Folli Follie: Όταν από το 2018 το ΚΙΝΑΛ ζητούσε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή

Folli Follie: Όταν από το 2018 το ΚΙΝΑΛ ζητούσε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή

Το Κίνημα Αλλαγής μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τονίζει ότι θα αναμένει να φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης στην Βουλή

folli-follie-koutsolioutsoi-5
Καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών απέναντι στην χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie διαπίστωνε επισήμως το Κίνημα Αλλαγής από το 2018.

Μάλιστα με ερώτηση τριών βουλευτών του κόμματος (της τότε Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) ζητούσαν ουσιαστικές απαντήσεις από τρεις υπουργούς, που όμως, όπως λένε, ουδέποτε έλαβαν. Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ Γιάννης Κουτσούκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου είχαν στις 4/6/2018 καταθέσει ερώτηση προς τους τότε υπουργούς κ.κ Τσακαλώτο, Δραγασάκη και Κοντονή με θέμα «Οι ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση στη «σκανδαλώδη» χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».

Με την ερώτηση ζητούσαν να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τους λόγους της καθυστερημένης αντίδρασης τόσο της κυβέρνησης όσο και των συστημικών τραπεζών και τις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που προτίθεντο να λάβουν οι αρμόδιοι για να αντιμετωπιστεί το πλήγμα στην οικονομία.

Ποια ήταν η απάντηση; Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 28/6/20 δηλωνόταν μεταξύ άλλων ότι η Γενική διεύθυνση Αγοράς δεν είχε αρμοδιότητα για τα θέματα που θίγονταν στην ερώτηση. Στις 14/8/18 απαντά στην ερώτηση των τριών βουλευτών ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι για τα ζητήματα αυτά «αρμόδιοι να σας ενημερώσουν είναι οι συνερωτώμενοι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το Κίνημα Αλλαγής μετά και τις χθεσινές εξελίξεις τονίζει ότι θα αναμένει να φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης στην βουλή για να τοποθετηθεί πλήρως και με θεσμικό τρόπο.

Ειδήσεις σήμερα

Πανδημία-ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια τα κρούσματα

Παναμάς: Απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας η είσοδος στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης