. Ναι, όμως αλλά από πολλές άλλες χώρες είμαστε χειρότερα. Μα τέτοια θα λέμε εδώ;».

«Αυτό δυστυχώς δεν είναι αστείο» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας. «Αυτό επιτείνει την κρίση και την ανασφάλεια. Εσείς καταστρέφετε και το δικό σας πολιτικό κεφάλαιο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει, αλλά καταστρέφετε το κεφάλαιο ζωής για να υπερβεί η χώρα αυτή την κρίση. Αυτό που έχετε καταστρέψει με γεωμετρική πρόοδο, είναι αυτό που χτίστηκε στο πρώτο κύμα, δηλαδή την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν, όταν οι πολίτες παρακολουθούν ζαλισμένοι έναν χορό αντιφάσεων και ανικανότητας; Ποια εμπιστοσύνη, όταν λέτε ότι η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την εκτόξευση. Θα μας μεταφέρετε σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων από την Ελλάδα των κρουσμάτων, στην Ελλάδα του 2.0».

«Ποια εμπιστοσύνη, όταν λέτε τα ίδια και τα ίδια; Τα ίδια λέγατε στα τέλη Οκτώβριου, που χάθηκαν 600 ζωές σε 8 μήνες. Επιβεβαιώσαμε ότι είχαμε συλλογική επιτυχία. Τα ίδια όμως λέτε και τώρα. Μέσα σε 6 μήνες χάθηκαν 7.500 ζωές. Σε 5 μήνες που εφαρμόζουμε ένα από τα πιο σκληρά λοκντάουν. Ποια εμπιστοσύνη να έχουν οι πολίτες, όταν την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ρυθμό θνητότητας και κρουσμάτων; Θα πείτε ότι είναι φωτογραφία της στιγμής. Μα σήμερα μιλάμε» επισήμανε.

«Αυτή είναι η εικόνα. Εχετε συναίσθηση αυτής της εικόνας, όταν οι επικοινωνιολόγοι σας λένε να βάλετε την ίδια κασέτα ότι πετύχαμε; Όταν απαιτείται η ενότητα της κοινωνίας, εσείς προκρίνετε την αστυνομική καταστολή και την δίωξη των πολιτικών σας αντιπάλων. Επιδεικνύετε επικίνδυνη αφροσύνη, μετατρέποντας την απογοήτευση των πολιτών σε οργή. Η αυταρέσκειά σας, η διαχειριστική ανικανότητα επιτελικού κράτους, η εχθροπάθεια, η εχθρότητα στο ΕΣΥ, η προσφυγή στη βία λόγων και έργων, σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστή της κρίσης. Δεν φέρατε την κρίση, αλλά είστε πολλαπλασιαστές. Κάθε ημέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης» υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Είναι τραγική υποτίμηση του συστήματος Υγείας και της κατάστασης, να ετοιμάζετε άνοιγμα με 4.000 κρούσματα. Αντί να κάνετε κάτι, βγαίνετε και μας λέτε ότι είναι φυσιολογικό το 20% να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Δείτε την εικόνα της κυβέρνησης σε καθημερινή βάση στα τηλεοπτικά παράθυρα, που άλλα λέει ο ένας υπουργός και άλλα ο άλλος. Το ίδιο και με τα εμβόλια. Σας άσκησε κριτική η κυρία Γεννηματά. 18.11 ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε για 2 εκατ. εμβόλια το μήνα. 12 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα έχουμε εμβολιάσει κοντά στα 2 εκατ. συμπολίτες μας έως τέλη Μαρτίου. Και σήμερα κάνετε παιχνίδι με τους εμβολιασμούς».

«Λέγατε ότι δεν κολλάει στα ΜΜΜ, μετά είπατε ότι κολλάει και σήμερα ο κ. Καραμανλής λέει ξανά ότι δεν κολλάει. Τα ίδια μας λέγατε και για τα σχολεία. Τα ίδια κάνετε και με την οικονομία» συμπλήρωσε. «Συνδυασμός ιδεοληψίας και αδυναμίας έγκαιρης παρέμβασης. Στην αρχή η προκαταβολή ήταν στο σύνολο επιστρεπτέα, μετά στο ήμισυ, τώρα μπορεί να γίνει στο σύνολο. Μακάρι. Σας λέγαμε να δώσετε επιδοτήσεις στην εστίαση αρχές Ιανουαρίου. Δεν το κάνατε. Τότε το αρνηθήκατε. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έβγαινε και τους έβριζε τους ανθρώπους. Πέρασαν πέντε μήνες και το κάνετε. Είστε τόσο "χύμα", που καταλήγετε να παίρνετε αυτονόητα μέτρα καθυστερημένα. Πολύ λίγα, πολύ αργά. Δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη».

«Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι η διαχειριστική ανεπάρκεια έρχεται τώρα την πιο κρίσιμη στιγμή, που μπορούμε να κάνουμε στροφή στην κανονικότητα, καθώς έχουμε τα εμβόλια. Δεν είναι αποκλειστικά δική σας η ευθύνη οι ελλείψεις στα εμβόλια. Είναι αποτυχία της ΕΕ. Μια από τις μεγαλύτερες από την ίδρυσή της, που βάσισε την στρατηγική της στο μπίζνες πλαν των εταιρειών. Εσείς παρακολουθήσατε ως απλώς παρατηρητής» υπογράμμισε.

«Διατύπωσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση που είχε κάνει και ο κ. Μόσιαλος για την πατέντα των εμβολίων. Και αν δεν ευοδωθεί η πρόταση να αναζητήσουμε εναλλακτικές πηγές προμήθειας. Ζήτησα τότε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και εσείς προτιμήσατε την αντιπαράθεση. Σας είχα πει να κάνετε αυτό που έκανε και η Γερμανία» είπε ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας την παρέμβαση Μητσοτάκη, που ρώτησε: «Τι έκανε;». «Προαγόρασε από την Pfizer» απάντησε ο κ. Τσίπρας, αναζητήστε το και θα το βρείτε».

«Το κρίσιμο ερώτημα για τους ανθρώπους είναι ένα: μπορεί να γίνει κάτι; Να αλλάξει η θλιβερή εικόνα; Εμείς λέμε μπορεί. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να εξασφαλιστούν άμεσα και με όλους τους δυνατούς τρόπους οι δόσεις εμβολίων και να έχουμε πλάνο για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό. Θα μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμο άνοιγμα οικονομίας, αν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δεν είναι εμβολιασμένοι; Αν οι εργαζόμενοι στα κούριερ δεν είναι εμβολιασμένοι, στα ΜΜΜ, οι εκπαιδευτικοί αν δεν είναι εμβολιασμένοι; Αν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν εμβολιαστούν; Πώς μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα, αν δεν είναι εμβολιασμένες αυτές οι κατηγορίες, για να ανοίξει η οικονομία. Το ίδιο και οι ευπαθείς ομάδες Εδώ δεν πρέπει να πάμε με ηλικιακά κριτήρια. Σημαντική προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, αλλά να παμε και πέραν αυτού» τόνισε.

Η δευτερολογία Τσίπρα

Α.Τσίπρας (Πρόεδρος ΣΥ.ΡΙΖ.Α)(Δευτερολογία)(Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως)(02/04/2021)


«Ανέβηκε στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης και μας είπε ότι όλοι πάσχουμε από έναν -ισμό. Εγώ από μηδενισμό, η κυρία Γεννηματά από βερμπαλισμό. Ο μόνος που δεν πάσχει και έχει θετικό -ισμό είναι ο κ. Μητσοτάκης, που καθοδηγείται από ρεαλισμό. Σας το λέω για 2η φορά. Δεν φέρατε εσείς την κρίση στη χώρα. Βέβαια, πολλές φορές δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη για μια κυβέρνηση να διαχειρίζεται μια κρίση που δεν έφερε, γι' αυτό και σας εκτόξευσε στην πρώτη φάση δημοσκοπικά» ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Αλεξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Όμως, το σπαταλήσατε αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης. Πώς το εξηγείτε; Θα ήταν πιο έξυπνο να βγαίνατε να πείτε το αυτόνόητο, ότι σας ξεπέρασε η πραγματικότητα. Να πείτε στον λαό, που του λέτε την μια μέσα και την άλλη έξω και του το λέτε με τον βούρδουλα των αυστηρών μέτρων. Να του πείτε: συμπολίτες μου αποτύχαμε και κάναμε λάθος. Ισως έπρεπε να έχουμε άλλη στρατηγική και μοντέλο με σοβαρότερη ιχνηλάτηση. Το έκανε αυτό η κυρία Μέρκελ και το αναγνώρισαν οι πολίτες. Όταν ο καιρός έξω είναι βροχερός, δεν μπορείτε να λέτε ότι έχει ηλιοφάνεια. Αν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα, πηγαίνετε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο».

Επικαλούμενος δημοσιεύματα εφημερίδων και σάιτ για την πανδημία, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν κρύβεται αυτή η εικόνα, όταν υπάρχει ένα περιστατικό σε κάθε οικογένεια. Τι μας λέτε ότι αυτό δεν γίνεται σήμερα και γινόταν στα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο κόσμος είναι χαζός και δεν ξέρει τι γίνεται. Σε συνθήκες δημοσιονομικά δύσκολες αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία και αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ. Εσείς ούτε μία κλίνη ΜΕΘ δεν φτιάξατε και έπρεπε να έρθει η πανδημία. Δεν είστε με το εθνικό σύστημα υγείας. Το κρίσιμο είναι ότι είστε μακριά από την πραγματικότητα».

«Ανοιξα κρίσιμο ζήτημα και είπα να εξασφαλίσετε με κάθε δυνατό τρόπο εντός ΕΕ την επάρκεια των εμβολίων. Και τώρα που μας λέτε ότι έχουμε επαρκή αριθμό, ζήτησα να ανοίξει ο εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες και κυρίως στους εκτεθειμένους εργαζόμενους. Αν δεν εμβολιάσεις στα σούπερ μαρκετ, εκπαιδευτικούς, στα κούριερ, στον τουρισμό. Σας λέω με σχέδιο ότι δεν μπορείτε να πανηγυρίζετε για την πορεία εμβολιασμού που αφορά στο 10% του ενεργού πληθυσμού, όταν το 66% του ενεργού πληθυσμού σας λέει ότι του Αγίου Ποτέ θα εμβολιαστώ και είναι στις κρίσιμες δομές της οικονομίας. Δώστε την δυνατότητα και την προοπτική ελπίδας εμβολίου σε αυτούς τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης, κάθε φορά που κατατίθεται μια πρόταση που δεν του αρέσει, λέει ότι λέω ψέματα. Καμία χώρα δεν λέει δεν παρακάμπτει την εμβολιαστική διαδικασία την ευρωπαίκή. Ουδείς λέει ότι τολμά στην ΕΕ να πάρει το ρίσκο για προμήθεια από την Ρωσία. Μίλησα για την Γερμανία και διαμαρτυρήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σας καταθέτω από την επίσημη σελίδα του υπουργείου Υγείας Γερμανίας: από τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια Pfizer έλαβε 60 εκατ. και εκτός από αυτά εξασφάλισε άλλα 30 εκατ. Από την Moderna διαπραγματεύεται για περισσότερες. Αθροιστικά 140 εκατ. δόσεις από τις δύο αυτές εταιρείες. Μας είπατε επίσης ότι ουδείς είναι αυτός που διανοείται στην Ευρώπη να συζητήσει την αγορά εμβολίων πέρα από το ευρωπαίκό πλαίσιο. Δεν θα αναφερθώ στον Κουρτς της Αυστρίας, ομοϊδεάτη σας. Σας λέω να δείτε δημοσίευμα που λέει ότι στο υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας εισηγήθηκε γρήγορη έγκριση του Σπουτνικ, χωρίς να περιμένουν την έγκριση της ΕΕ. Στο ίδιο πνεύμα ο δήμαρχος του Βερολίνου προέτρεψε να αρπάξουν την ευκαιρία παραλαβής του Σπούτνικ» επέμεινε.

Και συνέχισε: «Τι είδους λοιπόν εθελοδουλία είναι αυτή που έχουμε απέναντι σε αυτούς που ήδη το κάνουν; Εδώ είμαστε σε πρωτοφανή αποτυχία της ΕΕ. Στεναχωριέμαι να βλέπω χώρες όχι τόσο προηγμένες χώρες όπως η Ελλάδα να τρέχουν πιο γρήγορα. Αυτό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά. Σταματήστε το μπούλινγκ ότι λέω ψέματα. Εσείς είστε ψεύτης και μάλιστα 2 φορές. Για την οικονομία, καθώς είναι κρίσιμες οι στιγμές. Εχω την εκτίμηση ότι, όπως η κυβέρνηση κάνει ότι δεν έχει συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας, έτσι κάνει ή δεν έχει συναίσθηση ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ βαριά τραυματισμένη. Η ύφεση είναι η 3η χειρότερη της ευρωζώνης. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε και η εικόνα στην πραγματυική οικονομία είναι χειρότερη, καθώς δεν υπήρξε καμία στήριξη».

«Πανηγυρίζετε για την εστίαση. Δεν θα πω ότι είναι χαρτζιλίκι. Όμως δεν κατανοείτε ότι αυτό δεν είναι σημαντικό για την επιβίωση. Το 94% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπάρχουν προβλέψεις για λουκέτα σε 1 στις 3 από αυτές. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στα κριτήρια για τις επιδοτήσεις εστίασης υπάρχει ως κριτήριο για 1 εως δέκα εργαζόμενους. Αν υπάρχει τέτοιο όριο, θα μείνουν έξω πανω από 45.000 επιχειρήσεις που έχουν περισσότερο ανάγκη αυτά τα χρήματα. Εμείς σε δύσκολες συνθήκες με αυστηρή επιτήρηση και χωρίς ρήτρα διαφυγής ή χαμηλά επιτόκια κάναμε σημαντική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές. Δεν μπορεί να γίνει μια αντίστοιχη ρύθμιση για το κορωνοχρέος ή το σχέδιο είναι να ξεμπερδέψουμε με τα ζόμπι της οικονομίας;» διερωτήθηκε.

«Η Eurostat είναι αυτή που δείχνει πόσο προβληματική είναι αυτή η εικόνα. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν την 3η μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος. Οι χαμηλόμισθοι την 2η μεγαλύτερη μείωση. Αν πιστεύετε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι μέρα με ροδοπέταλα και θα εκτιναχθούμε... Το Ελλάδα 2.0 δεν το καταλαβαίνω, Εγώ το Χαβάη 5-0 θυμάμαι. Ζείτε σε μια εικόνα επίπλαστη και η χώρα χρειάζεται σχέδιο και εσείς δεν είστε σε θέση. Δεν συναισθάνεστε το πρόβλημα της πανδημίας και της οικονομίας. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Εμπροσθοβαρής οικονομική πολιτική που θα οδηγήσει σε νέα μοντέλα ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι εντελώς ξένα στη δική σας αντίληψη. Φέρνετε ένα σχέδιο που στηρίζεται στην έκθεση Πισσαρίδη, που είναι ξεπερασμένο και οδήγησε σε έκρηξη ανεργίας και κρίση χρέους. Εκκαθάριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φοροελαφρύνσεις για λίγους. Η στρατηγική σας για έξοδο από την κρίση είναι η συνταγή που μας οδήγησε στην κρίση. Εχετε σχέδιο μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Βιώσιμη επανεκκίνηση οικονομίας και συμπεριληπτική ανάπτυξη δεν θα έρθει έτσι χωρίς διαγραφή μέρους του χρέους της πανδημίας. Χωρίς επενδύσεις στην υγεία, την ανάπτυξη και χωρίς νέο ΕΣΥ και σοβαρό σχέδιο καταπολέμησης ανισοτήτων. Δεν έχετε αυτή την στρατηγική. Νομίζω ότι δεν μπορείτε να το κρύψετε ούτε στο πεδίο πανδημίας ούτε στην οικονομία. Εχετε χάσει το κύριο όπλο, που είναι η εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η κοινωνία θα φροντίσει κάποια στιγμή, ελπίζω σύντομα, να καλύψει αυτό το κενό. Για την προοδευτική επανεκκίνηση του τόπου με μια προοδευτική κυβένρηση, για να βγούμε από αυτή την κρίση με κοινωνία όρθια» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απειλούν το πειθαρχικό του ΣΕΗ - Ποιον ενοχλούν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση;

Ζέττα Μακρή (ΘΕΜΑ 104,6): Πάμε για άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου - Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές

Ηράκλειο: Ξέμπλεξαν από τα ναρκωτικά, η γυναίκα ξανακύλησε και αυτός τη σκότωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης